• Haberler
  • Gündem
  • Mü’min, Peygamber Efendimiz gibidir – Kocatepe Gazetesi

Mü’min, Peygamber Efendimiz gibidir – Kocatepe Gazetesi

Gazeteniz Kocatepe’nin yazarı Muharrem Günay Sıddıkoğlu, Balıkesir Üniversitesi İslamı Araştırmalar Topluluğu’nun davetlisi olarak Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda “Sevgili Peygamberimiz ve O’nun Örnek Ahlakı” konulu bir konferans verdi.Sıddıkoğlu, konferansında şöyle konuştu:“Bir gün bir adam geldi ve peygamber efendimize ‘Ya Resulallah bana İslam’ı öyle bir anlat ki bir daha başkasına sormayayım’ dedi. Peygamber Efendimiz ‘Allah’a inandım [&hellip]

Gazeteniz Kocatepe’nin yazarı Muharrem Günay Sıddıkoğlu, Balıkesir Üniversitesi İslamı Araştırmalar Topluluğu’nun davetlisi olarak Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda “Sevgili Peygamberimiz ve O’nun Örnek Ahlakı” konulu bir konferans verdi.
Sıddıkoğlu, konferansında şöyle konuştu:
“Bir gün bir adam geldi ve peygamber efendimize ‘Ya Resulallah bana İslam’ı öyle bir anlat ki bir daha başkasına sormayayım’ dedi. Peygamber Efendimiz ‘Allah’a inandım de. Sonra da dosdoğru ol’ buyurdu. Yine bir defasında ‘Vallahi Mü’min olmaz. Vallahi Mü’min olmaz, vallahi Mü’min olmaz” buyurdular. Ashab ‘Kim olmaz ya Resulallah’ dediler. ‘Komşusu şerrinden emin olmayan kimse’ buyurdular. Mü’min tıpkı Peygamber Efendimiz gibi özü ve sözü doğru olan ve çevresine huzur ve güven veren ve komşusu şerrinden emin olan insandır. Hepimizin hedefi ehli sünnet çizgisinde buluşmak ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e sevgili Peygamberimiz ve o’nun sünnetine sımsıkı sarılmak olmalıdır. Çünkü Peygamberimiz “Size iki emanet bırakıyorum. Bu emanetlerin birincisi Allah’ın Kitabı Kur’an-ı Kerim diğeri benim Sünnetimdir. Kim ki bunlara sımsıkı sarılırsa yolunu sapıtmaz” buyurmuştur.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme