Mülteciler için yeni aşevi geliyor

Vali Hakan Yusuf Güner, ilk günden beri ifade ettiği, ‘Halkın Valisi olacağız. Garibanın Valisi olacağız.’ ifadesinin ilk tezahürü olarak yeni bir aşevi kuracaklarını açıkladı Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Ramazan Bayramının ardından sahaya indi. Kamu, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra vatandaşları da ziyaret eden Vali Güner, bu ziyaretlerinde önemli mesajlar vermeyi sürdürüyor.SEVABI OLAN BİR GÖREVVali [&hellip]

Mülteciler için yeni aşevi geliyor

Vali Hakan Yusuf Güner, ilk günden beri ifade ettiği, ‘Halkın Valisi olacağız. Garibanın Valisi olacağız.’ ifadesinin ilk tezahürü olarak yeni bir aşevi kuracaklarını açıkladı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Ramazan Bayramının ardından sahaya indi. Kamu, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra vatandaşları da ziyaret eden Vali Güner, bu ziyaretlerinde önemli mesajlar vermeyi sürdürüyor.
SEVABI OLAN BİR GÖREV
Vali Hakan Yusuf Güner, dün sabah saat 11.30’da Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer’i makamında ziyaret etti. Vali Güner, Sezer ve kuruma bağlı birimlerin yöneticileri tarafından karşılandı. Buradaki ziyaretinde Afyonkarahisar’ın il olarak son derece önemli fırsatlara sahip bir olduğunu belirten Vali Güner, ilin belli bir kültüre sahip olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’da Türk kültürünün, milli, manevi ruhun var olduğunu belirten Vali Güner; “Bu çerçevede gerçekten Aile Sosyal Polikitalar Müdürlüğü hizmetleri bağlamında çocuğundan, gencinden, yaşlısına kadar her kesim insanımıza çok ciddi hizmetler sunulmuştur. Biz bu işin sadece görev olarak değil aynı zamanda bir dua alınacak insanların sevabına girilecek bir alan olarak görüyoruz. Bu ziyaretimde İl Müdürlüğümüzden bilgi alacağım.” dedi.
ZİYARETTEN GERİ KALINMAMALI
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı hizmet birimlerinin dezavantajlı kesimlere nasıl yardımcı olunduğunu inceleyip irdeleyeceğini açıklayan Vali Hakan Yusuf Güner çağrıda bulundu. Vali Güner; “Afyonkarahisar’ın tamamında tüm ilçeleri, beldeleri ve köylerinde yaşayan insanlarımıza çağrıda bulunuyorum. Lüften Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet gösteren kurum ve kuruluşları ziyaret edin. Sadece buraların noksanlıklarını görmek için değil aynı zamanda burada bize rehberlik edip bizim göremediğimiz hususları iletmeniz için buraları ziyaret edin. Bizim kurum ve kuruluşlarımız herkesin ziyaretine il müdürlüğümüze bilgi vermek şartıyla halka açık yerlerdir. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bizim hedefimiz özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı tesislerden ziyade ev ortamında, aile yanında var etmektir. Bu anlamda bu hayır işinde yer almak isteyen aynı zamanda müdürlüğümüzün deruhte edeceği ödeneklerden istifade etmek isteyen ailelere çağrımızdır. Böyle aileler varsa evlatlarımıza sahip çıkmak onları hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek isteyen herkese kurum olarak, valilik olarak kapımız herkese açıktır.” diye konuştu.
ESAS OLAN EV SICAKLIĞI
Kurum personeline tavsiyelerde bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, personelin özel sektör mantığı ile çalışması gerektiğini söyledi. Mümkün mertebe kadrolu personelden hizmet satın alınan personel modeline geçilmesi gerektiğini belirten Vali Güner; “Dezavantajlı kesimi oluşturan insanlarımızı tesislerde barındırmaktan ziyade daha çok aile ortamında kucaklaştırarak onlara ev ortamını sağlamamız lazım. Bu çerçeve de yaşlılarımıza, evlatlarımıza tabii ki sahip çıkacağız. Bundan sonra bu konularda daha hızlı hareket edeceğiz. Evde bakım ödeneği önemli bir avantaj. Yüzde 51 oranında ağır özürlü olan vatandaşlarımıza devlet ve hükümet olarak bizler bakım ücreti veriyoruz. Bu tür durumda olan çevrenizde bulunan sahipsiz, kimsesiz kişiler varsa bizlere bildirim. Gerekirse onları ambulansla aldırır hastahaneden raporlarını aldırırız.” şeklinde konuştu.
“BİZ MİLLETİN VALİSİYİZ”
Afyonkarahisar Valiliği olarak kapılarının toplumun her kesimine açık olduğunun altını çizen Vali Hakan Yusuf Güner, valilik olarak yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Afyonkarahisar’da yaşayan gariban, çaresiz, yoksul, kimsesiz Suriye’li vatandaşlar başta olmak üzere diğer ülkelerden gelen insanlara hizmet edecek bir aşevi projesi hazırladıklarını belirten Güner; “Bundan sonra Göç İdaresinde çalışan Sosyal Hizmet Uzmanı arkadaşlarımız bu listeleri ellerine alıp her görevli 30 aileyi sahiplenerek onlardan sorumlu olacak. Bu ailelerin sabah, öğle, akşam sıcak yemek yeme ihtiyaçlarını bizler bir aşevi marifetiyle gidereceğiz. Bu geldiğimiz günden beri ifade ettiğimiz, ‘Halkın Valisi olacağız. Garibanın Valisi olacağız.’ ifadesinin ilk tezahürü olacak. Biz garibanların sofrasında, çaresizlerin yanında yer alacağız. Biz valilik olarak davet edenlerin değil davet bekleyenlerin yanında olacağız. Bizim felsefemiz, parolamız bu olacak. Zaman içerisinde beni mahallelerde, çay ocaklarında, kahvehanelerde, halkın yanında göreceksiniz. Halkın yanında yer alıp onları kucaklayacağız. Çünkü devleti yaşatmak için halkın yaşaması gerekiyor. Biz halkın valisiyiz, milletin valisiyiz. Milletin valisi olarak inşallah bundan sonra halkımızla hemhal olacağız.” ifadelerini kullandı.
“GARİBANLARIN KAPLARINDAN YİYECEĞİZ”
Vatandaşların ilk defa çay ocağında bir Vali gördüklerini belirterek kendisine teşekkür ettiklerini belirten Vali Hakan Yusuf Güner, vatandaşın kendisini gerçek anlamda vatandaş gibi hissettiğini söyledi. Kendisinin bu durumdan devlet ve hükümet adına büyük gurur duyduğunu söyleyen Güner şöyle konuştu: “Artık valilik sadece devletin değil halkındır. Bundan böyle zenginleri de bu şehirde ben önemli bir adamım diyen kişilerin de Vali’yi örnek alıp Vali gibi hareket etmelerini herkese tavsiye ediyorum. Çünkü zenginlik sadece mal zenginliği değildir. Zenginlik gönül, hasenat, hayır zenginliğidir. Sahip olunanın halka sunulmasıdır. Bizim kitabımızda halka sahip olduklarını sunabilenler zengindir. Bu durumu Afyonkarahisar kamuoyunun özellikle dikkatlerine sunuyorum. Ne mutlu kimsesizlerin kimi olanlara. Ne mutlu toplumun kanayan yarasına merhem olanlara. Ne mutlu halkla hemhal olanlara. Bizde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü marifetiyle vatandaşlarımızla hemhal olacağız. Halkımızın oturduğu sofralara oturup garibanların yemek yediği kaplardan yemek yiyeceğiz.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme