• Haberler
  • Genel
  • Mülteciler için ortak kampanya – Kocatepe Gazetesi

Mülteciler için ortak kampanya – Kocatepe Gazetesi

Cansuyu Derneği ile Anadolu Gençlik Derneği, ülkelerini bırakıp Türkiye’ye gelmek zorunda kalan mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ortak bir kampanya başlattı Cansuyu Derneği İl Temsilcisi Mehmet Demir ile Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, Cansuyu Derneği’nde ortak bir basın açıklaması yaptı. Afyonkarahisar’da yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan Suriyeli, İranlı, Iraklı ve Afgan mültecilere yardım [&hellip]

Mülteciler için ortak kampanya

Cansuyu Derneği ile Anadolu Gençlik Derneği, ülkelerini bırakıp Türkiye’ye gelmek
zorunda kalan mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ortak bir kampanya başlattı

Cansuyu Derneği İl Temsilcisi Mehmet Demir ile Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, Cansuyu Derneği’nde ortak bir basın açıklaması yaptı. Afyonkarahisar’da yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan Suriyeli, İranlı, Iraklı ve Afgan mültecilere yardım yapılacağı duyurulan basın toplantısında hayırsever vatandaşlara da destek çağrısı yapıldı.
1 AYDIR YARDIM YAPILIYOR
Cansuyu Derneği İl Temsilcisi Mehmet Demir, “Uzun bir süredir Suriye’de iç savaş devam etmektedir. Bu nedenle Suriyeliler, çevre ülkelere gitmektedir. Türkiye genelinde Anadolu Gençlik Derneği ile Cansuyu Derneği, ortaklaşa Suriyeli mültecilere yardım için bir kampanya başlattık. Biz Afyon’da 1 aydır bu çalışmayı başlattık. Adresleri tespit ettikten sonra ihtiyaçları tespit ettik. 200’ün üzerinde Suriyeliye ulaştık” dedi.
Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez de şu ifadeleri kullandı:
“Komşu ülkelerden yurdumuza sığınan kardeşlerimizle ilgili bir kampanya başlatıldı. Kargaşanın ve zulmün devam ettiği ülkelere ülkemizden çeşitli yardım kuruluşları yardım götürdüler. Yurdumuzda ikamet eden kardeşlerimize de bulunduğu mekanlarda yardım kampanyası başlatıldı.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme