• Haberler
  • Genel
  • Mülteci ailelere şefkat eli – Kocatepe Gazetesi

Mülteci ailelere şefkat eli – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da barınan mülteci ailelere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun da katıldığı bir akşam yemeği verildi. Psiko sosyal destek veriliyorAfyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mülteci ailelere akşam yemeği verdi. Belediye yemekhanesinde verilen akşam yemeğinde konuşan Sığınmacılar Göçmenler Dayanışma Dernek Başkanı Cengiz Yılmaz, il yöneticileri ile bir akşam yemeğinde bir araya gelmeyi planladıklarını söyledi. [&hellip]

Mülteci ailelere şefkat eli

Afyonkarahisar’da barınan mülteci ailelere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun da katıldığı bir akşam yemeği verildi.

Psiko sosyal destek veriliyor
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mülteci ailelere akşam yemeği verdi. Belediye yemekhanesinde verilen akşam yemeğinde konuşan Sığınmacılar Göçmenler Dayanışma Dernek Başkanı Cengiz Yılmaz, il yöneticileri ile bir akşam yemeğinde bir araya gelmeyi planladıklarını söyledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuyla ilgili yardım esirgemediğini söyleyen Yılmaz; “Sayın Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Valimize de katılımı için çok teşekkür ediyorum.” dedi. Dernek Başkanı Cengiz Yılmaz, çeşitli ülkelerden gelen ailelere psiko sosyal anlamda yardımlar sunmaya çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, sığınmacıların şehre ve ülkeye entegre olabilmelerini amaçladıklarını kaydetti. Cengiz Yılmaz; sığınmacı aileleri davet ederken Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun huzurunda sorunların gündeme gelmesini amaçladıklarını belirterek tüm katılımcılar başarılar diledi.
Türk milleti misafirperverdir
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Müslüman Türk insanı olarak, misafirlere karşı her zaman misafirperver tavrı gösteren bir millet olunduğunu vurguladı. Çoban, sığınmacıların kendi topraklarından değişik sebeplerle Afyonkarahisar’a geldiklerini belirtti. Burhanettin Çoban, elde ki imkanlar ölçüsünde, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun destekleriyle, sığınmacıların ihtiyaçlarının giderilip, birlikteliğin geliştirilmesi ve il halkıyla iyi ilişkiler geliştirilmesi için bir takım sosyal faaliyetler yapacaklarını söyledi. Afyonkarahisar’a Irak’tan yaklaşık 3 yüz kişi, İran’dan yaklaşık 180 kişi, 20’şer kişi kadar da Suriye, Tunus, Afganistan ve Özbekistan’dan mültecilerin bulunduğunu belirten Çoban, toplam mülteci sayısının yaklaşık 5 yüze ulaştığını bildirdi. Çoban şöyle konuştu: “Bizlerin inancımıza göre tüm insanlar dili, dini ne olursa olsun sevgiye, yardıma muhtaçtırlar. Afyonkarahisar’da yaşadığınız müddetçe tüm soırunlarınızı dernek vasıtasıyla hem bizlere hem de valilik makamına iletebilirsiniz. Davete iştirak edenl tüm konuklarımıza tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah gönlünüzce eğlenmenizi diliyorum. Hepinize ayrıca mutluluklar, sağlık ve afiyet diliyorum.”
“İmkanları zorlayarak yardımcı olacağız”
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, mülteci davetlileri Arapça selamladı. Vali Balkanlıoğlu’na konuklar zılgıt çekerek sevgi gösterisinde bulundular. Vali Balkanıloğlu, kendisinin daha önce Bingöl vilayetinde valilik görevinde olduğunu belirtti. Afyonkarahisar Valiliği görevine 4 ay önce atandığını kaydeden Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar’da muhacirler olduğunu duymuştum. Ama bu boyutlarda olduğunu yeni görüyorum. Derneğinizin vasıtasıyla çoğunuzun bir çok problemleri olduğunu öğrendim çok üzüldüm. Doğup, büyüdüğünüz, anne ve babalarınızın, dedelerinizin yüzyıllardır oturduğunuz memleketten her şeyinizi tasfiye ederek bir yerde hayatınızı ortaya koyarak muhacir durumuna düşmeniz bizi gerçekten üzdü. Keşke herkes kendi memleketinde hiçbir tehlike ile karşılaşmadan mesut, müreffeh yaşayabilselerdi. Ama bu maalesef bu çoğu zaman mümkün olmuyor. Anladığım kadarıyla sizler geçici bir süre için burda kalacaksınız, misafirimiz olacaksınız. Sizin müracaat ettiğiniz ülkeler kabul edinceye kadar uzunca da bir süre geçiyor. Bazen bu sene 2-3 ya da 4 sene zaman alabiliyor. İnşallah sizlerin burada kaldığınız süre zarfında gerek sizin bana doğrudan doğruya ileteceğiniz problemleriniz gerekse dernek aracılığıyla ulaştıracağınız dilek ve şikayetleriniz tarafımızdan değerlendirilecektir. Kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde imkanlarımızı birazda zorlayarak sizlere yardımcı olmak istiyoruz.
Buranın en yetkili insanları olarak Afyon’da hükümetin temsilcisi olarak yerel yönetimlerin temsilcisi de Belediye Başkanı’dır. Şartları zorlayarak sizlere yardımcı olmak boynumuzun borcudur. Sizleri ben kendimize bir emanet gibi kabul ediyorum. Sayın Belediye Başkanımıza sizlerle bizleri buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. ” diye konuştu. Konuşmaların Arapça tercümesini Ahmet Fuat yaptı. Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka’da yemekte hazır bulundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme