Mülki idare amiri, orkestra şefi durumunda
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin kurulmasıyla kaymakamların elinin güçlendiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, kaymakamlarla yaptığı toplantıda 'Kaymakamlık masada oturup kâğıt imzalamak değildir' dedi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 5442 Sayılı Yasanın 25. Maddesi gereği ilçe Kaymakamları, Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri ile yapacağı 2011yılı Değerlendirme Toplantılarına başladı. İlk değerlendirme [&hellip]
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin kurulmasıyla kaymakamların elinin güçlendiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, kaymakamlarla yaptığı toplantıda “Kaymakamlık masada oturup kâğıt imzalamak değildir” dedi
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 5442 Sayılı Yasanın 25. Maddesi gereği ilçe Kaymakamları, Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri ile yapacağı 2011yılı Değerlendirme Toplantılarına başladı.
İlk değerlendirme toplantısı Valilik toplantı salonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında, İlçe Kaymakamları’nın katılımıyla başladı. Kaymakamlara hitaben konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu yıl Köylere Hizmet Götürme Birlikleri (KÖYDES) için ilçelere toplam 20 milyon lira verileceğini bildirdi. Kaymakamların eskiye nazaran daha kuvvetli hâle geldiğini belirten Balkanlıoğlu, “Orkestra şefi durumundayız. Kamu kurum ve kuruluşlarının taşradaki en büyük amiri kaymakam ve valiler. Bütün kurum ve kuruluşlar mülki idare amirlerinin gözetiminde çalışır. İdareciliğin kendine mahsus özel uygulamaları olsa da bazı objektif kuralları da var. öncelikle mevzuatın ruhuna aykırı davranmamak gerekiyor. mevzuat, bütün düzenlemeler anlamına gelir. Çalıştığımız her yerde devletin yerine getirmek istediği hizmetler var. Bunların takip ve kontrolü, bu işin tam ve uygun yapılmasını temin etmek sorumluluklarımızın başında. Arabayı iyi anlamak için eski model ve sürekli arıza çıkaran arabalara sahip olmak gerekir. Eldeki malzeme biraz eski model arabaya benziyor, kaymakamların da her şeyi bilmesi gerekiyor. birçok yerde bunlardan çok sıkıntı yaşadık. Kaymakamların elinde köylere hizmet götürme birliği büyük bir güç” dedi.
Hizmetler, kamuoyuyla
yeterince paylaşılamadı
Balkanlıoğlu, bir mülki idare amirine başvuran vatandaşın sorununa çözüm bulunamamasının, mülki amirin saygınlığını azalttığına dikkat çekerek “Artık bağlantı yollar istenmeye başlandı. Bu KÖYDES sayesinde oldu. Kaymakamların artık kasap dükkanı açmaları gerekmiyor. Bu, kaymakamların elini çok güçlendirdi. Birçok sorunu kaymakamlar çözüler. Ancak bunu yaparken hizmetlerimizi kamuyla yeterince paylaşamadılar. Kaymakamlık masada oturup kâğıt imzalamak değildir. Çabalayan çabalamayan görülüyor. Kaymakamların bulundukları yerde güç ve kudret sahibi olması biraz da sizin çabalarınıza bağlı. Sorunlara çözüm bulamazsanız saygınlık da kalmıyor. İnsanlara faydalı olmaya çalışın” diye konuştu.
Kaynaklar iyi kullanılmalı
Kendi tecrübelerini de kaymakamlarla paylayan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Kaymakam ilçede her olanı bitenin görür. Ekonomisini, kültürünü, potansiyelini kaynaklarını bilmesi gerekir. Şu andaki Kaymakamlıklardaki yetki ve kaynak çok çok iyi durumdadır. Gerek köylerimize yatırımlar konusunda, gerek fakirin fukarının ihtiyaçlarının gideril-mesi konusunda son derece iyi kaynaklar gönderilmektedir. İlçelerimizde fakir, mağdur durumda olan geçim sıkıntısı çeken ailelere yardımcı olun. Geçim sıkıntısı nedeniyle okuyamayan, okula gidemeyen öğrenciler varsa onları bulun ve gereken tüm yardımı yapın. Hükümet, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı gibi bir kurumu ve kaynağını Mülki İdare Amirlerine bırakmış durumdadır. Elimizdeki imkânları, kaynakları çok iyi kullanmak ve değerlendirmek gerekir. Sizlerin başarısı, bizlerin başarısıdır. Bizlerin başarısı da Devletimizin başarısıdır. 2001 yılı içerisinde yapılan yatırımları, projeleri, hizmetleri gözden geçireceğiz. Varsa bir eksikliğimiz onu gidereceğiz, sorunlarımızı çözeceğiz ve inşallah 2012 yılında hem bizlerin, hem vatandaşlarımızın hiçbir sıkıntı ve sorunumuz kalmayacak.”
Birçok konu görüşüldü
Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu ve İl Yazı İşleri Müdür Vekili Yılmaz Göngör’ün de hazır bulunduğu toplantıda; İl ve İlçelerdeki 2011 yılında genel idare ve İl Özel İdare tarafından yapılan yatırımlar, Köydes ve Beldes çalışmalarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları, Afyonkarahisar’a gelen depremzedelerle ilgili sorunlara ilişkin çözüm yolları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışmaları ve iş kurma projeleri, AB projeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve yatırımcı daire müdürlüklerinin ilçelerdeki çalışmaları, 2012 yılı ödenek kullanımları ile 2012 Zafer Kalkınma Ajansı Sürdürülebilir Kırsal ve Kentler Altyapı Mali Destek proje hazırlanması da görüşüldü. (Kocatepe)