• Haberler
  • Genel
  • Mükellef hizmetlerinde iletişim anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Mükellef hizmetlerinde iletişim anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Defterdarlığı Hizmet içi Eğitim Programı kapsamında Maliye çalışanlarına 'Mükellef Hizmetlerinde İletişim Yöntemleri' anlatıldı. AKÜ GSF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından verilen konferansta devlet-halk ilişkisi, mükellefin sorumlulukları ve yaşanan sorunların sağlıklı iletişim yoluyla nasıl çözülebileceği hakkında bilgi verildi Maliye görevlisi kamunun vitrini'Mükellef Hizmetlerinde İletişim Yöntemleri' konulu konferansın konuşmacısı Afyon Kocatepe Üniversitesi [&hellip]

Mükellef hizmetlerinde iletişim anlatıldı

Afyonkarahisar Defterdarlığı Hizmet içi Eğitim Programı kapsamında Maliye çalışanlarına “Mükellef Hizmetlerinde İletişim Yöntemleri” anlatıldı. AKÜ GSF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından verilen konferansta devlet-halk ilişkisi, mükellefin sorumlulukları ve yaşanan sorunların sağlıklı iletişim yoluyla nasıl çözülebileceği hakkında bilgi verildi

Maliye görevlisi kamunun vitrini
“Mükellef Hizmetlerinde İletişim Yöntemleri” konulu konferansın konuşmacısı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, ‘Verginiz varsa, adınız var!’ sloganında vurgulanan mesaja dikkat çekerek, “Bu ülkenin her umudunda vatandaşın vergisi var. Çocuk sevgiyle, devlet vergiyle büyür! Vergi, çocuklarımızın gelecek teminatıdır. Ancak vatandaş devleti soyguncu gibi, devlet de vatandaşı potansiyel hırsız gibi görmemelidir.” dedi. Vergi dairesi ile mükellef arasındaki sorunlara değinen Yrd. Doç. Dr. Nakilcioğlu, vergiyle ilişkili 173 adet kanun bulunduğunu kaydederek şunları söyledi: “Mevzuatla ilgili çok fazla sayıda yasal belge var. Kanunlar dışında gerekçeler, kararnameler, yönetmelikler, tebliğler, iç genelgeler, genel yazılar, özelgeler, sirkülerler nedeniyle mali mevzuatı anlamak ve uygulamak iyice zorlaşıyor. Üstelik mevzuat dilinin bir hayli eski olması da sorunu içinden çıkılmaz hale getiriyor.
Maliye devletin halka açılan kapısı, maliye görevlisi de kamunun vitrinidir. Bir tek görevlinin yapacağı hata bütün kuruma mal edilebilir, bu da devlet imajının zedelenmesine yol açabilir. O yüzden mükellef odaklı hizmet yerine, insan odaklı hizmeti temel almalıyız.”
Eğitim 4 hafta sürecek
Toplumda vergi bilincini artırmak ve vatandaşın vergiyi zorla değil, gönül rızasıyla vermesini sağlamak gerektiğini belirten Nakilcioğlu, “Bu hedefi gerçekleştirebilmek için tüm maliye birimlerinin hızlı, kaliteli ve güler yüzlü hizmet anlayışını içten benimsemesi şarttır. Paranın denetimini elinde bulunduran maliyeci suyun başındadır, ama o sudan bir bardak bile içmeyi düşünmez, bilir ki, onda saçı bitmedik yetimin hakkı vardır.”diye konuştu. Defterdarlık yetkilileri, Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından verilen eğitimlerin tüm maliye personelini kapsayacak biçimde dört hafta boyunca süreceğini bildirdi. Defterdarlık Konferans Salonu’nda 13 Mart Cumartesi günü düzenlenen toplantıya Defterdar Yardımcısı Murat Toy, Personel Müdürü Hüseyin Gezen, Gelir Müdürü Vedat Kayın, Kocatepe Vergi Dairesi Müdürü Muammer Keskin, Müdür Yardımcısı Nurten Aslaner, Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sarıca, Müdür Yardımcısı Bülent Fidan ile birlikte Defterdarlık merkez ve ilçe birimlerine bağlı, yaklaşık 150 dolayında maliye çalışanı katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme