Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

MÜJDELERİ BEKLİYORUZ

Afyonkarahisar açısından önemli gördüğümüz iki ayrı konuyu son iki yazımızda dile getirmeye çalışmıştık. Birisi Afyonkarahisar Çocuk Üniversitesi konusu… Diğeri ise Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Sera Bölgesi kurulması planlanan illerin arasına Afyonkarahisar’ın da alınması konusu…
Bu iki konu ile ilgili olarak kulaklarımızı kabartmış milletvekillerimizden, siyasilerimizden gelecek olumlu haberleri beklemekteyiz.
***
Bir başka konu daha var ilimiz açısından son derece önem taşıyan…
Afyonkarahisar’ın turizm yatırımlarının yoğunlaştığı bölgesinde “Sağlık Özel Endüstri Bölgesi” ilan edilmesi yönünde çalışmalar yapılıyor. Afyonkarahisar’da Sağlık Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi durumunda Termal Kent yatırımında epeyi yol alınacak, çok ciddi teşvikler gelecek. Hem termal konaklama yatırımlarında, hem de ilaç üretimi başta olmak üzere sağlıkla ilgili üretimlerde Afyonkarahisar’a özel avantajlar olacak inşaAllah.
Eğer “Sağlık Özel Endüstri Bölgesi” ilan edilebilirsek ilimizde kurulması planlanan “Termalkent” yatırımına özel sektör yatırımları daha rahat yönlendirilebilecek. Ekonominin bozuk olduğu bu ortamda yatırımcının Afyon’a yatırım yapması için teşvikler özel önem arz ediyor.
***
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile bütünleşecek olan bu proje kapsamında TERMALKENT projesi de yer alacak. Termalkent projesi AK Parti tarafından Afyonlulara müjdelenmişti aslında. Afyonkarahisar açısından çok büyük önem arz eden Termalkent projesinin detayları kamuoyuna geçen yıl açıklanmıştı.
700 bin metrekarelik alana inşa edilecek termal kentte, günde yaklaşık 4 bin kişi hizmet alacak. Gaziler başta olmak üzere, gaziler ve şehit yakınlarının yanı sıra yaşlıların bakım ve rehabilitasyonlarının yapılabileceği merkezlerin bulunacağı termal kent Türkiye’nin en büyük termal kenti olacak. Tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları yapılacak, alışveriş yerleri bulunacak, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıların yapılabileceği konferans salonları olacak. Türkiye, termal kentler ile dünyaya örnek bir projeye imza atacak. Burası, yurt içi ve yurt dışı sağlık turizmine büyük katkı sağlayacak.
***
Yeniden neden hatırlattık “Sağlık Özel Endüstri Bölgesi” ve “Termalkent” projesinin detaylarını?
Ankara’dan “müjde” beklediğimiz projelerden birisi de bu…
“Hızlı tren”, “Sağlık Özel Endüstri Bölgesi”, “Termalkent”, “Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Sera Bölgesi” gibi avantajları elde edebilirsek Afyonkarahisar olarak…
Değmeyin keyfimize…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti