Müjdat Gezen Sanat Merkezi Neden Kapandı?

Gerçek adıyla Halit Müjdat Gözen, tiyatrocu, sinema ve dizi oyuncusu, şair, eğitmen Müjdat Gezen'in kurduğu, ismini taşıyan Müjdat Gezen Sanat Merkezi neden kapatıldı?

Müjdat Gezen, 80 yaşında İstanbul doğumlu sanatçıdır. Çok sayıda sinema, televizyon ve tiyatro yapımlarında rol alan oyuncu, şair ve eğitimen olan Gezen, çok sayıda oyuncu yetiştirmiştir.

GEZEN 2007’DEN BERİ UNICEF TÜRKİYE İYİ NİYET ELÇİSİ

İstanbul’un Fatih Semtinde 29 Ekim 1943 tarihinde dünyaya gelen sanatçı,  Kasım 2007 yılından beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi’dir. Sahneye ilk kez ilkokul öğrencisi iken bir piyeste 1953 yılında çıkan Müjdat Gezen’in, Doğan Kardeş Çocuk Dergisinde şiirleri yayımlandı. İstanbul Radyosu Çocuk Kulübü’nde bulunan ve amatör tiyatro topluluklarında rol aldan Gezen, 1960 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda profesyoneliğe adım attı. Vefa Lisesi mezunu olan Gezen, 1961 yılında İstanbul Belediyesi Konservatuvarları Tiyatro Bölümüne girdi. 1962 yılında ilk filmini çeviren Gezen, yaklaşık 100 filmde, 50 oyunda, sayısı bini geçen radyo, televizyon skeçlerinde rol aldı. Sanatçı, 15 Ocak 2023’te CRR Konser Salonu’nda birçok sanatçı ve siyasetçinin katılımıyla düzenlenen etkinlikle sanat hayatının 70. yılını kutlayarak sahnelere veda ettiğini açıkladı.

MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ NEDEN KAPATILDI?

Kısa adıyla MSM Müjdat Gezen Sanat Merkezi, İstanbul Kadıköy’de tiyatro ve yazarlık eğitimi verilen bir sanat merkezi. Bu merkezde tiyatro ve yazarlık bölümlerinde tam burslu üç yıl eğitim veriliyor. Müjdat Gezen, 1998 yılında ilk kez adını taşıyan tiyatrosunu kurdu. Gezen, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve tiyatro çalışanlarının maaşlarını karşılayamayacağı gerekçesiyle 2023 yılının Haziran ayında tiyatro binasının satılığa çıkardığını ilan etti. Gezen, MSM’nin ise faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

Bakmadan Geçme