Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MUHTEŞEM GÖSTERİ ŞEHRİMİZDE – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Şenkaya 24 Haziran 2011 Cuma 03:00:00
  5 Kıtada faaliyet gösteren 1300 Türk okulunda: 200.000 kişi arasından seçkin bir jüri tarafından seçilen 1000 Öğrenci 9. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandı.
Türkiye’de 21 İlde Yarışma kararı veren komite; yarışmanın bir ayağı olarak Afyon ilini de seçerek programın içine kattı.
27 Haziran Pazartesi günü şehrimizin şehir stadyumunda yapılacak bu yarışmaya giriş ücretsiz olup, da-vetiyelidir.
İçeri; davetiyeli 25.000 izleyicinin alınabileceği, da-vetiyelerin Zaman Gazetesi Temsilciliği, Hürsiad ve NT mağazalarından temin edilebileceği, yer kalmaması halinde, vatandaşların saha dışına kurulan dev ekranlardan izlenebileceği açıklaması yapılmıştır.
İstanbul, Ankara, Sakarya, Bursa, Konya, Kayseri etabında, yapılan gösteriye halkımızın ilgisi büyük olmuştur. Tanınmış şairlerimiz: Mehmet Akif, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Faruk Nafiz Çamlıbel, Bahattin Karakoç Arif Nihat Asya, Y. Bülend Bakiler ve Türk okullarının mimarı Fethullah Gülen Hocaefendi gibi şairlerimizin şiirleri bestelenmiş, müzik eşliğinde düet formunda icra edilmiştir.
Yaşadıkları coğrafyada Türk okullarında eğitim gören, dilleri, dinleri ırkları birbirinden ayrı olan öğrencilerin Türkçe konuşmaları, Türkçe şiir, şarkı, türkü söylemeleri, folklorumuzdan; Giysileriyle; Horon, Zeybek, Harmandalı gibi çeşitli oyun örnekleri vermesi halkı coşturmuş, Konya’da programa gelen 35.000 Kişi; Sakarya’da 40.000 izleyici unutulmaz bir gece yaşamıştır.
Bilgi-Beceri ve davranışlarıyla takdire şayan olan bu günün küçükleri yarının büyüğü olacak. İş Adamı ve devlet yönetiminde çalışıp Türk dostu kalacak.
Anlaşılan o ki: Eğitim gönüllüleri gece gündüz özveri ile çalışıyor. Bu isimsiz kahramanların, vatanını, milletini seven, bıkmadan, usanmadan, ihlaslı çalışmaları semeresini vermeğe başlamıştır. Müjdeler olsun bu fidanları dikenlere ve yetiştirenlere.
Ülkemizin adını 5 kıtaya yayan, Türk bayrağını 130 Ülkede dalgalanmasını sağlayan canhıraş çalışmalarıyla bu büyük organizasyonu kuran Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi ve hizmet erlerini saygı ile kutlamak gerek. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.
Bir işin özünde istek, temelinde inanç ve heyecan varsa; o iş bitmiş demektir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER