• Haberler
  • Gündem
  •  'Muhtarlarımızı dinlemeye devam etmekte kararlıyız'

 'Muhtarlarımızı dinlemeye devam etmekte kararlıyız'

Muhtarlarla biraraya gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, valilik olarak muhtarlarla bir araya gelerek, birebir görüşmelerle muhtarları dinlemeye devam etmekte kararlı olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise tüm mahallelere dokunduklarını ve istişareyi önemsediklerini vurguladı.

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla merkezde görev yapan Mahalle Muhtarlarına kahvaltı verildi. Korel Termal Otel’de yapılan programa; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Muhtarlar Dernek Başkanı Suat Uygur, Başkan Yardımcıları Benol Kaplan, Barış Dal, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük ve muhtarlar katıldılar.

“DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ ARASINDA KÖPRÜYÜZ”

Programın açılış konuşmasını Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur yaptı. Muhtarlık müessesesinin güçlü bir kurum olduğuna dikkat çeken Suat Uygur, “Devlet ve millet arasında köprü vazifesi gören biz muhtarları bir araya getiren Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber

“DOKUNMADIĞIMIZ MAHALLEMİZ KALMADI”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Muhtarlarımıza meslektaşlarım diye hitap etmek istiyorum. Geride bıraktığımız süreçte dokunmadığımız bir mahallemiz kalmadı. Ciddi alt yapı yatırımları yaptık, şehrimizi güzelleştirmeye gayret sarf ettik, 37 proje söz vermiştik, 34’ünü alnımızın akıyla bitirdik. Bunun yanında söz vermediğimiz 40 dev projeyi de hizmete aldık. Kısacası bu zor süreçte 74 projeyi hayata geçirdik. Sizlerden gelen talepleri de geri çevirmedik. Ortak akılla idare edeceğiz dedik, her Cumayı bir mahalle de kılarak problemleri yerinde çözmeye gayret ettik. Biz sizlerden memnunuz.” diye konuştu.

“BİRLİKTE HALKA HİZMET EDİYORUZ, İSTİŞAREYİ ÖNEMSİYORUZ”

“Muhtarlarımız halka hizmet ediyor, bizler de halka hizmet ediyoruz. Sizler de vatandaşla kamu arasında köprüsünüz, bizlerde köprüyüz. Vatandaşlarımızın taleplerini bir bir gücümüz nispetinde yerine getirmeye çalışıyoruz.” diyen Zeybek, “İstişareye büyük önem verdik. Göreve geldiğimiz andan itibaren istişareyi önem vereceğimizi söyledik. Zor bir süreçten geçtik. 2019 ve 2023 dönemi ülkemiz için zor bir dönemdi. 2019 da ciddi bir kriz vardı, 2021 yılında pandemi ile mücadele edildi. 2022 yılında yine dünyada ciddi bir kriz ve bu yılda Allah bir daha tekrarını göstermesin çok büyük bir deprem felaketi yaşadık.” şeklinde konuştu.

“ZOR SÜRECE RAĞMEN YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRDİK”

Mehmet Zeybek, sözlerini şöyle tamamladı: “Zor sürece rağmen yatırımları hayata geçirmekten geri kalmadık. Allah kendisine uzun ömür versin Cumhurbaşkanımız bu zorlu sürecin altından ferasetle kalktılar. Bizlerde bu zor süreçte gücümüz nispetinde Afyonkarahisar’a hizmet etmeye gayret ettik. Yatırımları durdurduk mu, hayır. Başlangıçta almış olduğumuz tasarruf tedbirleri sayesinde 4,5 yıllık süreçte şehrimizi yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için gayret sarf ettik.”

Haber

“MUHTARLARIMIZ İLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Muhtarların köklü bir geleneği, demokrasiyi, millet iradesini temsil ettiklerini dile getiren Yiğitbaşı, şunları kaydetti: “Ülkemizde birliğin ve beraberliğin de teminatı olan muhtarlarımızla bir arada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Son yıllarda hem muhtarlarımızla bir araya gelmek hem de muhtarlarımızı bir araya getirmek için çalışıyoruz. Kimi zaman sahadaki problemleri konuşuyoruz, muhtarlarımızın ihtiyaç ve taleplerini kendilerinden dinliyoruz. Zaman zaman birlikte atabileceğimiz adımları masaya yatırıyoruz. En nihayetinde hep birlikte daha iyisini nasıl yaparız sorusuna cevap arıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ve bizim de sürdürmeye çalıştığımız bu strateji devletimizin ve demokrasimizin işleyişi bakımından son derece önemlidir. Biz de Afyonkarahisar Valiliği olarak, muhtarlarımızla bir araya gelmeye ve sizi birebir görüşmelerle dinlemeye devam etmekte kararlıyız.”

Haber

“MUHTARLAR SORUN VE SIKINTILARI BİLEN KİŞİLER”

Yiğitbaşı, sözlerine şöyle devam etti: “Çağımız sadece dijital iletişim çağı değil; aynı zamanda insanın yüz yüze diz dize kurması gerektiği iletişimin de çağıdır. Teknoloji ve dijitalleşme her alanda artıyor ama yönetim alanında da insan unsuruna, insanın insana dokunmasına, karar alma mekanizmalarında sahadan gelen rehberliğe her gün daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Muhtarlık, tam da bunları karşılayan bir kurumdur. Muhtar, sokakta gezen, vatandaşlarla birebir diyaloğu olan ve kendisine anlatılmasa bile sokağın sorunlarını, insanların sıkıntılarını bilen kişidir. Muhtar, komşusunun, köylüsünün, vatandaşının sorunlarını çözmek, çözüm üretmek için kaymakama gider, sosyal yardımlaşmaya gider, belediye başkanına gider, bize gelir. Yeri gelir sivil toplum kuruluşlarına gider. Hiçbir yazılımla, dijital iletişimle bunları bilemezsiniz ve çözemezsiniz. Ancak muhtarlarımız tüm bunları bilir, takip eder, gerekli mercilere iletir ve en nihayetinde vatandaşımızın sorunlarına çare bulur.”

“MUHTARLARIMIZA MİNNETTAR OLDUĞUMU İFADE EDİYORUM”

Muhtarlık kurumunun devletin işleyişi, yürütülen hizmetlerin vatandaşlara ulaştırılması ve sorunların çözümü için vazgeçilmez bir birim olduğunu belirten Yiğitbaşı, şu ifadeleri kullandı: “Dünya ne kadar ileri gitse, teknoloji ne kadar gelişse ve ne kadar dijitalleşsek de, muhtarlarımızın sırtladığı yükü taşıyacak bir teknoloji üretilemeyecektir. Bu anlamda, siz muhtarlarımıza minnettar olduğumu ifade etmek isterim. Biz de Valilik olarak, farklı ilçelerimizin köy ve mahalle muhtarlarıyla periyodik olarak bir araya gelerek temel sorun ve ihtiyaçları muhtarlarımızdan dinlemeye, gerekli birimlerimiz aracılığıyla taleplerin giderilmesine ve ülkemizi muhtarlarımızla el ele yönetmeye devam edeceğiz. 1829 yılından bu yana devletimizin sahadaki gören gözü işiten kulağı olan, demokrasimize yaptıkları katkılarla devletimizin temsil kabiliyetini artıran ve millet iradesinin gerçekleşmesinde yeri doldurulamayacak bir işlevi olan muhtarlarımıza, burada bulundukları için teşekkür ediyor ve iş birliğimizin günden güne artmasını temenni ediyorum. Muhtarlar Gününüz kutlu olsun.” Program sonunda Muhtarlar Dernek Başkanı Suat Uygur tarafından Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e tüm muhtarlar adına günün anısına hediye verildi. Program, tüm muhtarlar ile aile fotoğrafı çekilmesiyle tamamlandı.

Haber

Bakmadan Geçme