• Haberler
  • Genel
  • Muhtarlardan Çoban'a tam destek: – Kocatepe Gazetesi

Muhtarlardan Çoban'a tam destek: – Kocatepe Gazetesi

'Yeni dönemde de başkan görmek istiyoruz' Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Çoban, muhtarlardan tam destek aldı Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından işletilen Lezzet Durağı Restoran’da mahalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Çoban, başta 2013 yılı çalışmaları olmak üzere, göreve geldiği günden bugüne yaptığı tüm çalışmaları anlattı.Muhtarları teknoloji ile buluşturduklarını [&hellip]

Muhtarlardan Çoban’a tam destek:

“Yeni dönemde de başkan görmek istiyoruz”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Çoban, muhtarlardan tam destek aldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından işletilen Lezzet Durağı Restoran’da mahalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Çoban, başta 2013 yılı çalışmaları olmak üzere, göreve geldiği günden bugüne yaptığı tüm çalışmaları anlattı.
Muhtarları teknoloji ile buluşturduklarını belirten Başkan Çoban, il merkezindeki tüm muhtarlara birer bilgisayar ve yazıcı dağıttıklarını kaydederek, Türkiye’de bunun bir örneğinin olmadığını vurguladı. Mahallelerdeki fırın kültürünü de yaşattıklarını dile getiren Başkan Çoban, şu ana kadar 10 mahallede tarihi dokuya uygun mimaride mahalle fırınları yaptıklarını ifade etti. Çek Gönder uygulaması ile halkı belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırdıklarını dile getiren Başkan Çoban, şehrin birçok noktasında kurdukları açık alan Wi-fi paylaşımıyla halka ücretsiz internet imkânı sağladıklarını ifade etti.
“HİZMETLERDEN MEMNUNUZ”
Çoban, temsil ettikleri muhtarlar adına Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz ve Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Haşmet Örenkaya’ya birer şilt takdim etti. Başkan Çoban’ın her yıl aksatmadan kendileri ile bir araya gelerek, hizmetlerini anlatmasından mutluluk duyduklarını belirten Akagündüz ve Örenkaya, yapılan hizmetlerden memnun olduklarını söylediler. Başkan Çoban’a seçim sürecinde başarılar dileyen başkanlar, yeni dönemde belediye başkanlığı makamında yine Burhanettin Çoban’ı görmek istediklerini ifade ettiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

5 yılda birçok dev yatırım

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2009 yılında göreve başlamasından bu yana Afyonkarahisar’a alt ve üstyapıda önemli yatırımlar yaptıklarını kaydetti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, görev süresi boyunca “yapılamaz” denilen birçok projeyi uygulamaya koyduklarını anlattı. ‘Kokarçay’ olarak bilenen Akarçay’ı ıslah ve rekreasyon çalışmalarıyla kentin en gözde mekanı haline getirdiklerini belirten Başkan Çoban, bu dev projede kendilerine destek veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti.
ULUSAL BASINDA GÜNDEME GELDİ
Projenin birçok ulusal basın yayın organında gündemde geldiğini kaydeden Başkan Çoban, ayrıca katıldığı yarışmalarda ödüllere layık görüldüğünü ifade etti. Akarçay’ın geçmişini bilmeyenlerin ne kadar zor ve güzel bir çalışma yaptıklarını anlamakta zorluk çekebileceğini vurgulayan Başkan Çoban, Akarçay’ın proje öncesi ve sonrasında çekilmiş fotoğraflarından derlenen video gösterisini muhtarlarla paylaştı.
BİLGİ EVLERİ ÖRNEK OLDU
İlk kez kendi döneminde hayata geçirilen Bilgi Evleri Projesi’nden bahseden Başkan Çoban, şu ana kadar 8 mahallede faaliyete geçirdikleri Bilgi Evleri ile maddi imkânları yerinde olmayan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağladıklarını söyledi. Bilgi Evleri’nde sadece çocuklara eğitim hizmeti verilmediğini belirten Başkan Çoban, tam bir sosyal donatı olan Bilgi Evleri’nin kurulduğu bölgede yaşayan herkese, kültürel ve sosyal anlamda hitap ettiğini söyledi.
KENT ORMANI VE HAYVAN BARINAĞI
Türkiye’nin en büyük kent ormanını Afyonkarahisar’da oluşturduklarını kaydeden Başkan Çoban, ayrıca şehrin birçok noktasında yeni park alanları yaptıklarını kaydetti. Yeni kurulan parkları tek tek isimleriyle açıklayan Başkan Çoban, sunumunda geniş bir şekilde yer verdiği bu parkların fotoğraflarını da muhtarlarla paylaştı. Kedi, köpek gibi sokak hayvanları için geçici hayvan bakımevi kurduklarını belirten Başkan Çoban, bu bakımevinde şu ana kadar 2 bin sokak hayvanın kısırlaştırılıp aşılandığını söyledi.
KAPALI PAZARYERİ AÇILIYOR
Türkiye’nin en büyük kapalı pazaryerini Afyonkarahisar’a kazandıracaklarını belirten Başkan Çoban, yürüyen bant sistemli ve asansörlü pazaryerinin önümüzdeki ay içerisinde hizmete gireceğini açıkladı. Daha sonra Hanımlar Lokali ve Emekliler Lokali projelerini anlatan Başkan Çoban, her iki projenin de kısa bir süre içinde hizmete gireceğini söyledi. Hanımlar Lokali’nin muhteşem bir yapı olacağını vurgulayan Başkan Çoban, bin 700 m2 kapalı alan sahip bu lokalde, fitness, buhar banyosu, yüzme havuzu, spor alanı, kuaför, kafeterya, sauna, kurs saonları gibi alanların yer alacağını söyledi.
KENT MEYDANI ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
Kent Meydanı oluşturulması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Çoban, sokak sağlıklaştırma projelerinin de yine aynı şekilde devam ettiğini kaydetti. Bu dönem Afjet’in rekor düzeyde yatırım yaptığını belirten Başkan Çoban, yeni yapılan hatlarla Afjet’in abone sayısını 4 binden 13 bine çıkarttıklarını söyledi. Kent Bilgi Sistemi’ni kendi imkânlarıyla oluşturduklarını belirten Başkan Çoban, hazırladıkları Kenti Bilgi Sistemi’nin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu ve Mekânsal Adrese Dayalı Kayıt Sistemi’nde pilot il seçildiklerini söyledi.
SU VE EKMEKTE UYGUN FİYATLAR
2009 yılından bu yana 20 metreküpe kadar su kullanımına zam yapmadıklarına dikkat çeken Başkan Çoban, zorunlu tüketimde kullanılan suyu gelir kaynağı değil insani bir hak olarak gördüklerini ifade etti. Yine 2009 yılından bugüne kadar ekmek fiyatları hiç değişmediğini dile getiren Başkan Çoban, “Ekmek Fabrikası özelleştirildi fiyatlar düştü. 60 kuruşa satılan ekmek Yüntaş büfelerinde 55 kuruşa satılmaya devam ediyor” dedi. Cenaze sahiplerini kederli günlerinde yalnız bırakmadıklarını aktaran Başkan Çoban, her cenaze evine yemek ikramında bulunduklarını ve cenaze yakınlarının acılarını paylaştıklarını söyledi.
ENGELLİLER UNUTULMADI
Tek seferde en çok akülü araç dağıtımı yapan ilk belediye olduklarını dile getiren Başkan Çoban, şu ana kadar 330 adet akülü araç 129 adet tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başarılı ancak ailesinin maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin bisiklete binme hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Başkan Çoban, bu çerçevede şu ana kadar bin 143 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yine bir ilke imza atarak ilimizde dünyaya gelen bebeklere hemşerilik beratı ile birlikte hediye verdiklerini belirten Başkan Çoban, şu ana kadar 2 binin üzerinde ailenin bu hizmetten yararlandığını söyledi.
67 MAHALLEYE HİZMET
Altyapı ve üstyapı da rekor düzeyde çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Çoban, şu ana kadar 67 mahallenin alt ve üstyapısını tamamen yenilediklerini ifade etti. Başkan Çoban fotoğraflarla mahallelerde yapılan çalışmaları anlattı. Türkiye’nin en iyi asfalt tesislerinden birini kurduklarını belirten Başkan Çoban, saatte 200 ton asfalt üretebilen bu tesiste, TSE standartlarında asfalt ürettiklerini kaydederek, Afyonkarahisar Belediyesi’nin ürettiği asfaltta TSE alan tek belediye olduğunu söyledi.
ARAÇ PARKURU YENİLENDİ
Makine araç parkurunu neredeyse tamamen yenilediklerini dile getiren Başkan Çoban, 4,5 yılda 107 adet yeni araç ve ekipman aldıklarını kaydetti. Göreve geldiğinde eski model 14 adet Levent marka araçlarla hizmet verildiğini hatırlatan Başkan Çoban, bu araçların hepsini araç parkurundan çıkartarak, 16 adet son model araç aldıklarını söyledi. Emekli vatandaşların boş vakitlerini doğayla iç içe geçirmeleri amacıyla Afyonkarahisar’da ilk kez oluşturdukları Hobi Bahçeleri’nin büyük ilgi gördüğünü belirten Başkan Çoban, şu ana kadar 272 adet hobi bahçesi yapıp tahsis ettiklerini kaydetti.
ÇEVREYE DUYARLI İL
Türkiye’ye örnek bir diğer projenin de İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi olduğunu kaydeden Başkan Çoban, bu projenin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun destekleriyle yapıldığını ifade etti. Katı Atık Bertaraf Tesisi ile yaklaşık 400 ton evsel atığın düzenli depolanması ve bertaraf edilmesiyle vahşi depolama alanlarının kapatılması sağladıklarını belirten Başkan Çoban, büyükşehir belediyeleri dışında, çöpten elektrik üretim tesisi kurmayı başaran ilk il belediyesi olduklarını söyledi.
SU KAYAK TESİSİNE TAM NOT
Termal turizm ile spor turizmini entegre edecek Spor Kompleksi’nin yapımının devam ettiğini belirten Başkan Çoban, kompleks içerisinde yer alan su kayak tesisinin test aşamasından başarıyla geçtiğini kaydetti. Su kayak merkezini görenlerin çok şaşırdığına dikkat çeken Başkan Çoban, Spor Komleksi’nin de aynen Akarçay gibi birçok ulusal basın yayın organında gündeme geldiğini dile getirdi. İnaz arsalarını turizme kazandırdıklarını belirten Başkan Çoban, bu bölgede adeta dağları delip yeni yollar açtıklarını ifade etti. Kültürel ve sosyal alanda birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Çoban, yardıma muhtaç ailelerin de her zaman yanında olduklarını söyledi.
OTOPARKLAR KURULDU
Köy Garajı’nı Fuar Alanı’nda yeniden düzenlediklerini aktaran Başkan Çoban, şehir merkezindeki otopark sorununun çözümü için Ambaryolu ve Yoncaaltı’nda kapalı otoparklar oluşturduklarını kaydetti. Şehir merkezindeki trafik sorunuyla ilgili olarak master planı hazırladıklarını dile getiren Başkan Çoban, bu konudaki çalışmaların planlı olarak yürütüldüğünü söyledi. Taş Medrese’yi restore ederek, tarihe sahip çıktıklarını aktaran Başkan Çoban, kent müzesi oluşturulması adına başlatılan çalışmaların ise devam ettiğini ifade etti.
GAZLIGÖL KAPLICALARI YENİLENDİ
Belediye’nin şirketi YÜNTAŞ A.Ş. bünyesinde Dekoratif Parke ve Bordür Fabrikası kurduklarını belirten Başkan Çoban, şehrin birçok bölgesinde, kaldırım düzenlemelerini bu fabrikada üretilen parke ve bordürlerle yaptıklarını söyledi. Son olarak, Gazlıgöl Termal Kaplıcaları’nın tamamen yenilediklerini Başkan Çoban, kaplıcaların değişen yüzü ile adeta şifa dağıttığını söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme