Muhtarlara tekerlekli sandalyeler teslim edildi

UTEF ve Gönül Dostları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle 'Her Mahalle Muhtarına Tekerlekli Sandalye' projesi toplam 131 mahalleden ilk etapta 70 muhtara teslim edilen tekerlekli sandalyeler ile tamamlandı   Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar ve Kimsesizler Federasyonu (UTEF) Afyon İl Temsilciliği, Afyonkarahisar Gönül Dostları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı'nca 4 Aralık 2020 Cuma günü öğleden sonra [&hellip]

UTEF ve Gönül Dostları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle “Her Mahalle Muhtarına Tekerlekli Sandalye” projesi toplam 131 mahalleden ilk etapta 70 muhtara teslim edilen tekerlekli sandalyeler ile tamamlandı

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar ve Kimsesizler Federasyonu (UTEF) Afyon İl Temsilciliği, Afyonkarahisar Gönül Dostları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı’nca 4 Aralık 2020 Cuma günü öğleden sonra Zafer Meydanında, Her Mahalle Muhtarına Tekerlekli Sandalye teslimi düzenlenen programla gerçekleştirildi. Mahalle Muhtarları tekerlekli sandalyeleri mahallerinde ihtiyaç sahibi engellilere dağıtacak. Programa; UTEF Genel Başkanı Mete Kaçar, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, SYDV Müdürü Yaman Şenol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
“TEKERLEKLİ SANDALYELER MUHTARLARA TESLİM EDİLDİ”
Programın açılış konuşmasını UTEF İl Temsilcisi, Afyonkarahisar Gönül Dostları Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Yıldız Değer yaptı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tekerlekli sandalye kampanyası başlatıklarını belirten Değer, “Hayırsever katkılarıyla topladığımız tekerlekli sandalyeleri dağıtmak üzere mahalle muhtarlarımıza teslim ederek bu kampanyamızı sonlandırmış olacağız. Pandemi nedeniyle engellilerimizin sağlığını riste atmamak için dağıtımı mahalle muhtarlarımı aracılığıyla yapmak istedik.” dedi. Afyonkarahisar Muhtarlar Dernek Başkanı Suat Uygur, tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını kaydetti.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Afyonkarahisar’da gerçek anlamda ihtiyaç sahibinden engellilere kadar yardım eden kuruluşların sayıca fazla olduğunu söyledi.
“AMAÇ YÜREKLERE DOKUNABİLMEK”
UTEF Genel Başkanı Mete Kaçar, bugüne dek Türkiye de dört adet etkinlik yaptıklarını kaydederek şöyle konuştu: “Toplam dört etkinliğimizde amacımız mahalle muhtarlarına birer adet tekerlekli sandalye vermekti. Afyonkarahisar ilimizde ki mahalle muhtarlarımıza birer adet tekerlekli sandalye teslimi için biraraya geldik. Bu proje ile ihtiyaç sahiplerinin tekerlekli sandalyeyi muhtarlıklardan alması amaçlanmaktadır. Muhtarlıklardan emaneten alınan tekerlekli sandalyeler hastane, çarşı v.s ihtiyaçta kullanılıp iş bittikten sonra tekrar muhtarlığa teslim edilecektir. Amacımız yüreklere dokunmaktır. İnşallah bu hizmette de muhtarlarımız vasıtasıyla başarılı olacağız.”
Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Afyonkarahisar’da sadece yolların değil gönüllerin de kesiştiğini, şehrin “sevgi şehri” olduğunu vurguladı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme