Muhtarlara özel sistem tanıtıldı

Afyonkarahisar muhtarlarına Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Muhtarlık Modülü semineri verildi   Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkililerince dün öğleden sonra eski Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Salonu'nda muhtarlara yönelik Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Muhtarlık Modülü semineri düzenledi. UYGUR MUHTARLAR ADINA TEŞEKKÜR ETTİ Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Nüfus ve [&hellip]

Afyonkarahisar muhtarlarına Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Muhtarlık Modülü semineri verildi

Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkililerince dün öğleden sonra eski Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Salonu’nda muhtarlara yönelik Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Muhtarlık Modülü semineri düzenledi.
UYGUR MUHTARLAR
ADINA TEŞEKKÜR ETTİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü çalışanlarından Kıvanç Cinkılıç, slâyt eşliğinde muhtarlara müdürlük tarihçesi ve hizmetlerini içeren bir sunum yaptı. Toplantının açış konuşmasını Afyonkarahisar Muhtarlar Dernek Başkanı Suat Uygur gerçekleştirdi. Uygur, “Muhtarlık Modülü programını etkin ve verimli şekilde kullanmak sistemde yapılan değişikliklerin ve güncel bilgilerin aktarılması konusunda bilgilendirilmek için bu seminerde muhtarlar olarak biraraya geldik. Bizler için bu semineri düzenleyen emek veren yetkililerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
“SİSTEM MUHTARLARIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK”
Seminer öncesi konuşan Valilik İdare ve Denetim Müdürü Tuncay Eroğul, eğitim ve farkındalık projelerinin devam edeceğini dile getirdi. 24 saat muhtarların emrinde olduklarını belirten Eroğul, “Seminerler ve eğitim programlarını kamuda vatandaşlarımıza hızlı ve etkin hizmet sunulması için Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in emirleriyle düzenliyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, muhtarlarımızla birlikte diğer kurumlarımızla da farkındalık projelerimizi düzenlemeyi sürdüreceğiz. Bu çalışmalardan ilki olan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nce düzenlenen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi semineridir. Bu sistemin ne kadar etkin olduğunu muhtarlarımızın alanda yaşamış olduğu sıkıntıları takip ettiğimizden dolayı projenin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum. Projelerin takip edilmesi konusunda muhtarlarımıza güvenimiz tamdır. Bizler bir aileyiz. Sayın Valimizin emirleriyle kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşlarımıza hızlı ve etkin hizmet edebilmek için bir bütünlük içerisinde görev yapacağız.” diye konuştu.
“PROGRAMI ÖNCELİKLE MUHTARLARIN TANIMASI ÖNEMLİ”
Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhöyük yaptığı konuşmada dijital hafıza oluşturmanın büyük önem taşıdığını söyledi. Muhtarların yerel yönetimlerin yapı taşı olduğunu belirten Demirhöyük, “Bu programın öncelikle muhtarlara tanıtılması çok önemlidir. Zaten muhtarlarımız sürekli birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızdır. Yerelde sürekli istişare halindeyiz. Belediye hizmetlerini birlikte götürüyoruz. Daha iyisini yapabilmek için bu tür hizmetlere ihtiyaç var. Çünkü devletin tek elden tek dille yönetilmesi dijital hafıza oluşturma bütün yanlışları önleyecektir. Bizden sonraki nesillere de sağlıklı veriler oluşturulup onlara da kaliteli şekilde miras bırakmak adına bu dijital hafızaları yapmak lazım.” şeklinde konuştu.
“MUHTARLAR DEVLET VE MİLLET İÇİN ÜSTÜN GÖREVLER YAPIYOR”
Seminer öncesi açılış bölümünün son konuşmasını İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri gerçekleşti. Seminere katılan muhtarların geçmiş 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Tanyeri şöyle konuştu: “Muhtarlarımız son derece önemli bir görevi üstlenmiştir. Muhtarlarımız demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârıdır. 27 Eylül 1841 Tanzimat İlanı ve 1864 Vilayet Nizamnamesi’nde muhtarlarımızın devlet, millet için çok büyük çok üstün görevler yaptıkları bildirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ da yerel yönetimlerde muhtarlarımız için, ‘Sizler bizim Türkiye’deki elimiz, ayağımız, gören gözümüz, duyan kulağımız ve aynı zamanda sesimizdir’ demektedir. Valimiz Sayın Gökmen Çiçek muhtarlarımız için, ‘Güzel ülkemizin bütünlüğünü yekpare bir vücut olarak düşürsek bu vücudun yaşaması için gerekli olan demokrasi akışında muhtarımız vücudun en uzak noktasına dahi demokrasi taşıyan can damarıdır.’ demektedir. Eğitimlerimizin faydalı olacağını düşünüyor, muhtarlarımıza seminere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
MAKS semineri Kıvaç Çinkılıç ve Mustafa Aksoy tarafından verildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme