• Haberler
  • Genel
  • Muhtarlara bilgisayar desteği – Kocatepe Gazetesi

Muhtarlara bilgisayar desteği – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi yine bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye’de ilk defa ilimizdeki tüm muhtarlara toplam 56 adet bilgisayar ve yazıcı hediye etti. Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katıldığı törende bilgisayarlarını alan muhtarlar, Başkan Çoban’a teşekkür ettiBilgisayarlarda son sistem teknoloji kullanıldı Vatandaşların en yakınındaki kamu birimi olan muhtarlara sağladığı [&hellip]

Muhtarlara bilgisayar desteği

Afyonkarahisar Belediyesi yine bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye’de ilk defa ilimizdeki tüm muhtarlara toplam 56 adet bilgisayar ve yazıcı hediye etti. Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katıldığı törende bilgisayarlarını alan muhtarlar, Başkan Çoban’a teşekkür etti
Bilgisayarlarda son sistem
teknoloji kullanıldı
Vatandaşların en yakınındaki kamu birimi olan muhtarlara sağladığı bu destekle Sosyal Belediyecilik anlayışını ön planda tutan Afyonkarahisar Belediyesi muhtarları teknoloji ile yarışır hale getirdi. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından alınan toplam 56 adet son teknoloji masa üstü bilgisayarlar ile yazıcılar düzenlenen bir törenle mahalle muhtarlarına dağıtıldı. Hp Compaq [All in One] marka masa üstü bilgisayarlarda; 20 inc LCD ekran, intel işlemci, 7200 rpi 160 Gb HDD, 3 Gb DDR 4000 mhz Ram i olan 5 UPS girişli, RJ45 network Ethernet kartı, kablosuz internet bağlantısı için Wireless’i standart üzerinde olan Windows 7 home işletim sistemine sahip, 5+1 cart okuyucu , DVD RW bulunuyor. Ayrıca Hp Laserjet marka dakikada 18 çıktı verebilen laserjet printer ile son teknoloji ile tasarlanmış bilgisayarlar sayesinde artık muhtarlar mahalle sakinle-rine verdikleri hizmetin kalitesini artıracak. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen bilgisayar dağıtım törenine Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Doç. Dr. Sait Açba ve Ahmet Koca, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.
Muhtarlar bilişim ve
teknoloji çağına uymalı
Bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, muhtarların bilişim ve teknoloji çağına uyması gerektiğinin altını çizerek, alınan bilgisayarlar sayesinde hizmet kalitesinin artacağını söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapısının muhtarlara her daim açık olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Afyonkarahisarımızın merkezinde 81 mahalle var. Ancak Türkiye’nin pek çok büyük şehirlerinde bile bu denli mahalle sayısı yok. Burada nüfusu 20 ya da 150-200 olan mahallelerimiz var. Tabi biz tüm muhtarlık görevini yapan kardeşle-rimizi, ağabeylerimizi bir çalışma arkadaşı olarak görüyoruz. Sürekli de kendileri ile beraberiz ne zaman gelmişlerse kapımızı, gönlümüzü kendilerine açıyoruz. Zaman zaman kendilerini ziyaret ediyoruz belli aralıklarla da toplantılar yapıyoruz. Muhtarlarımızın bu bilişim ve teknoloji çağına uyması gerekiyor. Bunun için de bilgisayar ve yazıcı lazım. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığımızın bir tavsiye yazısı vardı. Bu yazı bize gelir gelmez, biz bu tavsiyeyi emir olarak alıp, tüm muhtarlarımızı teknoloji ile donatmak istedik. Türkiye’nin en yüksek kapasiteli bilgisayar ve yazıcılarını alarak dağıtıyoruz” dedi.
Bina konusunda her türlü destek verilecek
Afyonkarahisar Belediyesi’nin muhtarlara olan desteğinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edeceğini dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bina konusunda da yardım yapılacağını anlattı. Nüfusu 1000’in üzerinde olan mahallelerimize müstakil bir bilgisayar, daha küçük mahalleleri-mize ise ortak bir bilgisayar verildiğini hatırlatan Başkan Çoban, “İmkanlar ölçüsünde muhtarlarımıza ortak kullanabilecekleri bina yapacağız. Örneğin Harbiş’te bir bina yapıyoruz. Oradan yer vererek 2-3 muhtarımızı orada toplayacağız. Yine eski Yoğurt pazarının oradaki dükkanlardan birisini Sümer, Gökçe ve Hacı Nasuh Mahallemize verdik. Orayı da yine biz donatacağız. Park Bahçeler Müdürlüğümüze de talimat verdim. Bundan sonra bir bölgede park yaparken, o parkın içinde muhtarlık binası da yapacağız. Bunun dışında kendi binasını yapmak isteyen muhtarlarımıza da beton desteği, demir desteği vereceğiz” diye konuştu. Son olarak dağıtılan bilgisayarların muhtarların şahsına değil, muhtarlıklara verildiğini dile getiren Başkan Burhanettin Çoban, “Bilgisayarlarımız muhtarlığa ait bir demirbaş oluyor. Türkiye’de bu organizasyonu yapan tek belediyeyiz. Şimdiye kadar daha hiçbir şehirde, hiçbir beldede komple bilgisayar ve yazıcı dağıtımı yapılmadı. İnşallah bu bilgisayarları güzel günlerde kullanırsınız” ifadelerini kullandı.
Bakan’dan Başkan Çoban’a tebrik
İSKİ Genel Müdürlüğü döneminde muhtarlar tarafından Başmuhtarlık unvanını alan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise muhtarlara bilgisayar kazandırarak, daha iyi hizmet vermelerine olanak sağlayan Başkan Çoban’ı tebrik etti. Afyonkarahisar’ın her şeyin en iyisine layık olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Muhtarlar; mahallenin hem muhtarı, hem başkanı, hem valisi hem de bakanıdır. Yani siz orada bizleri temsil ediyorsunuz. Sayın Belediye Başkanımızın sizlerle çok iyi bir diyalogu var. Kendisini kutluyor, tebrik ediyorum. İlk kez bilgisayar dağıtılıyor, inşallah sizlere başka imkanlarda sunulacak. Belediyemiz giderek güçleniyor. Sizlere her türlü konforu olan binalar yapacak” dedi.
Mahallelerinizin ne ihtiyacı varsa söyleyin
Muhtarların mahalleleri ile ilgili sıkıntılarını anlatmalarını isteyen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, her türlü sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi. Bakan Eroğlu şöyle konuştu; “Afyonkarahisar’da özellikle mahallenizle ilgili önümüzdeki dönemde ne tür sıkıntınız varsa bize söyleyin. Şuanda zaten yapılacak olan hizmetler yapılıyor. Diğer hizmetlerini de yapacağız. Afyonkarahisar Belediyesi ihtiyaçlarını bize bildiriyor ve gereken yapılıyor. Örneğin Başkanımız bize geldi ve ‘Akarçay’ı ıslah edelim’ dedi. Bende onu 12 tril-yonluk bir iş sanmıştım ama baktık ki 42 trilyonluk bir iş. Ama yapacağız dedik ve yapıyoruz. Afyonkarahisar her şeyin en güzeline layık. Ağaçlandırma da çok önemlidir. Bu konuda benimde ne yapmam gerekiyorsa yapayım. Yine Başkanım bana bir gün mail attı. Mailinde ‘Bakanım ben bir yer buldum. Oraya bir kent ormanı kuralım’ dedi. Bu benimde çok hoşuma gitti. Bende aynı anda talimat verdim. Bir saat sonra arkadaşlar buraya gelerek ‘Başkanım ormanı nereye yapacağız’ demişler. Hemen çalışmalara başladık ve güzel bir orman oluşturduk. Oraya birde 3 kademeli bir gölet oluşturduk. Bunun dışında Afyonkarahisar’da başkanımız çok çalıştı. Pek çok yerde kaldırım ve yol yaptı. İnşallah kaldırımı olmayan sokak kalmasın. Kanalizasyonu olmayan bölge kalmasın. Birde caddelerde ağaçlandırma yapalım.”
Afyonkarahisar’ı Türkiye’nin yıldızı yapacağız
Afyonkarahisar’ın ufkunu açacak olan muhteşem Zafer Havalimanının temelinin de atılacağını anlatan Bakan Veysel Eroğlu, bu konuda Milletvekillerimizin çok büyük gayret sarf ettiğini belirtti. Zafer Havalimanı konusuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ında özel gayreti olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, “Bizim Afyonkarahisar için müthiş projelerimiz var. Bu konuda iki ayrı hedefimiz var. Biri 2015 diğeri 2023’tür. Sizlerde düşünebildiğiniz kadar büyük düşünün. 2015 yılına kadar Afyonkarahisar için ne talep ediyorsanız. Büyük düşünün ve bizlere mutlaka yazın. Valimiz Kaymakamlarımıza da talimat verecek. Siz muhtarlardan da böyle bir şeyi alalım ve isteklerinizi yapmak için gayret edelim. Bir şeyi başarmak için önemli olan para değil. Ben İSKİ’ye geldiğim zaman iflas etmiş bir kurumdu. 1 milyar dolar borcu vardı. Önce ya para olsa her şeyi çözerim diyordum. Daha sonra para 2. ve 3. plana geldi. Bir şeyi yapmak için önce niyet etmek gerekiyor. Afyonkarahisar’ı Ege’nin yıldızı yaptık, şimdi Türkiye’nin yıldızı marka bir şehri yapacağız. Bu bizim hepimize düşen bir vazifedir. Bu duygularla Başkanımızı tekrar tebrik ediyorum. Bilgisayarlarınızı güle güle kullanın” diye konuştu.
Başkan dediğin böyle olur
Dağıtım töreni sırasında salona gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu ise dağıtılan bilgisayarlar sayesinde muhtarların teknoloji anlamında gelişmiş ülkelerdeki muhtarlarında üzerine çıkacaklarını ifade etti. Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi; “Başkanımız bütün muhtarlarımıza bilgisayar veri-yor. Artık muhtarlarımızda gelişmiş ülkelerdeki muhtarında üzerine çıksınlar. Malumunuz adrese dayalı nüfus sistemi geldikten sonra muhtarlar biraz kan kaybına uğradı. Vatandaşlarımız muhtarları arar bulur, il mühaberi alır, iyi hal kağıdı alırdı. O kalktı, bu kalktı artık muhtarlarımızın kapısını çalan kalmadı. Şimdi bilgisayarlarınızı alıyorsunuz. Başkanımızı tebrik ediyorum. Aslında bizim görevimiz olmasına rağmen bilgisayarlarınızı size hediye etmiş. Her açıdan kendisini tebrik ediyorum. Başkan dediğin böyle olur. İnsanlara faydalı olan insan en hayırlı insandır. Bakın bilgisayarlarla birlikte sizi fonksiyonel hale getirmiş. Sizde nüfustan bir hat alacaksınız. Daha sonra ikametgah belgesi vererek, vatandaşı da artık Nüfus Müdürlüğü’nde sıra bekletmeyeceksiniz.”Törende birer konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Süleyman Akagündüz ile Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Haşmet Örenkaya Başkan Çoban’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Sait Açba ve Ahmet Koca ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın elinden bilgisayar ve yazıcılarını alan muhtarların mutluluğu gözlerinden okundu. Dağıtım töreni sırasında muhtarların sıkıntılarını da dinleyen Bakan Eroğlu, gerekenlerin yapılması için Danışmanlarına talimat verdi.

Bakmadan Geçme