Muhtarlar vatandaşla devlet arasında köprü

İlçe ziyaretleri sırasında köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Val Mustafa Tutulmaz, muhtarların istek, talep ve önerilerini titizlikle dinleyerek, taleplerle ilgili gerekli iş ve işlemlerin yapılması için talimatta bulundu.Vali Mustafa Tutulmaz’ın Sultandağı ilçesine yaptığı ziyaret sonrasında köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek düzenlediği toplantıya Sultandağı Kaymakamı, Belediye Başkanları, İl Müdürleri, ilçe [&hellip]

İlçe ziyaretleri sırasında köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Val Mustafa Tutulmaz, muhtarların istek, talep ve önerilerini titizlikle dinleyerek, taleplerle ilgili gerekli iş ve işlemlerin yapılması için talimatta bulundu.
Vali Mustafa Tutulmaz’ın Sultandağı ilçesine yaptığı ziyaret sonrasında köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek düzenlediği toplantıya Sultandağı Kaymakamı, Belediye Başkanları, İl Müdürleri, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı.
Muhtarlar ile bir araya gelen Vali Tutulmaz, “Sultandağı ilçemizi tanıyalım, sorunlarını yerinde görelim, hem de çözüm bulabileceklerimizi hep birlikte istişare edelim diye müdür arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Tabii muhtarlık kurumu tarihten beri gelen önemli kurumlarımızdan birisidir. Her geçen günde hem etkinliği artmakta, hem de muhtarların sosyal ve özlük haklarında önemli gelişmeler olmaktadır. Her geçen yıl daha iyi duruma gelen muhtarlık vazifesi aidiyet duygusunu artıracak şekilde güncel ağırlıklarını hissettirmektedir. Muhtar olarak burada bulunuş gayemiz mahallemizin veya köylerimizin ortak ihtiyaçlarının giderilmesinde ön ayak olmak, hem takipçisi olmak, hem de vatandaşlarımızla idare arasında gerek siyasi, gerek idari organlar ile Kaymakamlık ve Valiliklerle köprü rolünde olmaktır. Vatandaşların problem, istek ve taleplerini bizlere anlatmaktır. Kamu kurumlarından alınan bilgi ve kararları vatandaşa anlatmak gibi bir göreviniz var. Bu görevi yaparken en büyük yakın yardımcınız kamu görevlisi olan imamlarımız, öğretmenlerimiz gibi görevlilerdir. Bunu yanında ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarıdır. Aldığım bilgilere göre Sultandağı ilçemizde büyük problemler olmamakla birlikte tarım ve hayvancılık konusunda bizlere iletilen istek ve talepleri yerine getirme gayreti içerisinde olacağız. Muhtarlarımız insanları kucaklayacak şekilde problemlerle ilgilenirse daha iyi ortamlar olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkilerinizde herkesi kapsayacak şekilde hareket ederseniz iyi olur. Kurum müdürlerimizi sık sık ziyaret ederek onlardan daha fazla hizmet almanın yolunu aramalısınız. Ben buraya sizlerle tanışmak için geldim ve hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından Sultandağı ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarları taleplerini dile getirdiler. Vali Tutulmaz tüm taleplerin titizlikle not alındığını belirtirken devletin imkanları ölçüsünde taleplerin değerlendirilmesi için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

Bakmadan Geçme