Muhtarlar Koyun'la yola devam – Kocatepe Gazetesi

Genel kurula katılan 51 üyeden 44'ü sandık başına giderek, 7 kişiden oluşan yönetim kurulu asil üyelerini belirledi. Genel Kurul Divanı Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Fehmi Yurtyapan'ın başkanlığında Geceler Muhtarı Mehmet Çardak ile Sülümenli Muhtarı Süleyman Çakal'dan oluştu.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporları okundu. Denetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi edilmesinden [&hellip]

Genel kurula katılan 51 üyeden 44’ü sandık başına giderek, 7 kişiden oluşan yönetim kurulu asil üyelerini belirledi. Genel Kurul Divanı Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Fehmi Yurtyapan’ın başkanlığında Geceler Muhtarı Mehmet Çardak ile Sülümenli Muhtarı Süleyman Çakal’dan oluştu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporları okundu. Denetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi edilmesinden sonra adaylara sırayla söz verildi.
Dumlupınar Mahalle Muhtarı ve derneğin mevcut başkanı Mesut Koyun; “Çanakkale’de 103 yıl önce, vatan, bayrak, ezan, istiklal ve istikbal için destansı bir mücadele verildi. Bu toprakların yeniden vatan kılındı. Çanakkale Cephesi’nde kahraman ordumuzun verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil, bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş, paylaşım heveslerini yıkmış, yüce Türk Milleti’nin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir” dedi.
2. Olağan Genel Kurulun gerçekleştirildiğini kaydeden Koyun, “51 üye için hiç durmadan aralıksız gece gündüz çalışmaktayım. Muhtar kardeşlerimizin sorunlarını ve taleplerini gerekli mercilere ileterek çözüm yolunu bulmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.
“BİRLİK BERABERLİK
İÇİNDE OLACAĞIZ”
Koyun’dan sonra kürsiye çıkan Kanlıca Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali ‘de 20 Ocakta başlanan Zeytin Dalı Harekâtı hakkında bir konuşma yaparak, “Suriye’de icra edilen operasyonlarda görev yapan ve 7 düvelle çarpışan Mehmetçiklerimize Allah yar ve yardımcısı olsun. Biz muhtarlar olarak vatandaşlarımız için büyük bir görev ifa ediyoruz. Kendi aramızda ayrım yapmadan birlik beraberlik içinde bu derneği yürüteceğiz. Temsil ettiğimiz makamın hakkını verenlerden olacağız. Seçilmem halinde muhtar kardeşlerimize gezi, sosyal etkinlik, derneğimizin yeni bir binasına kavuşması gibi projelerimizin olduğunu sizlere bildirmek isterim” şeklinde konuştu.
Dumlupınar Mahalle Muhtarı Mesut Koyun ile Kanlıca Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali arasında geçen seçim de 51 üyeden 44’ü sandık başına giderek oy kullandı. Çarşaf liste ile gidilen seçimden yönetime aday olan Dumlupınar Mahalle Muhtarı Mesut Koyun 33 oy, Kanlıca Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali ise 11 oy aldı.

Bakmadan Geçme