Muhtarlar: Keşke bize de sorulsaydı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında kabul edilen mahallelerin birleştirilmesiyle ilgili karara, muhtarlar sitem etti. Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, “Keşke bize de sorsalardı” dedi Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında, kentteki mahalle sayısının 81’den 48’e düşürülmesine, vatandaşların mahalledeki temsilcileri olan muhtarlar tepki gösterdi. Muhtarlar, mahallelerin birleştirilmesi kararı alınırken kendilerine sorulmadığını belirtirken [&hellip]

Muhtarlar: Keşke bize de sorulsaydı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında kabul edilen mahallelerin birleştirilmesiyle ilgili karara, muhtarlar sitem etti. Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, “Keşke bize de sorsalardı” dedi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında, kentteki mahalle sayısının 81’den 48’e düşürülmesine, vatandaşların mahalledeki temsilcileri olan muhtarlar tepki gösterdi. Muhtarlar, mahallelerin birleştirilmesi kararı alınırken kendilerine sorulmadığını belirtirken birleştirme kararının bazı sakıncalara sebep olacağına dikkat çektiler.
Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, muhtarları yakından ilgilendiren bu kararın Meclis’ten geçme sürecinde kendilerine danışılması, en azından bilgi alışverişinde bulunulması gerektiğinin altını çizdi.
“GAZETELERDEN ÖĞRENDİK”
Akagündüz, “Belediye Meclisimizin toplantısında muhtarlarımızı da çağrılarak muhtarlarımızı da dinleselerdi biz de neyin ne olduğunu öğrenmiş olurduk. Sanki muhtarlar yokmuş gibi ani bir kararla böyle bir durum gerçekleşti. Bizler de kamuoyu da bunu gazetelerden öğrendik. Biz de buna üzüldük. ‘Demokrasinin temeliyiz’ diyoruz ama ne özümüz var ne sözümüz var” dedi.
Mahalle muhtarlarının ve dernekle istişare edilmesinin faydalı olacağına dikkat çeken Akagündüz, “Kimse bize sormadı. Ben buna üzüldüm. 81 tane muhtarımız var, hepsi de seçilmiş insan bunların. Seçilmiş insanları tanımamak demokrasiye bağdaştıramıyorum. Sayın Belediye Başkanımızdan randevu istedim. 33 arkadaşımızla Başkanımızın yanına gideceğiz” diye konuştu.
“HAKKIMIZI SAVUN” DİYORLAR
Muhtarların Dernek Başkanı olarak kendisine “Neden hakkımızı savunmuyorsun” sorusunun yöneltildiğini, ancak bir cevap veremediğini hatırlatan Akagündüz, şöyle devam etti:
“Muhtarlar geliyor, ‘Bizim hakkımızı, hukukumuzu neden savunmuyorsun’ diye soruyorlar. Bana bir şey anlatmadılar ki ben, hakkı hukuku nasıl arayayım? En azından sorabilirlerdi, görüş alışverişi olsaydı. Karşılıklı olarak bilgilendirseydik birbirimizi. Muhtarlar sebep soruyorlar. Türkiye’de 20 bin muhtarın bu durumda olacağını öğrendik. 2014’e kadar muhtarlıklar devam edecek, sonra mahalleler birleşecek. Tarihi mahallelerimizin ismi siliniyor, yerine yeni mahallelerin ismi kalıyor. Çavuşbaş Mahallesi, Afyonkarahisarımızın kurulduğu mahalle. Bu mahalle Olucak’a bağlanıyor. Bunları dikkate almak gerekir. Nüfusa göre yapılıyor ama, isimlerin de korunması gerekir. 50-100 tane seçmeni olan mahallelerin birleştirilmesi haklı ama 450-500 seçmenin olduğu mahalleler kalmalı.”
HABERLER: MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme