• Haberler
  • Genel
  • Muhtarlar Eroğul'u ziyaret etti – Kocatepe Gazetesi

Muhtarlar Eroğul'u ziyaret etti – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz ve dernek üyesi yaklaşık 40 mahalle muhtarı Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğul'u makamında ziyaret etti Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz ve dernek üyesi yaklaşık 40 mahalle muhtarı Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğul'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında başkanlık makamında ayakta kalan muhtarların olduğunu [&hellip]

Muhtarlar Eroğul’u ziyaret etti

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz ve dernek üyesi yaklaşık 40 mahalle muhtarı Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğul’u makamında ziyaret etti

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz ve dernek üyesi yaklaşık 40 mahalle muhtarı Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğul’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında başkanlık makamında ayakta kalan muhtarların olduğunu belirten Eroğul, meclis salonuna geçmenin uygun olduğunu söyledi. Meclis salonunda Akagündüz, Eroğul’a hayırlı olsun dilekleriyle birlikte çiçek takdim etti.
“SÜLÜMENLİ’Yİ ONDAN BAŞKA
KİMSE DAHA İYİ BİLEMEZ”
Eroğul’un 27 yıl boyunca Sülümenli Belediyesi’nde katip olarak görev yaptığını ve Belediye Başkanlığını hak ettiğini belirten Akagündüz, “Bizi bugün Sülümenli Beldemize davet eden sayın Belediye Başkanım İbrahim Eroğul’a şahsım adıma sizlerin adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu gördüğünüz beldenin yeni seçilmiş olan Belediye Başkanı 27 sene Sülümenli Beldesi’nde katiplik yaptı. Sülümenli’nin ne olduğunu kendisinden başka dahi kimse bilemez. Bu nedenle Sülümenli halkı gerçekten de belediyeye hizmet verecek insanı seçtiği için şahsım adına teşekkür ederim. Çünkü kimin ne yaptığını ve yapacağını bizim iki tane gözümüz var ama kendi projektörlerimiz çoktur. Onun için ben çukur köyünün 20 senelik ve geçmiş dönemde Beyazıt Mahalle Muhtarı olarak 11 kilometrelik bu yolda Başkanın bana çok faydası dokundu. Ayrıca da buranın da asfaltlanmasına sebep olmuştur. Bu nedenle sizden sonra inşallah bu beldenin; Afyonkarahisar Belediye Başkanı nasıl termalin başkenti olması gayret gösteriyorsa inşallah Sülümenli Belediye Başkanımda böyle çalışacaktır” ifadesini kullandı.
“HİÇ BİR PROJEMİ
GERİ ÇEVİRMEDİLER”
Hazırladıkları projelerin hiç birinin geri çevrilmediğini belirten Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğul, “Bizim çabamız vatandaşa devamlı olarak iyi hizmet etmek ve verimi artırmak. Ben zaten belediye de 27 yıldır çalışıyoruz. Belediyenin borçlu olduğunu da biliyorum. Şimdi ben borcun arkasına sığınırda masa altına girersem ben burada iş yapamam. Benim masanın üstüne çıkmam lazım ki iş yapabileyim. Sağolsun geçen Başbakanımız bizi çağırdı. 824 belediye başkanı çağırdı ve iki gün orda kaldım. Benim gördüğüm kadarıyla durum şu, Başbakanımız direkman Cumhurbaşkanlığına aday. He Başbakanımız aday olduğu zaman belki Türkiye’de bazı şeyler değişebilir. Ama AK Parti olarak benim şimdiye kadar projelere kardeşim senin şu belgen eksik bunu yapmayacağız demediler. Yardım etmezlerse küsmeyiz. Ama biz belediye olarak elimizden ne gelirse yapmak zorundayız.” şeklinde konuştu.
“SÜLÜMENLİ HALKI
BİZİ HİZMET İÇİN SEÇTİ”
Göreve gelince ilk olarak pazar yerine tuvalet yaptığını belirten Başkan Eroğul, “Ben başkan olarak göreve başladığım zaman bana pazar yerindeki tuvaletleri şikayet ettiler. Tuvalete girilmediği yönündeki şikayetleri dikkate aldık. İlk iş olarak 2 bayan 2 erkek tuvaleti yaptık pazar yerine. Pazar yerinden esnaflar 3 kere teşekküre geldi. Biz pazara gittiğimizde tuvalete gidemiyorduk, caminin tuvaletine gidiyorduk. Ama şimdi Allah razı olsun, yeni tuvalet dört dörtlük oldu dediler.
“YOL VE KANALİZASYON
SORUNUMUZ VAR”
Beldenin yol ve kanalizasyon sorunun olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Eroğul, “Başka bir sorun ise yol sorunu. Yol düzenlemesi ve yol sorunumuz var, belde çok perişan halde. 2008’de kanalizasyon çalışması yapıldı. 2010’da proje bitti. 2012’de ihale oldu, 2013’de ihale bitti. Kanalizasyon bitmedi. Kanalizasyonun yüzde 36’sı yapıldı gerisi kaldı. Bu kalan yerleri komple değil ama şuanda kendi imkanlarımız dahilinde ihaleye çıktık. İhaleyi 6.6.2014’de Okumuşlar firması kazandı. Pazartesi günü sözleşme imzalanacak. Bunlar yeterli mi değil. Meclisten karar aldık kredi çekmeye gideceğiz. Halk Bankası’yla protokol imzaladık. Çalışmalarımız devam ediyor, devamlı iş yapmak var, çare var. Bizi Sülümenli halkı bizi bunun için seçti. Biz hizmet için burada varız.” dedi.
Konuşmaların ardından Sülümenli Belediyesi’nin Şehit Tank-Er Mehmet Göktaş Parkı’nda hazırlanan masalarda muhtarlara yemek ikram edildi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Bakmadan Geçme