'Muhtar devletle millet arasında kurulan köprüdür'
Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, muhtarlık görevinin devletle millet arasında kurulan bir köprü anlamına geldiğini söyledi     Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur Kocatepe TV'de muhtarlık görevini, yürütülen çalışmaları anlatarak Burcu Aydın'ın sorularını cevaplandırdı. '131 MUHTAR DERNEĞİN ÜYESİ' Afyonkarahisar il merkezinde 58 mahalle muhtarının olduğunu belirten Dernek Başkanı Suat Uygur, bulunduğunu köylerde 22, [&hellip]
Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, muhtarlık görevinin
devletle millet arasında kurulan bir köprü anlamına geldiğini söyledi
Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur Kocatepe TV’de muhtarlık görevini, yürütülen çalışmaları anlatarak Burcu Aydın’ın sorularını cevaplandırdı.
“131 MUHTAR
DERNEĞİN ÜYESİ”
Afyonkarahisar il merkezinde 58 mahalle muhtarının olduğunu belirten Dernek Başkanı Suat Uygur, bulunduğunu köylerde 22, beldelerde 51 olmak üzere il merkezine bağlı toplam 131 muhtarın görev yaptığını söyledi. 131 muhtarın derneğe üye olduğunu belirten Uygur, “Önceki dönem Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’ın döneminde muhtar camiası çok başlı dernek faaliyetini sonlandırarak birliği sağlama adımını attı. Bu vesile ile Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a da hürmetlerimizi iletiyoruz. Muhtarlar olarak birleşmemizde ki en büyük katkılardan biride Sayın Tutulmaz’a aittir. Valimiz öncülüğünde muhtarlar olarak üzerimize düşeni yaparak birarada olma birlik ve beraberliği sağlamaya karar verdik. Yakın geçmişte üç ayrı muhtar derneği vardı. Bu derneklerin birleşmesi konusunda bir hayli yol aldık. Mücadele ettik daha önce yapılan hataları tamir ederek kırılan gönülleri aldık. Kolay olmadı ama şuanda başardık.” dedi.
“TÜRKİYE’NİN HER BÖLGESİNDEN MUHTARLARIMIZI GİZEMLİ ŞEHİR AFYON’DA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ”
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Afyonkarahisar’da müsait olan muhtarların katıldığı bir Gaziantep gezisi gerçekleştirildiğini aktaran Uygur, “Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in Muhtarlar Gününe özel düzenlediği bir geziydi. Gaziantep ve Şanlıurfa’yı kapsayan bir gezi programını tamamladık. Her iki ilde kültürel değerlerimizi gezme imkanı bulduk. Son derece güzel ufkumuzu açan güzel bir gezi programını tamamladık. Bizler özellikle yaklaşık 2 yıldır Kovid-19 pademisi kapsamındaki kısıtlamalar nedeniyle birbirimize hasret kalmıştık. Birlikte yaptığımız bu geziden oldukça büyük bir keyif aldık. Yaklaşık 60 muhtar olarak bu geziye katıldık. Arkadaşlarımızla gezi dönüşünde yaklaşık toplamda 120 bin TL gibi bir para harcadığımızı gördük. Diğer illerdeki muhtar mevkidaşlarımızı şehrimize gelmesinin son derece güzel olacağı kanaatine vardık. Gizemli şehir Afyonkarahisar’da, gastronomi şehri Afyonkarahisar’da Frigya’dan tutun Ayazini, Emre Gölü, Kocatepe’ye kadar muhtarlarımızı gezdirelim. Her biri birer kültür elçisi olarak dönecekleri yörelerinde ilimizin tanıtımını yaparlar diye düşündük. Afyonkarahisarımızda görülecek keşfedilecek yer çoktur. Bu noktada Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’ten destek bekliyoruz. Bu gezinin mimarı kendileridir. Yine fırsat bulmuşken İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya da gezimizin baş mimarı olarak çok teşekkür ediyorum. Hepsi sağ olsun bizleri Vilayet Konağı olarak adlandırılan tarihi harika bir konakta ağırladılar.” diye konuştu.
“MUHTARLIK ÖZVERİ VE SAMİMİYETLE YAPILACAK
BİR KAMU GÖREVİDİR”
19 Ekim Muhtarlar Günü’nün 2015 yılından itibaren resmi olarak tanımlandığını hatırlatan Suat Uygur, toplumda muhtara bakış açışını değerlendirdi. Yerel seçimlerde zaman zaman artan muhtarlık adaylıklarının olduğunu söyleyen Uygur, “Silah ruhsatı almak, maddi açıdan maaş yönüyle ve itibar noktasında muhtar seçilmek isteyen kişiler olabiliyor. Oysa muhtarlık bir kamu görevidir. Zaman kavramı olmayan gerçek anlamda hizmet etmeyi gerektiren samimiyetle ve severek yapılması gereken bir görevdir. Malumdur her mahallenin ağabeyi, ablasıdır. Muhtar olarak seçilen kişiler kendilerini sadece ve sadece seçildikleri köy ya da mahallenin hizmetine adayan kişilerdir. Muhtarlık özveri ve samimiyetle yapılan bir görevdir. Aksi düşünce içerisinde olan kişiler zaman içerisinde elendi. Seçmen iş yapan muhtarlar yapmayan muhtara seçimde karşılığını veriyor.” şeklinde konuştu.
Muhtarlık seçiminin büyük önem taşıdığını söyleyen Uygur şöyle konuştu: “Yerelde en tabanda başlayan birim muhtarlık birimidir. Muhtar malum olduğu üzere devletle millet arasında kurulan bir köprüdür. Bir muhtar mahallesinin sorun ve sıkıntılarını ilgili makamlara aktaramıyorsa o mahallenin ve kul hakkına girilmiş olur. Mahalle sakinlerinin muhtardan beklentisi büyüktür. Hastası, ihtiyaç sahibi, engellisi olmak üzere farklı ihtiyaçlarda insanların hizmetinin görülmesi gerekiyor. O mahallenin iletilmesi gereken talep ve sorunları var. Çözüme kavuşturulması gereken sorunları var. Muhtar deyip geçmeyin gerçekten köprü görevini görüyoruz. Bu köprünün sağlam kurulması gerekiyor.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi