• Haberler
  • Genel
  • Mühsürler’in hedefi, bölgesel Canlı Hayvan Borsası

Mühsürler’in hedefi, bölgesel Canlı Hayvan Borsası

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Organize Sanayi Bölgesi ile TEDAŞ Lojmanları arasında kalan 128 bin metrekarelik bölgede yapılması düşünülen Hayvan Pazarı hakkında bilgiler verdi. Mühsürler, tasarladığı proje gerçekleşirse, Afyon’un bölgesel bir hayvan borsasına kavuşacağını söyledi Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar’a kazandırmayı planladığı Canlı Hayvan Borsası’nı, Borsa’nın kurulması öngörülen yerde anlattı. Hayvan Pazarı [&hellip]

Mühsürler'in hedefi, bölgesel Canlı Hayvan Borsası

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Organize Sanayi Bölgesi ile TEDAŞ Lojmanları arasında kalan 128 bin metrekarelik bölgede yapılması düşünülen Hayvan Pazarı hakkında bilgiler verdi. Mühsürler, tasarladığı proje gerçekleşirse, Afyon’un bölgesel bir hayvan borsasına kavuşacağını söyledi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar’a kazandırmayı planladığı Canlı Hayvan Borsası’nı, Borsa’nın kurulması öngörülen yerde anlattı. Hayvan Pazarı kısaltmasıyla bilinen bölgenin ortasından yol geçtiğini, bu yolun bir tarafında canlı hayvan alım-satımının yapılacağını, bir tarafında da zahire pazarı kurulacağını aktaran Mühsürler, “Baş tarafın olduğu yerde adak ve kurban satışı vatandaşımıza. Bu bir eksik. Ufak bir kesimhane yaptıracağız. Bu bölgede Allah nasip ederse canlı hayvan alım-satımına tahsis edeceğiz. Alım satım salonları gerçekleşecek. Burası hayvan borsası olacak. Üst taraf 3 bin başlık küçükbaş, alt taraf 3 bin başlık büyükbaş hayvan alım-satım salonlarını yapacağız. Giriş salonları, idare binası ve aynı zamanda burada kesim yapan kombinası olan firmalara da birer tane yazıhane vereceğiz. Alım satımlar burada gerçekleştirilecek. Vatandaş gelecek burada adağını kesecek, etini nereye verirse versin” dedi.
Modern bir sistem kurulacak
Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerin hayvan pazarı nedeniyle hiçbir şekilde olumsuz etkilenmeyeceklerinin altını çizen Mühsürler, “Büyük ve küçükbaş hayvan alım-satım salonu 7 gün açık olacak. Sıhhi bir sistem kuracağız, lüks olacak. Benim kombina sahibi arkadaşlarım, Ödemiş’e, Burdur’a gitmeyecek. Burdur’un celebi buraya gelecek, satış yapacak. Biz bölge pazarı kurmayı amaçlıyoruz. Burada konaklama tesisi mecburen yapılacak. Çünkü Kars’tan, Erzurum’dan gelecek olanlar var. Burada en az 500 hayvana yönelik kapalı konaklama mekanları inşa etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
Zahire pazarı da kurulacak
Canlı Hayvan Borsası’nın yalnızca hayvan alım-satımı ile sınırlı kalmayacağını hatırlatan ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, “Benim hedefim 40 tane 250’şer metrekare, 10 bin metrekare kapalı alanda dükkanları yapmak. İdari binası, alım-satım salonları gerçekleşti-rilecek. Şehir merkezindeki yemcisi, uncusu, kepekçisi de burada satımını yapabilecek. 365 gün depolamasını da burada yapabilecek. Toptan ve perakende satışlarını da burada gerçekleştirebilecek. Bir taşla iki tuş vurmuş olacak” ifadelerini kullandı.
Binalar doğalgazla ısınabilir
Mühsürler, Canlı Hayvan Borsası bölümünün 2011’de, zahire pazarı bölümünün de 2012’de biti-rilmesinin hedeflendiğini söyledi. Mühsürler, Canlı Hayvan Borsası’ndaki idare binası ve işletme yazıhanelerinin doğalgazla ısınması için girişim yapacaklarını belirtti.

5 milyon dolar gerekiyor

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, hedeflerindeki projeyi gerçekleştirmek için
5 milyon dolara ihtiyaç duyduklarını söyledi. Tüm masrafların Ticaret Borsası tarafından karşılanacağını hatırlatan Mühsürler, “Bizim hedefimizdeki projeyi gerçekleştirirsek 5 milyon doların üzerinde bir maliyet olacak. Bunun yüzde yüzünü Ticaret Borsası karşılayacak. Ağa’nın eli tutulmaz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu destek olursa da ‘hayır’ demeyiz. Burasının kamulaştırılması devam ediyor, adresler tespit ediliyor. Kamulaştırma yapıldıktan sonra biz parayı yatıracağız. Projemiz hazır. Benim aklımda var, ama fikirlere açığım. Tapuyu aldığım dakika temeli atacağım” dedi.

Çayırbağ’da Meclis’ten izin çıkmadı

Çayırbağ’da da bir hayvan pazarı bulunduğu, birbirine yakın iki hayvan pazarının israf olacağı yönündeki eleştirilere de ATB Başkanı Mehmet Mühsürler yanıt verdi. Mühsürler, amaçlarının sıradan bir hayvan pazarı değil, Canlı Hayvan Borsası yapmak olduğunu belirterek “Burada aynı zamanda kayıt dışını da ortadan kaldıracağız. Çayırbağ konusunda işin ehline verilmesini istedik. Orada yapacağımız masraf yine 5 milyon doları bulacaktı. Çünkü orada da yeniden inşa çalışması yapacaktık. Belediye Meclisi’nden gerekli izin çıkmadı. Biz de o çalışmayı yapamadık” şeklinde konuştu.

12 kuruma başvuruldu

Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Canlı Hayvan Borsası’nın kurulması öngörülen bölge için tam 12 kurumun görüşüne başvurdu. Bu 12 kurum şöyle:
Karayolları Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Telekom İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Organize Sanayi Bölgesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, TEDAŞ, Tapu Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bakmadan Geçme