• Haberler
  • Genel
  • Mühsürler: Okumamanın eksikliğini hissediyorum – Kocatepe Gazetesi

Mühsürler: Okumamanın eksikliğini hissediyorum – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programının Yönlendirilmiş Çalışma Dersi kapsamında düzenlediği söyleşiler devam ediyor. Bu kapsamda Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyon Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle düzenlenen söyleşiye katıldı“En az bir yabancı dil öğrenin”Söyleşide öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulunan Mehmet Mühsürler konuşmasında genç yaşta iş hayatına atıldığını ve ilkokul mezunu [&hellip]

Mühsürler: Okumamanın eksikliğini hissediyorum

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programının Yönlendirilmiş Çalışma Dersi kapsamında düzenlediği söyleşiler devam ediyor.

Bu kapsamda Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyon Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle düzenlenen söyleşiye katıldı
“En az bir yabancı dil öğrenin”
Söyleşide öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulunan Mehmet Mühsürler konuşmasında genç yaşta iş hayatına atıldığını ve ilkokul mezunu olduğunu belirterek, “Benim önümde iki seçenek vardı. Ya ticareti seçecektim ya da okuyacaktım. Ticareti seçtim. Ama okumamanın eksikliğini hissediyorum. Özellikle yurtdışındaki seyahatlerde yabancı dil bilmediğim için yanımda tercüman bulunduruyorum” dedi. İş dünyasında yabancı dil bilmenin önemine dikkat çeken Mühsürler, “Size tavsiyem, en az bir yabancı dili anadiliniz gibi öğrenin. Okuduğunuz sıralardaki zamanlarınızı ihmal etmeyin. Okumanın ve yabancı dil öğrenmenin faydasını çok göreceksiniz” diye konuştu.
“En büyük hayalim Borsa Ekonomi Üniversitesi’ni kurmak”
Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın son yıllarda büyük bir ivme kazandığını belirten Mühsürler, “Ben başkan seçildiğim sırada Afyonkarahisar Ticaret Borsası, ilk 40 içindeydi. Ancak şu anda işlem hacmi sıralamasında ilk 10 içindedir. Hedefimiz, Borsamızı ilk 7’nin içine sokabilmektir” dedi. Eğitime ve öğretime her zaman destek verdiğini, bu yönde ne istenirse yapmaya hazır olduğunu ifade eden Mühsürler, “Bildiğiniz gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başarılı bir Ekonomi Üniversitesi var. Benim en büyük hayalim, Afyonkarahisar’da Afyon Borsa Ekonomi Üniversitesi’ni kurmak. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Öte yandan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerine staj imkanı sağlıyoruz. Bu stajlarımızdan yararlanabilirsiniz” şeklinde konuştu. Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Mühsürler’e AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yaramış tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme