Muhittin Böcek Kimdir Ve Nerelidir?

Muhittin Böcek Kimdir ve Nerelidir? Sorusu bugün internette ne çok araştırılanlar listesinde yer aldı. Peki, Muhittin Böcek Kimdir ve Nerelidir? Detayları haberimizde…

2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Muhittin Böcek internette en çok araştırılanlar arasında Muhittin Böcek Kimdir ve Nerelidir? Sorusuyla yer aldı. Peki, Muhittin Böcek Kimdir ve Nerelidir?

MUHİTTİN BÖCEK KİMDİR?

1992 yılında Antalya’da doğan Muhittin Böcek yörüktür. Eğitimini  İlk, orta ve lise olarak Antalya’da tamamlayıp daha sonra zirai üretim ve ulaşım sektörlerinde çalışan böcek, üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesinin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun olarak tamamladıktan sonra iktisat Fakültesinin Kamu Yönetimi Bölümü’nde ikinci lisans öğrenimini de yapmıştır. Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde de tezsiz yüksek lisans yapmıştır.

 MUHİTTİN BÖCEK’İN SİYASİ KARİYERİ

(1994-1999) Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevi yapan böcek, 1999 yılında gerçekleşen yerel seçimler de Anavatan Partisi’nden Konyaaltı Belediye Başkanı olmuştur. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) 2002 yılında Deniz Baykal’ın daveti sonucu katılan Böcek, 2004 yılında gerçekleşen yerel seçimler de Cumhuriyet Halk Partisi’nden aynı görevine tekrar seçilen Böcek, Konyaaltı Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Toplam dört dönem boyunca Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı, Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı, Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı, gibi önemli görevlerde yer aldı. 2019 yılında kurulan Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (ANTAB) ve Konyaaltı Turizm Eğitim ve Kültür Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanıdır.

MUHİTTİN BÖCEK HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER:

Eğitim ve öğretim için 2015 yılında ilk adımını atan Böcek 2012 yılında Anadolu Lisesi’ne bağışladığı arazi ile eğitim ve öğretim de büyük yer aldı.

Muhittin Böcek 20 yıl sürdürdüğü ve siyasi kariyerini anlattığı “Ben Bu Şehre Aşığım” adlı kitabı vardır.

2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Bakmadan Geçme