Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mühimmat patlaması davasının 6. duruşması görüldü

Mühimmat patlaması  davasının 6. duruşması görüldü

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Kışlacık Mahallesi’nde yer alan Şehit Mete Saraç Kışlasındaki mühimmat patlamasının yeni davasında 6. duruşma görüldü

 

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi 73 şikâyetçili, dört sanıklı mühimmat patlaması davasının 6. duruşmasını tamamladı. Duruşmada; Sanıklardan Subay Barış Bağlan’la, Emekli Veteriner Hekim Murat Aydın duruşmaya katılırken, diğer sanıklar eski Astsubay Hasan Ahıska, Astsubay Aydın Sevinç duruşmaya katılmadı.
“ASKER VE PERSONEL AZDI, KOCATEPE’DE
ZAFER HAZIRLIKLARINA GÖREVLENDİRİLDİK”
Davanın 6. duruşmasında tanık M.K. mahkeme huzurunda ifade verdi. Sanıklardan Veteriner Hekim Murat Aydın’ın Bölük Komutanı olduğu dönemde Uzman Çavuş olarak görev aldığını söyleyen tanık M.K., “Murat Binbaşı Bölük Komutanı iken emniyet tedbirini hiçbir zaman elden bırakmadı. Çalışmalara bizzat eşlik ederken akşam çalışılmasına izin vermedi. Akşam en geç saat 18:00 gibi kilit vurdurur iki askeri nöbetçi olarak görevlendirirdi. O dönemde hem asker hem de personel sayısı azdı. Zafer Haftası törenleri ve 30 Ağustos Zafer Bayramına hazırlık nedeniyle bir ay öncesinden Kocatepe’de mıntıka temizliği ve hazırlıklar için görevlendirildik. Ben söz konusu mühimmatın taşındığı sırada araç komutanı olarak görev aldım.” dedi.
“ALANIN DAR
TASNİF İÇİN YETERLİ OLMADIĞINI DUYDUM”
Mahkeme heyetinden hâkim üye tarafından tanık M.K.’ya, “Şehit olan askerlerin o saatte orada ne işleri vardı sorusunu sordu. M.K. soruyu, “O dönemde ben izindeydim. Binbaşı Murat Aydın’dan sonra gelen Bölük Komutanı Ali Duran’ın çalıştırdığını duydum. Hâkim Üye tanığa, “Normalde emir verilse bile o erlerin oraya gitmeleri doğru mu? Çalışmalar sırasında gerekli tedbir ve emniyetin alındığını söylediniz. Sizin mühimmat konusunda uzmanlığınız var mı?” diye sordu. Tanık M.K. soruları, “Erlerin o saatte orada olmaları gerekirdi. Mühimmat konusunda uzmanlığım yoktur.” şeklinde cevaplandırdı. Savunma avukatı tanık M.K.’ya “Mühimmatın yerleştirilmesi için yeterli depo alanı var mıydı?” sorunu yöneltti. M.K., “Alanın dar olduğunu, mühimmat tasnifi için yeterli olmadığını duydum. Bilgi sahibi değilim. Oryan-tasyon eğitimini tamamlamayan erler sanık Murat Aydın döneminde mühimmat tasnif işinde çalıştırılmıyorlardı.” ifadelerini kullandı.
“KAYITLAR DEPO AÇMA KAPAMA DEFTERİNE İŞLENİRDİ”
Hâkim Üye tanık M.K.’ya sözkonusu depolara girebilmek için özel bir giriş kartı gerekip gerekmediğini sordu. M.K. konu hakkında bilgisi olmadığını kaydetti. Sanık Murat Aydın söz alarak giriş çıkışların depo açma kapama defterine işlenildiğini ifade etti. Sanık Aydın, mühimmat nakil araçlarının geç intikali halinde mühimmatın depoya yerleştirilmesi için yeterli zaman kalmadığı durumlarda akşam çalışılmadığının altını çizdi. Taşıma işleminin hava aydınlanıp mesai saati başlayınca gerçekleştirildiğini belirten Aydın, depo bölgesinde nöbetçi askerlerin bulunduğunu Depo Sorumlusu Astsubay da dâhil depoya en az 2 personelin girebileceklerini, bu kişilerin de saat kaçta girdikleri ve isimlerinin deftere kaydedildiğini aktardı.
Binbaşı Barış Bağlan önceki savunmalarını tekrarlayarak üzerine atılı suçu kabul etmediğini belirterek mahkeme heyetinden beraatını talep etti. Savunma avukatının T.G. adlı şahsın olaydan önce görev alan kişi olarak tanık dinlenilmesi talebi üzerine duruşma ileri bir tarihe ertelendi. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi