Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Mühim olan kolaylaştırmak değil mi?

Burcu Aydın 10 Eylül 2016 Cumartesi 12:20:53
 

İki cihan güneşi Peygamber Efendimizin (SAV) hadisinde buyurduğu üzere “Kolaylaştırınız! Zorlaştırmayınız! Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz! Birbirinizle anlaşın, iyi geçinin, ihtilâfa düşmeyin!”
Bu durumu göz ardı etmeden hayat geneline yaymak hem kişinin hem de çevresinin yararına bir durum. Bir yaşam tarzı olmalıdır. Dün katıldığım bir dua programında yanı başındakilere bu hadisi şerif dökülüverdi dudaklarımdan.
Yapılması icap edilenleri güzel ve tatlı bir anlatım tarzı yerine fırça atar, dikte eder şekilde aktaran bir hanımefendinin ardından esen soğuk hava sonrası zikrettik bu hadisi.
Özellikle eğitim, sağlık, din alanları başta olmak üzere sorumluluk sahiplerinin kolaylaştırıp zorlaştırmamaları, müjdeleyip, nefret ettirmemeleri önemli. Kişinin kendisine ve akabinde çevresine olan saygısını muhafaza etmesi için de bu hadisin bir hayat biçimi olarak algılanmasının önem taşıdığı açık.
Son veda ne zaman belli değil. Gök kubbede hoş bir seda bırakmak için hep birlikte Cenab-ı Resul’ün sünnetine uyup; kolaylaştırıp, zorlaştırmayalım, müjdeleyip nefret ettirmeleyim, birbirimizle anlaşalım, iyi geçinelim, ihtilafa düşmeyelim.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER