"Muhatap değilsem neden hedef gösteriliyorum"

TOSYÖV Başkanı Beşer ile ATSO, AFSİAD ve ESKK Başkanları arasındaki tartışma sürüyor. Son açıklama Beşer’den geldi. TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, “Sürekli olarak muhataplarının ben olmadığımı iddia eden isimlerin sahip oldukları basın yayın organlarında hedef olarak beni göstermelerine anlam veremiyorum. Medya gücünü kullanarak insanları köşeye sıkıştırdığını zanneden ve “ekonomiye yön verdiği” iddiasında olan [&hellip]

TOSYÖV Başkanı Beşer ile ATSO, AFSİAD ve ESKK Başkanları arasındaki tartışma sürüyor. Son açıklama Beşer’den geldi.

TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, “Sürekli olarak muhataplarının ben olmadığımı iddia eden isimlerin sahip oldukları basın yayın organlarında hedef olarak beni göstermelerine anlam veremiyorum. Medya gücünü kullanarak insanları köşeye sıkıştırdığını zanneden ve “ekonomiye yön verdiği” iddiasında olan makam sahiplerinin dedikoducu konumuna düşmeleri Afyonkarahisar ve sivil toplum yaşamı adına beni üzmektedir” dedi. Beşer, yerel gazetelerde kendisine ilişkin iddialara yanıt vermesinin ardından ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, AFSİAD Başkanı Şükrü Demirayak, EKKK Başkanı Emin Birliktir’in ortaklaşa düzenlediği basın toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Beşer, 5 Aralık 2010 tarihinde yaşanan “randevu krizi iddialarının” ardından kendisinin bazı yerel gazetelerde hedef gösterildiğini ve yaşananların tümünün arkasında kendisinin varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını ve tüm bunların üzerine bir açıklama yapmak zorunda kaldığını söyledi.
Beşer, “O gün yaşananlar TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı’nın kendi öz iradesiyle ortaya çıkmıştır. Fakat bunu bir anlamda içine sindiremeyenler konuyu yapabildikleri ölçüde çarpıtarak haber yerine adeta bir ‘karalama yazısı’ ile sözde sahip oldukları medya gücüyle kamuoyuna sunmaya çalışmıştır” diye konuştu.
6 Aralık 2010 tarihinde çıkan haberlerin ardından bağlı bulunduğu vakfın merkezine gerekli bilgilerin ulaştırılmasının dışında herhangi bir tepki vermeyi planlamadığını ifade eden Beşer, “Fakat konu bir süreden sonra şahsi saldırıya dönüşmüştür. Ortada reklam almaya aracı olmak ve hatta bu konuda üstü kapalı tehdit ettiğim gibi akıl sır erdirilemeyen ithamlar söz konusu olunca haklı olmama rağmen maalesef açıklama yapmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.
Beşer, şöyle devam etti:
“Benim açıklamamın ardından söz konusu kişiler bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yapma gereği duydular. O toplantıda Serteser ve Demirayak sürekli olarak benimle ilgili açıklamalar yaparken, sonradan söz alan Birliktir’in ‘Bizim muhatabımız Beşer değil, Sönmez’dir’ demesine benim yapacağım tek yorum komik olduğudur. Tüm toplantıda hedef tahtasında ben varken Birliktir’in onay alarak söyledikleri bir anlamda ‘bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ söyleminin fiiliyatta gerçekleşmesidir. Sürekli olarak bana yönelik sözler sarf edip, ‘bizim muhatabımız Sönmez’dir’ açıklamasının kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”
Beşer, yaşananlarda haklılığının yapılan basın toplantısı ile adeta teyit edildiğini belirterek, “Medya gücünü kullanarak insanları köşeye sıkıştırdığını zanneden ve “ekonomiye yön verdiği” iddiasında olan makam sahiplerinin dedikoducu konumuna düşmeleri Afyonkarahisar ve sivil toplum yaşamı adına beni üzmektedir. TOSYÖV ve Afyonkarahisar Destekleme Derneği olarak ülkemizde ve ilimizde girişimciliğin güçlendirilmesi adına tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Hem sanayicimizin hem de esnaf ve sanatkarımızın hem de kadın ve genç girişimcilerin kalkınmaları noktasında TOSYÖV ışık tutmaya devam edecektir.
Bu birkaç günlük polemikte bizden desteklerini esirgemeyen ve bizzat şahsımı arayan TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yalçın Sönmez’e ve yönetim kuruluma Afyonkarahisar’daki yönetimimize ve kadın girişimci grubumuza, ülkemizin önde gelen “SİAD” genel başkanlarına, KOSGEB Başkanımız Sayın Mustafa Kaplan’a, ilimizdeki siyasi partilere, esnaf oda başkanlarımıza, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerimize ve değerli iş adamlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Konuya ilişkin tarafımdan bundan sonra gerekmediği sürece bir açıklama da yapılmayacaktır.”

Bakmadan Geçme