Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhasebecilere seminer verildi

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” hakkında muhasebecilere seminer verildi

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Özyeğin Üniversitesi’nin birlikte gerçekleştirdiği seminer Akrones Termal Otel’de gerçekleşti. Seminere Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, İş insanı İbrahim Alimoğlu, Mali Müşavir ve Marka Vekili Aziz Aslan ile birlikte muhasebeciler ve avukatlar katıldı.
Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili gösterimin ardından toplantının açılış konuşmalarına geçildi. Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serhat Gümüş, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgi vererek “Av. Mahmut Ekici kardeşim ile birlikte bu konuyu sohbet esnasında konuşurken dolaylı olarak bizi de etkiliyor. Bizim de bilgimiz olması gerekir diye konuşmuştuk. O da sağolsunilgilendi ve kıymetli hocalarımızla irtibata geçti. Onlarda bizleri kırmadılar ve buraya geldiler. Sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. İyi bir dinleti olmasını, faydalı bir seminer olmasını diliyorum.” dedi.
“ÇIPLAK OLMASI GEREKEN DEVLETTİR”
Mahremiyetin birey için önemli olduğunu vurgulayan Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yener Ünver, “Çıplak olması gereken, saydam olması gereken devlettir, birey değildir.Birey bakımından mahremiyet, özel yaşam çok çok önemli bir değer.” ifadesine yer verdi.
Kişisel verilerin korunmasının hedefini anlatan Ünver, “Kanun aslında gerçek bir kişiyi koruyor. Kime sorumluluk yüklüyor derseniz, yasa hem gerçek kişiye, hem de tüzel kişiliğe sorumluluk yüklüyor.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, oturum Başkanı Prof. Dr. Mustafa Topaloğlu olurken Prof. Dr. Yener Ünver, Dr. Tuğçe Tuzcuoğlu ve Avukat Yasin Beşkardeşler de panelist olarak sunumlarda bulundu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti