• Haberler
  • Genel
  • “Muhalefetin siyaset tarzı kalitesiz” – Kocatepe Gazetesi

“Muhalefetin siyaset tarzı kalitesiz” – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, genel seçimlerin sonucu olarak “beş sıfırlık” sonuç elde etmenin iyimser ve erken bir tahmin olmadığını söyledi. Eleştiri kadar yapılanların çarpıtılmadan takdir edilmesi gerektiğini savunan Zeybek, muhalif çevrelerin kalitesiz siyaseti benimsediğinden yakındı Nitelikli kadınlar AK Parti’de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, genel seçim çalışmasında [&hellip]

"Muhalefetin siyaset tarzı kalitesiz"

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, genel seçimlerin sonucu olarak “beş sıfırlık” sonuç elde etmenin iyimser ve erken bir tahmin olmadığını söyledi. Eleştiri kadar yapılanların çarpıtılmadan takdir edilmesi gerektiğini savunan Zeybek, muhalif çevrelerin kalitesiz siyaseti benimsediğinden yakındı

Nitelikli kadınlar AK Parti’de
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, genel seçim çalışmasında izlenecek stratejilerden, yapılan yatırımlar ve muhalif çevrelerin yaklaşımlarını değerlendirdi. 14 Mart 2011 Pazartesi günü akşam saat 17.00 tarihi itibariyle AK Parti’ye aday adayı başvurularının bittiğini söyleyen Mehmet Zeybek, il başkanlığına başvuran aday sayısının 25 olduğunu bildirdi. AK Parti Genel Merkezine başvuruda bulunanlarda olduğunu kaydeden Zeybek; “Bize ulaşan milletvekili aday adayı sayısı 28’dir. Bu sayıya mevcut milletvekillerimiz de dahildir” dedi. Toplam 28 aday adayı içerisinde 7 adet kadının olduğunu belirten İl Başkanı Mehmet Zeybek; “Hanımlar aday adaylığı başvurularında ağırlıklı olarak göze çarpıyor. Hanım arkadaşlarımızın eğitim ve kariyer durumları oldukça göz dolduruyor. Partimize nitelikli kişilerin ve hanımefendilerin gösterdiği teveccüh ortada.” dedi.
“5-0 hayal değil”
Akarçay Islah Projesi temel atma töreninde yıllardır özlemi çekilen bir projenin hayata geçirilmesi heyecanının yaşandığını kaydeden İl Başkanı Mehmet Zeybek, söz konusu projenin ilin ve Uydukent bölgesinin çehresini değiştirecek özellikte olduğunu söyledi. Çok büyük bir yatırım olan Akarçay Islah Projesi’nin Ali Çetinkaya’nın bakanlığı döneminde gündeme geldiğini ancak çalışmanın AK Partili kadrolara nasip olduğunu belirten Zeybek; “İnşallah Afyonumuza hayırlı olur. Halkta ki coşku ve heyacanı orada yakından gördük. Öyle tahmin ediyorum ki genel seçimlerde çıkaracağımız milletvekili sayısı için 5-0 desek hayali olmaz. Bu yaklaşım iddialı değil. Tabi nihai karar vatandaşa ait. Halkımızın vereceği her türlü karara saygılıyız. Ama durum 5-0 olursa şaşmamak lazım.” diye konuştu.
“Ne hikmetse takdir edemiyoruz”
“Muhalif çevrelerin yaptığı siyasette zerre kadar kaliteli değil.” diyen AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek şöyle konuştu: “Ne hikmetse biz yapılan iyi şeyleri takdir etmeye alışkın değiliz. Eleştirmeyi bildiğimiz kadar bu memlekete hayrı dokunmuş her insanı rahmetle iyilikle anmak lazım. Geçmişte de Afyon her dönemde bakan çıkaran bir ildi. Herkes karınca kaderince bu memlekete hizmet etti. Ben Afyonmuza çivi çakan herkese teşekkür ediyorum. Emekleri vardır, onlarında düşüncesi Afyon’u yaşanılabilir bir kent görünümü kazandırmaktır. Son günlerde ve yıllarda yapılan yatırımlara baktığımızda Afyon’un hakikaten kabuğunu yırttığını söyleyebileceğimiz yatırımlar var. Afyon artık şehir hüviyeti kazanmaya başladı. Azımsanamayacak bir yatırım var. Akarçay projesi 42 milyon TL’den fazla tutarı olan bir yatırım. Spor kompleksi ihalesi yapıldı. Herhalde bu ay içerisinde temel atmayı gerçekleştiririz. Dev bir yatırım olan proje 47 milyon TL maliyetli. Bunlar korkunç rakamlar. Yeni bölge hastanemiz 4 yüz artı 2 yüz yataklı. Yanında çok modern bir halkımıza yakışır müstakil bir 250 yataklı bir doğumevi hastanesi inşa edilecek. Sayın Sağlık Bakanımız buraya geldiğinde söz aldık. 150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacak. Bölgesel Zafer Havaalanı. 2011 Yılında Ankara-Polatlı-Afyon bağlantılı İzmir hızlı tren projesi bunlar dev yatırımlardır. Çevre illerle bağlantıları olan bölünmüş duble yollarımız neredeyse tamamlandı. Akşehir-Konya arasında az bir kısım kaldı. Zannederim hemen havalar iyi olduğunda asfaltlama çalışmaları bitirilip hizmete açılacak.”
Demiryolunda da Afyon merkez olacak
Planlama içerisinde İstanbul-Afyon-Antalya bağlantılı hızlı tren projesinde merkezin Afyonkarahisar olduğunu açıklayan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, kara yollarında kavşak olan şehrin demiryollarında kavşak özelliğinin perçinlenceğine dikkat çekti. Bölgesel Zafer Havaalanı’nın yapılmasıyla bunlardan en fazla Afyonkarahisar’ın faydalanacağının altını çizen Zeybek; “Her zaman idida ettiğimiz gibi Ege’nin yıldızı olacağını belirttiğimiz Afyon’dur. Hak ettiği gecikmiş değeri kazanarak gerçekte parlayan bir yıldız olacak inşallah.” şeklinde konuştu. Kültür Merkezi inşaatının hızla tamamlanacağını dile getiren Mehmet Zeybek, büyük ihtimalle merkezin bu yılın sonuna kalmadan hizmete açılabileceğini söyledi.
Kent Meydanı projesinde valilik binasının belediye eski binasına taşınacağını kaydeden Zeybek, kurumların çeşitli noktalara dağıtıldığını ifade etti.
Nihai karar merkez yoklamasının
AK Parti de aday adayları hakkında 5 aşamalı bir araştırma yapılacağını dile getiren İl Başkanı Mehmet Zeybek, 20 Mart Pazar günü aday adayları için birinci aşama olan temayül yoklamasının gerçekleştirildiğini bildirdi. Aday adaylarının teşkilat tarafında nasıl gözlenip tanımlandığı ile ilgili parti genel merkezine bilgi verileceğini kaydeden Zeybek şunları söyledi: “Yine aday adaylarıyla ilgili geniş çaplı bir kamuoyu araştırmasını genel merkez bizden habersiz şekilde yaptıracak. Ankara’ya çağrılacak olan aday adayları bire bir değerlendirilecek. Nihai karar merkez yoklamasıyla alınacak. Genel Başkanımız Başbakanımız R. Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir heyet araştırma sonuçlarını inceleyecek. Bu kararın alınması Mart ayı sonunu bulur. Nisan ayı ortalarında Seçim Kuruluna listeler teslim edilir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme