Muhalefetin ev sahibi Uysal

27 Mart’ta bir araya gelen 6 muhalefet partisi genel başkanı bu kez DP Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde toplanacak   6 muhalefet partisinin genel başkanı 24 Nisan’da yeniden bir araya geliyor. İttifakın yol haritasından, ortak cumhurbaşkanı adayına kadar kritik sorular masada. Bu kez ev sahibi Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin [&hellip]

27 Mart’ta bir araya gelen 6 muhalefet partisi genel başkanı bu kez DP Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde toplanacak

6 muhalefet partisinin genel başkanı 24 Nisan’da yeniden bir araya geliyor. İttifakın yol haritasından, ortak cumhurbaşkanı adayına kadar kritik sorular masada. Bu kez ev sahibi Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal.
İlk olarak Ahlatlıbel tesislerinde 12 Şubat’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde yuvarlak masa etrafında bir araya gelen 6 genel başkan, ardından 27 Mart’ta bu kez DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde buluşmuştu. Şimdi de sıra Demokrat Parti’de. Genel Başkan Gültekin Uysal 5 genel başkanı iftar yemeğinde ağırlayacak.
Sistem ittifakı genişleyecek mi, ortak cumhurbaşkanı adayı belirlenebilecek mi? Büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adı üzerinden başlayan tartışma o masaya nasıl yansıyacak? Masada gündeme gelecek mi? Tüm bu kritik sorular gündemde olacak. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritası ve Anayasa değişikliği için izlenecek yöntemlere ilişkin çalışmayı yapacak komisyonlar da konuşulacak.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme