Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhalefetin ciddiyet, kalite, vizyon sorunu var

Muhalefetin ciddiyet, kalite, vizyon sorunu var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Ege Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, mülteci sorununun bir insanlık dramı olduğunu, Türkiye’nin Suriye’lilere yaptığı yardımların 40 milyar doları aştığını söyledi. Muhalefeti de eleştiren Kaya, “Maalesef Türkiye de muhalefetin ciddiyet, vizyon ve kalite sorunu var” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sosyal Politikalar Başkanlığı’nca düzenlenen Ege Bölge Toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve 7 Bakan Yardımcısının katılımı ile dün sabah Korel Otel’de yapıldı. Ege Bölge Toplantısı Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde; Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantının ilk kısmı basına açık olarak yapıldı.
“AFYON SEÇİMLERDE DESTAN YAZDI”
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen yaptı. AK Parti’nin kurulduğu topraklar olan Afyonkarahisar’da düzenlenen Ege Bölge Toplantısına ev sahibi yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Sezen, “İlimize teşrif eden partililerimizden dolayı AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatı olarak çok bahtiyar olduğumuzu dile getiriyorum. Partimizin Sosyal Politikalar Başkanlığına böyle bir toplantıya vesile oldukları için şükranlarımızı arz ediyorum. Barış Harekâtı bölgesinde şehit edilen askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Tüm şehitlerimizi minnetle yâd ediyoruz. Partimizin temelinin atıldığı Afyonkarahisar tüm seçimlerde destan yazmıştır. Önümüzde ki 2023 hedefleri için emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.
“AFYON MUTLU HUZURLU ŞEHİR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Ege Bölge Toplantısının Afyonkarahisar’da düzenlenmesi nedeniyle Sosyal Politikalar Başkanlığına teşekkür etti. Afyonkarahisar’ın mutlu ve huzurlu bir şehir olduğunu belirten Özkaya, “Afyonkarahisar yolların ve şehirlerin kesiştiği şehirdir. Bu nedenle sosyal politikaların burada yapılması doğru bir mantıktır. Bu nedenle teşekkür ediyoruz. AK Parti sosyal politikaya 1.6 milyar lira ayıran bir partidir. Dehşet bir bütçeyi bu amaçla harcıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Önemli bir kaynak ayırarak bu politikaların hayata geçmesini sağladığı için. Tüm Sayın Bakanlarımıza, Başkanlarımıza gayretleri, emekleri için teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” diye konuştu.


“UYUMLU ÇALIŞMA AFYON’A HİZMET OLARAK YANSIDI”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehrin termal ve mermerin yanı sıra gastronominin de baş şehri olduğunu kaydetti. 27 bin yatak kapasitesine sahip Türkiye de tek il olduklarını belirten Zeybek, “15 bin devre mülk ve 35 bin konutun jeotermal enerji ile ısıtıldığı güzide bir ile sahibiz. Büyükbaş hayvan besiciliğinin yapıldığı, yumurta borsacılığının yapıldığı güzel bir iliz. İlimiz aynı zamanda AK Parti’nin temellerinin atılıp kurulduğu, bu güzel hizmetlerin başlangıcının yapıldığı şehirdir. Pek çok ili bağlayan merkezi bir konumdayız. Çok şükür AK Partinin kurulduğu günden bugüne kadar teşkilatta yaptığımız görevler sırasında da uyum içerisinde çalıştım. Bu uyumda Afyon’a hizmet olarak yansıdı. Bu dönemde Gönül Belediyeciliğinin gereklerini yaparak gönüllere girme gayretindeyiz.” şeklinde konuştu.
“AK PARTİ MİLLETİN ÇİMENTOSU”
Afyonkarahisar’ın mermerin, termalin, gastronomi olmak üzere pek çok şeyin başkenti olduğunu belirten Cumhurbaş-kanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof.Dr. Veysel Eroğlu şunları söyledi: “Partimizin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya yıllarca bakanlık yapan başarılı bir siyasetçimizdir. Sosyal Politikalar Bakanlığı ülkemizde destan yazdı. Afyon’da toplantı yapılması nedeniyle kendilerine gönülden teşekkür ediyoruz. İnşallah Afyon’da hoşça vakit geçirirsiniz. Malum olduğu üzere Afyonkarahisar istiklalin kazanıldığı Büyük Taarruzun başlayıp nihayetlendiği şehitler diyarıdır. Bu vesile ile şehitlerimize Allah gani gani rahmet ihsan eylesin. Malum Rabbimizin Kur’an-ı Kerimde ifade ettiği üzere şehitler ölü değil diridirler. Afyonkarahisar Ege’nin incisidir. Partililerimizin, Teşkilat Başkanlarımızın ve teşkilat üyelerimizin burada bulunmaları bizler için çok önemlidir. Afyonkarahisar’ın bir özelliği de AK Parti’nin burada kurulmasıdır. Allah’a çok şükür ki AK Parti milletimizin çimentosudur. AK Parti milletin partisidir. Bu partiyi milletimiz kurmuştur. Ama özellikle çocuklarımıza ve gençlerimiz başta olmak üzere Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla birlikte nereden nereye geldiğini hatırlatmakta bir fayda vardır.”
“DEVLETİN ŞEFKAT ELİ 3,5 MİLYON HANEYE ULAŞTI”
Toplantının basına açık bölümünün son konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya yaptı. Ege Bölge Toplantısı nedeniyle Afyonkarahisar’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaya şöyle konuştu:
“Sosyal yardıma ayrılan kaynağı 55 Milyar TL’ye yükselttik. Ülke olarak sosyal yardımlara önem veriyoruz. Daha çok ihtiyaç sahibi aileye ulaştık. Sosyal yardım ve hizmetlere ayrılan mali kaynak 2002 yılında 1.6 milyar TL iken, 2019 itibariyle bu miktarı 33 kat arttırarak 55 milyar TL’ye yükselttik. Sosyal yardım uyguladığımız program sayısı da 2002 yılında sadece 4 iken, günümüzde bu sayıyı 43’e çıkarttık. Böylece, sosyal yardımlar kapsamında devletimizin şefkat elini bugün 3,5 milyon haneye ulaştırıyoruz. Bu sayı 2002 yılında 1 milyondu. Bugün ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları eğitimden kopmasın diye sadece Şartlı Nakit Transferi programıyla ulaştığımız hane sayısı 1,3 milyondur.”


“TEMEL GAYE HER TÜRLÜ ŞİDDETİ SIFIRLAMAK”
Şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu ve şiddetle olan mücadelenin top yekun yapılması gerektiğinin altını çizen Kaya, “Şiddetle hep birlikte mücadele edeceğiz. Şiddet asla kabul edilemez. Şiddet bir insanlık suçudur. Türkiye’de özellikle kadına yönelik şiddet konusu 1980’li yıllardan itibaren gündeme gelmeye başlamış; günümüzde toplumsal farkındalık daha da artmıştır. Bu sorun dünyanın diğer ülkelerinde de yaşanmaktadır. Elbette şiddet mağduru kadınlarımız susmamalıdır ve hakkını aramalıdır. Nitekim hükümetlerimiz döneminde kadına şiddetle mücadele konusunda önemli yasal düzenlemeler yaptık; uygulamaya koyduk; ayrıca bu alanda ciddi kurumsal yapı ve kapasite oluşturduk. Şiddetin her türlüsünü, bu kapsamda da kadına yönelik şiddeti en aza indirmek ve hatta sıfıra indirmek, bizim temel gayemizdir ve öyle de olmalıdır. Ancak kadına şiddet, sadece belirli bir kesimin duyarlı olduğu ve mücadele alanı gördüğü bir sorun değildir. Böyle bir algı oluşturulması kesinlikle kasıtlıdır. Zira bizim inanç ve kültür değerlerimizde şiddete asla yer yoktur. Dolayısıyla bu hepimizin sorunudur ve hep birlikte mücadele edeceğimiz bir alandır.” dedi.
“SURİYE’LİLERE YARDIM 40 MİLYAR DOLARI AŞTI”
Suriyeli mültecilere yapılan yardım miktarının 40 milyar doları aştığına değinen Kaya, “Suriye’li kardeşlerimize yaptığımız yardımlar 40 milyar doları aşmış durumdadır. Mülteci sorunu bir insanlık dramıdır. Türk Milleti, sahip olduğu inanç, kültür ve insani değerleri sebebiyle tarihin hiçbir döneminde mağdur ve mazlumlara asla sırtını dönmemiştir. Bugün ülkemiz, yaklaşık 3.7 milyon Suriyeli kardeşimizi misafir etmektedir. Suriyeli kardeşlerimize her alanda hizmet sunabilmek için Ensar ve Muhacir bilinciyle hareket ettik; hiçbir karşılık beklemeksizin seferber olduk. Bugün sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hükümet olarak Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız yardımların değeri 40 milyar doları aşmış durumdadır.” diye konuştu.
“DİKKATLE TAKİP EDİLECEK SÜREÇ YAŞANIYOR”
Barış Pınarı Harekatı kapsamında sınır güvenliğinin korunması ve güvenli bölge oluşturulması için operasyonların sürdüğünü söyleyen Kaya, “Ekim ayının başında, gerek sınır güvenliğimizi korumak ve terör koridorunu ortadan kaldırmak; gerekse Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönebilecekleri güvenli bir bölge oluşturmak adına Barış Pınarı Harekatını başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti, dik duruşu ile sahada; dünyanın en güçlü denilen iki ülkesiyle anlaşmaya oturtan diplomatik zekasıyla da masada sergilediği liderlik sayesinde büyük bir oyunu da bozduk. Hemen yanı başımızda oluşturulmaya çalışan terör koridoruna izin vermeyeceğimizi ortaya koyduk. Yine de dikkatle takip etmemiz gereken bir sürecin içindeyiz. Bu vesileyle, harekatta şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
“ERDOĞAN’SIZ BİR TÜRKİYE İÇİN UĞRAŞTILAR”
Türkiye’nin kaydettiği gelişme ve büyümenin farkında olan dış güçlerin farklı yollarla Türkiye’yi durdurma planı yürüttüğünü aktaran Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye güçlü olmasın, hatta Türkiye diz çöksün istiyorlar. Bunun için çok fazla mücadele verenler var. Dünya 5’den büyüktür diye haykıran Cumhurbaşkanımızı kendilerince cezalandırmak istiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız adeta ‘Erdoğansız’ bir Türkiye için Türkiye’den yerli işbirlikçilerle birlikte uğraşan dış güçler oldu. Bunu geçtiğimiz aslında son 5 yılda yaşadığımız bütün süreçlere baktığımızda büyük bir mücadele verdiğimizi görüyoruz. Terörün hendek siyasetiyle başaramadılar. Bunu 15 Temmuz hain darbe girişimiyle başaramadılar. Bunu 2018 Ağustos Kur kıskacıyla başaramadılar. Biz şimdi saflarımızı daha da sıklaştıracağız. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz.”
“MUHALEFETİN SORUNU CİDDİYET, KALİTE, VİZYON”
Türkiye’nin dış politikadaki kararlı hamleleri sonucu ülkenin üzerinde oynanmak istenen oyunları bozduğunu vurgulayan Kaya, “Muhalefette ciddiyet, vizyon ve kalite sorunu yaşanıyor. Bu durum muhalefetin yaptığı açıklamalarla anlaşılmaktadır. Sadece son Doğu Akdeniz konusunda CHP Genel Başkanının yaptığı açıklamalara bakın yeter. Ne diyordu; ‘Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmalarında her ülke var ama Türkiye yok’ üstelik sondaj gemilerimiz o bölgedeydi. Ardından, Libya ile uluslararası hukuka da uygun bir Mutabakat Zaptı imzaladık ve Doğu Akdeniz’de Türk Milletine oynanmak istenen oyunu Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bozduk. Bizimle bu anlaşmayı imzalayan Libya yönetimin daveti üzerine de, bildiğiniz gibi Libya için Teskere çıkardık. Başta yine CHP Genel Başkanı olmak üzere muhalefet, bu kez de ‘Ordumuzun Libya’da ne işi var’ demeye başladı. Daha sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın ordumuzu muharip güç olarak göndermeyeceğiz’ demesine rağmen, hiçbir şey denmemiş gibi aynı söylemlerine devam ettiler. Elbette Libya konusu dikkatle takip etmemiz gereken bir süreçteyiz. Maalesef Türkiye de muhalefetin ciddiyet sorunu var, vizyon sorunu var ve kalite sorunu var. Allah’tan ki, milletimizin basireti, feraseti çok yüksek ve bunlara iktidarı vermedi, vermiyor.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi