• Haberler
  • Genel
  • “Muhalefetin bu kadar cahiline rastlamadım”

“Muhalefetin bu kadar cahiline rastlamadım”

AK Parti 34. İl Danışma Meclisi’nde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhalif eleştiri ve şikayetlere karşılık verdi. Eroğlu, mevcut muhalefet için “Muhalefetin bu kadar cahiline rastlamadım doğrusu” ifadelerini kullandı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban gerçekleştirdi. Toplantının basına açık [&hellip]

"Muhalefetin bu kadar cahiline rastlamadım"

AK Parti 34. İl Danışma Meclisi’nde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhalif eleştiri ve şikayetlere karşılık verdi. Eroğlu, mevcut muhalefet için “Muhalefetin bu kadar cahiline rastlamadım doğrusu” ifadelerini kullandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban gerçekleştirdi. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar genelinde yürütülen çalışmalar, yatırımlar hakkında detaylı bilgiler aktardı. Eroğlu, muhalefetten gelen eleştirilerede karşılık vermeyi ihmal etmedi.
“Kılıçdaroğlu bir çivi bile çakamaz”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin 34. İl Danışma Meclis toplantısında konuştu. Afyonkarahisar’da 87 adet dere ıslah çalışması yapıldığını anlatan Eroğlu, çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirdi. Yaklaşık 70 civarında gölet inşaatının hızlı şekilde bitirilmesi talimatını verdiğini katılımcılara müjde olarak açıklayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “Baharda projesi biten yaklaşık 12 adet göletin temelini birlikte yerinde atacağız. Vatandaş görsün yerinde temel atalım açılış tarih ve saatini ilan edelim. Bunlar arasında Başmakçı ilçemizin Yaka beldesindeki Yaka göleti var. İstenileni yaptık Yaka’dan oy alamadık ama olsun. Biz onlara hizmet ve-ririz herhalde anlarlar. Onlar Kılıçdaroğlu’ndan birşey beklediler. Ama Kılıçdaroğlu’nun bir çivi bile Yaka’ya, Başmakçı’ya çakma şansı yok.” dedi. İGM Başkanı Salih Sel’e teşekkür eden Bakan Eroğlu, meclisle birlikte yer altı sulama çalışmalarında birlikte çalıştıklarını belirtti. Eroğlu, yaklaşık 70 adet göleti bin günde bitirme hedefi belirlediklerini kaydetti.
Muhalefete cehalet yakıştırması
Tüm ilçe ve beldeleri çiçek gibi yapmak istediklerini dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dinar ilçesine Orman İşletme Müdürlüğü kurduklarını aktardı. Ağaçlandırmanın çok önemli olduğunu bildiren Bakan Eroğlu, eskiden para ile satılan fidanların artık ücretsiz temin edildiğini ağaçlandırmaya gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. Muazzam bir ağaçlandırma programı başlatma niyetinde olduklarını belirterek, “fidanlar bizden dikip bakması sizden.” diyen Eroğlu; “Bu konuda büyük hizmet yapıldı. Geçen yıl sonuna kadar 2 milyon 962 bin 600 dekar ağaçlandırıldı. Bu gerçekten çok önemli. Orman varlığı yüzde 14’den yüzde 22’ye çıktı. Afyonkarahisar’da 16 tane meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk. Sadece biz çalışmıyoruz. Sağlık Bakanlığımız neredeyse her ilçede hastane kurdu. Bunlar ‘hastaneyi açamadılar, hastane çöküyor.’ veya ‘bir kat yerin altına girdi.’ diyorlardı. Bunlar cahil yani muhalefetin bu kadar cahiline ben rastlamadım doğrusu. Devlet hastanesinin yerini seçerken tüm yöneticilerle beraber seçtik. Otogarın karşısında muhteşem bir alan. Afyonkarahisar’da temeli en sağlam bina o hastane binasıdır. Başbakan modern 5 yıl-dızlı bir hastane olsun diye talimat verdi. Allah aşkına basın mensuplarımız gitsin. Muhalefetteki iftira atanlarda gidip bu muhteşem hastaneye baksınlar. Hızlı tren projesi ile pek çok güzergaha hatta Kars’a kadar gidilecek.” diye konuştu.
AK gençler yüz bin fidan dikecek
500 Kişilik PMYO’ya 500 kişilik daha ek istediklerini, Akarçay projesi ile Afyonkarahisar’a deniz getirdiklerini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, katılımcılara denizden memnun olup olmadıklarını sordu. Eroğlu, Akarçay çevre düzenleme çalışmasında AK Parti Gençlik Kolları’nın yüz bin adet fidanı dikme vaadi verdiğini, fidanları bakanlığın karşılayacağını bildirdi. Bakan Eroğlu, yatırım çalışmaları sonucu yolların çok bozulduğunu, hafta sonuna kadar yağışların tekrar başlayacağını söyledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yağışa ihtiyaç olduğunu belirterek “elhamdülillah” karşılığını verdi. Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşımızın yüzde 90’ı yolların bozukluğunu kasıtsız olarak mazur görür. Belediye Ba��kanlarımıza sesleniyorum. Ama kimse Nisan ayından sonraki yol bozukluğunu mazur görmez. Birbirinize destek vermek suretiyle Afyonkarahisar Büyükşehir Belediyemize büyük destek verdik vermeye devam edeceğiz.” (Kocatepe)

Eroğlu eşi olmayan hediyeyi Başbakan’a iletecek

Dumlupınar Belediye Başkanı Derviş Kavak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na eşi olmayan çok özel bir çini işleme güğüm hediye etti. Eroğlu, “Sizinde eşiniz yok Sayın Bakanım.”diyen Kavak’dan bir eşi daha olmayan çini güğümü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Bakanlar Kurulu toplantısında hediye etmek için izin istedi. (Kocatepe)

AK Partililer hediyeleşti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 34. İl Danışma Meclisi toplantısının basına kısmının sonunda; ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, içerisinde yöresel yiyeceklerin olduğu bir gıda sepeti ve ATB imzasını taşıyan Bakan Eroğlu’nun portresini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na hediye etti. Sepette yer alan köy ekmeğinin patatesli olanının lezzetli olacağını kaydeden Eroğlu, patatesin hem bulgur pilavına hem de yumurtaya ayrı lezzet kattığını söyledi. Eroğlu, yurt dışında sıkça patatesli yumurta ile beslendiğini ifade etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İGM Başkanı Salih Sel’ede Dumlupınar Belediye Başkanı Derviş Kavak tarafından çini çay fincan takımı hediye edildi. Daha sonra; Başkanlık görevini tamamlayan İlçe Başkanlarına kadın ve gençlik kolları mensuplarıyla birlikte plaket verildi. (Kocatepe)

Çetinkaya Mevlevihane’yi gezdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Necati Çetinkaya ve beraberindekiler Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel, manevi noktalarını ziyaret etti. Öğle namazını Mevlevi Camiinde kılan Çetinkaya, namaz sonrası Mevlevihane Müzesini ziyaret etti. Konya Valiliği görevinde mevlevilikle ilgili çalışmalarda bulunduğunu belirten Çetinkaya, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İl Kültür Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz’dan Mevlevihane Müzesi hakkında bilgiler aldı. Ziyaretler sırasında; Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Merkez Valisi Lütfullah Bilgin, Adalet Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Kasırga, eski Müsteşar Galip Demirel, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Heyeti Başkanı Aziz Akgül hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme