Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Muhalefetin aday adayları merakla bekleniyor

Burcu Aydın 21 Şubat 2015 Cumartesi 02:00:00
  İktidar cephesinde Milletvekili Genel Seçimleri öncesi siyasi yarışa dahil olma niyet ve iddiaları aday adayları başvuruları ile şekillendi.
Aday adayı isimlere bakıldığında taze kan olabilecek yeni isimlerin yanı sıra, kariyerleri ve aday gösterilip seçilmeleri halinde gerçekten dişe dokunur iş yapabilecek iddialı isimler var. Herşeyden önce bir seçmen ve Afyonlu olarak bu durum cidden gurur verici.
Hanımların da bu yarışa dahil olmaları çok güzel. Bu ifade körü körüne bir hemcins desteklemesi, ya da kadınların yer alması gibi popüler bir söylem olarak algılanmasın. Kadını ve erkeği ile bir bütün olan toplumun yönetiminde ve karar alma mekanizmalarında kadınların da yer alması gerekiyor. Altını çizerek belirtiyorum; Körü körüne değil, cinsiyet faktörü ile değil kadını ve erkeği ile ama her iki cinsin de hakkederek, liyakat esası ile görevlere atanması ve seçilmesi esas olan.
Sözünü ettiğim kriterlere aday adayı hanımefendilerin de sahip olmaları gurur verici olarak nitelediğimiz süreci heyacanlı kılıyor. Teşkilatçı olup işin zahmetini uzun yıllar özveri ile taşımış, halkın içinden gelmiş, emeği ile var olmuş isimler iktidar yani AK Parti cephesinde dikkat çekip , göz doldurur şekilde.
Muhalefet partilerinin aday adayları tek tük belli oldu. Ama seçmen MHP’si, CHP’si ile göreve seçilme iddiasında olan isimleri bilmek ve değerlendirmek istiyor. Bir seçmen olarak benim temennimde yüzü eskiyen isimlerden çok dişe dokunur iş yapabilecek, vizyon sahibi isimleri muhalefet partilerinde görmek. İktidarı ve muhalefeti ile Afyonkarahisar’ı temsil edecek isimlerin şehrimize katkı sağlamaları çok önemli.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti