Muhalefete sert sözler – Kocatepe Gazetesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Afyonkarahisar’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Kılıç, isim vermeden CHP’yi eleştirerek, “Biz İzmir’de Cumhuriyet Mitingi düzenleyen, ama Hakkari’deki mitinginde Türk Bayrağı’nı cebine gizleyenlerden değiliz” dedi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı’nın Ticaret Borsası’nda düzenlediği İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Kılıç, [&hellip]

Muhalefete sert sözler

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Afyonkarahisar’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Kılıç, isim vermeden CHP’yi eleştirerek, “Biz İzmir’de Cumhuriyet Mitingi düzenleyen, ama Hakkari’deki mitinginde Türk Bayrağı’nı cebine gizleyenlerden değiliz” dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı’nın Ticaret Borsası’nda düzenlediği İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Kılıç, burada partilileri selamladıktan sonra isim vermeden Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirdi. Siirt’te düşen helikopter nedeniyle üzüntülü olduklarını belirten Kılıç, “Yaşanan her acıyla perçinlenen birliğimiz, kardeşliğimiz var. Hiçbir zaman hainler galip gelemeyecek. Zalimler egemen olamayacak, katiller, caniler amaçlarına ulaşamayacak. Kazanan millet olacak, kazanan ezilenler, mazlumlar olacak” dedi.
İLK GÖNDERME CHP’YE
AK Parti olarak Türkiye’nin her yerinde “Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak” sloganını kullandıklarını hatırlatan Kılıç, “Bizim cümlelerimiz konuştuğumuz yere göre değişmiyor. Biz İzmir’de Cumhuriyet Mitingi düzenleyen, ama Hakkari’deki mitinginde Türk Bayrağı’nı cebine gizleyenlerden değiliz. Biz Türkiye’nin batısında ulusalcılarla, Güneydoğusu’nda BDP’lilerle seçim ittifakı kuran ve buralardan medet arayanlardan değiliz. Bizim ittifakımız milletimizledir” diye konuştu.
“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN
PAYANDASI”
Barış ve Demokrasi Partisi’ni de yine isim vermeden “terör örgütünün payandası” olarak tanımlayan Kılıç, şöyle devam etti:
“Karşımızda bir terör örgütü var. Terör örgütünün payandası olan bir siyasi örgüt var. Terör örgütü okulları yakıyor, öğretmenleri kaçırıyor. Derslikleri tahrip ediyor, kütüphaneleri yağmalıyor. Halkına yaşam alanı bırakmıyor. Biz istiyoruz ki Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki insanlarımız en modern imkanlarla okusunlar, büyük adamlar olsunlar, anne-babalarını da kurtarsınlar. Terör örgütü istiyor ki okumasınlar, cinayet şebekesine ortak olsunlar.”
GENÇLERİ GÖREVE
DAVET ETTİ
AK Parti hükümeti olarak gençlerin üniversite öğrenimlerini kolaylaştırmak için birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Kılıç, burs ve kredi imkanlarıyla öğrencilerin rahat ettiklerini söyledi. Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndaki yurtların devlete 1 yılda 8 milyar liralık maliyetinin olduğunu hatırlatarak salondaki partili gençlere seslendi. Kılıç, “Yüzünüz ak, alnınız açık. Böyle bir siyasi partide gençlik kolları faaliyeti yürütmek çok kolay, çok keyifli. Bir yılda Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndaki yurtların maliyeti 8 milyar lira. Gençlerimizin içinde irtibat kurmadığınız, bir bardak çay içmediğiniz hiç kimse kalmamalı. Birinci adresiniz kampüs, ikinci adresiniz ev, üçüncü adresiniz parti olmalı.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme