'Muhalefet proje değil laf üretiyor'

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, muhaleftein proje yerine laf ürettiğini söyledi   Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, dün sabah partide basın toplatısı düzenledi. Toplantıda Merkez İlçe Başkanı Fehmi Güray Çakır, İl Sosyal İşler Başkanı Tufan Yaşık 'da hazır bulundular. 'İŞÇİNİN EMEĞİ ÇALINIYOR' Gufran Çetinel, asgari ücret artışı ile ilgili [&hellip]

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, muhaleftein proje yerine laf ürettiğini söyledi

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, dün sabah partide basın toplatısı düzenledi. Toplantıda Merkez İlçe Başkanı Fehmi Güray Çakır, İl Sosyal İşler Başkanı Tufan Yaşık ’da hazır bulundular.
“İŞÇİNİN EMEĞİ ÇALINIYOR”
Gufran Çetinel, asgari ücret artışı ile ilgili olarak işçilerin haklarının yok edildiğine yönelik örnekler verdi. Çetinel, “Asgari ücret ile ilgili Yeniden Refah Partisi olarak yapmış olduğumuz bir tespiti sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen senelerde bir işletmede elektrik tutarı 50 bin TL, personel giderleri ise 125 bin TL’ydi. Günümüzde ise elektrik tutarı 400 bin TL, personel giderleri ise 200 bin TL şekline dönmüştür. Bu aradaki makastan 1 yılda işçi ve emekçi vatandaşlarımızın emeklerinin iktidar partisi tarafından nasıl çalındığının en büyük ispatıdır.” dedi.
“MUHALEFET, MUHALEFET YAPMAYI BİLMİYOR”
Asgari ücretin artırılmasının günümüzde alt ve orta tabakada ki bireylerin refah seviyesini sağlamak için tek başına yeterli olmadığını belirten Çetinel, “İşçi ile birlikte işverende vergiler altında ezilmektedir. Ülkemizin bu duruma gelmesinde iktidar kadar muhalefet yapmasını bilmeyen muhalefetinde payı vardır. İktidarla birlikte mecliste muhalefet olan partilerde aynı oranda sınıfta kalmıştır. Zira Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın da ifade ettiği gibi iktidarı karşısında duran ve iktidarı çalıştıracak olan iyi muhalefettir. Muhalefet bu denli güçsüz ve alakasız konuları kendisine gündem olarak belirledikçe, siyasi arenada alternatifsiz bırakılmak istenen vatandaşlarımız koyunun olmadığı yerde keçiyi Abdurrahman Çelebi olarak görmeye devam edeceklerdir. Muhalefet proje değil laf üretiyor.” diye konuştu.
“PROJE ÇALIŞMALARINA
AĞIRLIK VERİYORUZ”
“Milli Görüş geleneğine göre faydalı muhalefetin her yapılana karşı çıkmak değil milletin menfaatleri doğrultusunda doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmektir.” diyen Çetinel, “Mesleği gereği muhalefet partilerinin basın toplantılarını da takip eden basın mensupları muhalefet partisinin ağzından proje ve ya projelerle alakalı açıklama ya da bir çalışma duydunuz mu? Yeniden Refah Partisi projeleri ve akademik çalışmalarıyla alakalı olarak partinin kuruluşundan itibaren proje çalışmalarına ağırlık vermektedir. Bizler 2018’de partimizin kuruluşunun hemen sonrasında 81 ilimize yüzlerce refah projesi isimli proje kitabımızı hazırladık. Yetmedi gölge kabinelerimizi kurarak mevcut bakanlıklar gibi iktidara geldiğimizde ilk 100 günde neler yapacağımıza dair eylem planlarımızı projelerle destekledik. Bu projeleri yaparken siyasal düşünmek yerine hem muhalefet partilerine hem de iktidar partisine bu kitapları göndererek yeter ki milletimiz fayda görsün de kim gerçekleştirirse gerçekleştirsin anlayışında olduk.” şeklinde konuştu.
“SEÇİMLERE HERKESTEN DAHA ÇOK HAZIRIZ”
Yaklaşan seçim sürecini yorumlayan Çetinel, “Seçim takviminin açıklanmasını bekliyoruz. İktidarın seçim kararı almasının ardından bizlerde adaylarımız ve seçim stratejimize dair detaylı bir bilgilendirmede bulunacağız. Bu konuya dair son olarak söyleyebileceğim cümle iktidar dâhil hiçbir partinin hazır olmadığı kadar seçimlere hazırız.” ifadelerine yer verdi.
“ÜLKEDE MANEVİ VE AHLAKİ
ÇÖKÜNTÜ YAŞANIYOR”
Cinayet, cinsel istismar olaylarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Çetinel şöyle konuştu: “Anbaryolu olarak bilinen mevkide vuku bulan üzücü olaya dair ne söylesek giden canı geri getirmeyecektir. Zanlıların savcılığa sevk edildikleri sırada aile yakınlarının ‘Başını dik tut eğme’ şeklinde ki söylemleri ülkenin geldiği ahlaki ve manevi çöküntüyü gözler önüne sermektedir. Milli Görüş geleneğinin temel taşının neden ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ olduğunun ve bu insan yaşamını neden bu iki kavram üzerine inşa etme çabası içerisinde olduğumuz anlaşılmıştır diye tahmin ediyorum.”
“İSRAFIN ÖNÜNE GEÇEREK
REFAHI SAĞLAYACAĞIZ”
Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Sosyal İşler Birim Başkanı Tufan Yaşık, zincir marketlerin etkileriyle alakalı olarak fiyat politikaları ve bu zincir marketlerin devlete kafa tutar hale gelmelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Yaşık, “Yanılgıya düşmemek lazım. Zira bu marketlerin önünü açarak zamanında işlerini kolaylaştıranlarla bu marketlerden politik anlamda şikâyetçi olanlar aynı kişilerdir. Bizler işin siyasi boyutundan ziyade vatandaşın eriyerek biten alım gücü ve mutfakta aylardır devam eden yangına dikkat çekmek istiyoruz. Erbakan Hocamız döneminde tıpkı 94 yılında Rahmetli Erbakan Hocamızın yaptığı gibi vatandaşın değil devletin kemer sıkması sonucu israfın önüne geçerek, milli ve yerli politikalarımızı uygulamak suretiyle hem devlete kaynak hem de vatandaşa refahı sağlayacağız. Sloganımızda da olduğu gibi ‘Yaptık yine yaparız biz Yeniden Refahız.’ dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme