• Haberler
  • Siyaset
  • Muhalefet partisi il başkanları iktidara karşı tek ses oldu: Muhalefetten birlik ve beraberlik çağrısı

Muhalefet partisi il başkanları iktidara karşı tek ses oldu: Muhalefetten birlik ve beraberlik çağrısı

Afyonkarahisar'da muhalefet partilerinin İl Başkanları birlik ve beraberlik içerisinde sağduyu ile hareket edilmesi çağrısında bulundu   Millet İttifakını oluşturan İYİ Parti, DP, Gelecek Partisi'nin İl Başkanları, ittifak dışında olan MP İl Başkanın da katılımıyla dün öğleden sonra Ordu Bulvarı üzerinde bir kafede basın toplantısı düzenledi. Toplantıda DEVA ve SP İl Başkanları yer almadı. ERTAŞ: ŞEYTAN [&hellip]

Afyonkarahisar’da muhalefet partilerinin İl Başkanları birlik ve beraberlik içerisinde sağduyu ile hareket edilmesi çağrısında bulundu

Millet İttifakını oluşturan; İYİ Parti, DP, Gelecek Partisi’nin İl Başkanları, ittifak dışında olan MP İl Başkanın da katılımıyla dün öğleden sonra Ordu Bulvarı üzerinde bir kafede basın toplantısı düzenledi. Toplantıda DEVA ve SP İl Başkanları yer almadı.
ERTAŞ: ŞEYTAN ÜÇGENİNE KARŞI AFYON’DA BİR VE BERABERİZ
Toplantıda ilk açıklamayan Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş yaptı. Birkaç ay önce Afyonkarahisar’ın muhalefet partisi İl Başkanları olarak ortak bir basın toplantısı düzenlediklerini belirten Ertaş, “Şehrimizin muhalefet partilerinin il başkanları olarak Türkiye ekonomisindeki sıkıntıları göz önüne alarak ikinci kez biraraya geldik. Tepede ki birleşmenin verdiği güvenle Afyon’da da biz muhalefet partileri olarak biraraya gelerek gücümüzü, fikrimizi ortaya koymaya çalıştık. Bu arada DEVA ve SP İl Başkanlarımız il dışında oldukları için toplantımıza katılamadılar. Bilindiği üzere Türkiye kritik bir eşikten geçiyor. Yüksek faiz, kur ve enflasyon şeytan üçgenin sıkışmış bir döneminde partilerimizin Genel Başkanları çözüm üretip bu gidişata dur demek için önceki gün biraraya geldi. Bizde ilimizde biraraya gelerek şeytan üçgenine karşı bir ve beraber olduğumuzu ortaya koymak istedik.” dedi.
MISIRLIOĞLU: DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ REÇETE BEKLİYORUZ
İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, ülke ekonomisindeki dalgalanma faturasının Türk Milletine çıktığın söyledi. Mısırlıoğlu, “Her bir vatandaşımızın bir hafta içerisinde 8 asgari ücret bedeli kadar cebinden para çıkarak fakirleşti. Bu ne iç ne de dış güçlerin işidir. Bu beceriksiz, kabiliyetsiz, ekonomiyi yönetemeyen artık Hazine’yi boşaltmış olan 20 yıldır Türkiye’yi yöneten siyasi iktidarın meselesidir. Ortada vatandaşımızın geçim savaşı vardır. Kurtuluş Savaşı’ndan bahsediyorlar. En son Kurtuluş Savaşı 1922 yılında Afyonkarahisar Kocatepe topraklarında yapımıştır. Türk Milleti bu savaşta sel olup akmıştır. Vatandaşın geçim mücadelesini başka yerlere çekmek milletle dalga geçmektir. Bizler muhalefet partilerinin İl Başkanları olarak şunu söylüyoruz; Devletimiz bize bir reçete koysun. Siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz anladık. Bu ekonomiyi götüremiyorsunuz. Ortaya bir reçete koyun. Ülke olarak derdimizi bilelim ki ona göre 3 yıl mı, 5 yıl mı, 3 ay mı katlanacağız bilelim. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, devletimizin yanındayız. Kayıtsız şartsız yanındayız. AKP iktidarının yanında değiliz. Her türlü sokak eyleminin karşısındayız ve tasvip etmiyoruz. Sokak çözüm noktası değildir. Biz bu işin sokakta değil demokrasiyle çözülmesini istiyoruz. Sizi 20 yıldır sırtımızda taşıyoruz. 84 milyonluk Türk Milletine azıcık bir saygınız varsa bizim önümüze reçetemizi koyun.” diye konuştu.
BÜLBÜL: İKTİDARA BİR
5 YIL DAHA VERİLSE NE YAPACAKLAR?
Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hikmet Bülbül, zor günlerin birlik ve beraberlik içerisinde aşılacağını ifade etti. Bülbül, “Muhalefet partisi İl Başkanı arkadaşlarımızın ifade ettiği görüşlere katılıyoruz. Biz mevcut iktidara bir 5 yıl daha versek bu vesileyle soruyorum; Neyi yapacaklar? Kaybolan hukuku mu insanların yarınlarından endişe ettikleri bir ülkeyi mi tekrar oluşturacaklar? Rayından çıkmış demokrasiyi mi yerine getirecekler? Adaleti mi yerine getirecekler?” şeklinde konuştu.
GENÇ:
BU MİLLETİ SAĞDUYUYA ÇAĞIRIYORUZ
Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç, parti olarak Millet İttifakı içerisinde yer almadıklarını hatırlattı. Genç şöyle konuştu: “Ülkemizin varlık ve bekası için geleceği için biz herkesle her grupla beraber oluruz. Yeter ki doğruları ifade etsinler. Olay şu; Türkiye’de bazı partileri uzun süre iktidarda bıraktığınızda artık ülkeyi kendilerinin zannetmeye başlıyorlar. Abdülhamit dönemi sadrazamlarından Ahmet Rıza’nın kitabına baktığımda bugünlerle Abdülhamit dönemi hemen hemen aynıdır. Çünkü rahmetli Abdülhamit ile Sayın Cumhurbaşkanı devleti ve milleti kendisinin malı gibi görüyor. Hâlbuki bu millet ona bir gemicinin çocuğuna iktidar verdi, Cumhurbaşkanlığı verdi, her yere getirdi. Ama o bunu unuttu. Devleti ve milleti kendisinin zannediyor. Bu milleti kendi kölesi zannediyor. Hâlbuki Türk Milleti hiçbir zaman köle olmamıştır. Kendi tıyniyetinde olan Arapçılık ulusçuluğu da maalesef Türk Milletini tamamen gözden çıkarmasına neden oldu. Benim gördüğüm kadarıyla Cumhurbaşkanımız Türk Milletini sevmiyor. Bunun en bariz örnek, ‘Vatanseverliği bir Arap çocuğunun gözünde göreceksiniz.’ ifadesidir. Suriyeli’nin ne vatanseverliği var? Tarihinde doğru dürüst bir devleti yok. Devletin sınanınca kaçtı geldi. Türk Milletinin vatanseverliği dünya tarihinin en güzel örneklerindendir. Onun için bu milleti sağduyuya çağırıyoruz. Maalesef algı ile insanlarımıza hala kendini savunduruyor.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme