• Haberler
  • Genel
  • 'Muhalefet olduğumuz için mi yol yapılmıyor?'

'Muhalefet olduğumuz için mi yol yapılmıyor?'

Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe, beldede yol ve kanalizasyon düzenlemesi yapılmadığını belirtti. 2010 yılından bu yana İl Özel İdaresi'ne dilekçe verdiklerini anlatan Kocatepe, 'Muhalefet olduğumuz için mi yol ve kanalizasyon yapılmıyor?' diye sordu Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe, Afyonkarahisar'daki basın mensuplarını beldeye davet ederek basın toplantısı düzenledi. Belde olarak bazı sorunlar yaşadıklarını, ancak bu sorunların [&hellip]

“Muhalefet olduğumuz için mi yol yapılmıyor?”

Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe, beldede yol ve kanalizasyon düzenlemesi yapılmadığını belirtti. 2010 yılından bu yana İl Özel İdaresi’ne dilekçe verdiklerini anlatan Kocatepe, “Muhalefet olduğumuz için mi yol ve kanalizasyon yapılmıyor?” diye sordu

Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe, Afyonkarahisar’daki basın mensuplarını beldeye davet ederek basın toplantısı düzenledi. Belde olarak bazı sorunlar yaşadıklarını, ancak bu sorunların çözümü noktasında yeterli hizmeti alamadıklarını söyleyen Kocatepe, yetkilileri göreve çağırdı.
“2010’DAN BERİ DİLEKÇE VERİYORUZ”
Basın mensuplarına, sorun yaşanılan bölgeleri gezdirdikten sonra Belediye binasında açıklama yapan Hasan Kocatepe, “Belediye Başkanı olarak 2010’dan beri göstermiş olduğumuz yollar için dilekçeler veriyoruz. Hiçbir yardım alamadık. İl Özel İdaresi’ne Çayırbağ-Beyyazı arası, Çayırbağ’da Hayvan Pazarı olmasına rağmen 2010’dan yol yapılmamıştır. Susuz’dan, Kozluca’dan, Bostanlı’dan, Çıkrık’tan, Gebeceler’den, Sülümenli’den geçen vatandaşlar şikâyetlerde bulunuyorlar. Biz dilekçeleri vermemize rağmen cevap alamadık, ilgi göremedik” dedi.
SUSUZ-BEYYAZI ARASI NEDEN YAPILMIYOR?
Erenler ile Beyyazı’yı bağlayan yolun stabilize de olsa yapıldığını, ancak Beyyazı’yı Susuz’a bağlayan yolda herhangi bir çalışma yürütülmediğini kaydeden Kocatepe, “Susuz-Beyyazı arası da yapılmadı. Beyyazı-Erenler Köyü arası yapıldı ama Susuz-Beyyazı arası ne hikmetse yapılmadı. Biz bu yol için müracaat ettiğimizde programa alınmadı denildi. Erenler’le Beyyazı arasındaki vatandaş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da Susuz ile Beyyazı arasındakiler ne vatandaşı? Arazi yollarını düzeltecek greyder istememize rağmen 2010’dan beri bize hiçbir greyder verilmemiştir. Muhalefet olduğumuz için mi? Yollarımız neredeyse kral mezarı gibi. Çayırbağ yolundaki durum çok kötü. Algısını vergisini veriyoruz, daha ne yapalım?” dedi.
“BİZE YARDIMCI OLSUNLAR”
Geçen kış, Belediye bütçesi ve kepçesiyle yol açma çalışmasına katıldıklarını anlatan Kocatepe, “Geçen kışın Susuz-Beyyazı arası, Beyyazı-Çayırbağ arası, Çıkrık-Beyyazı arası, Çıkrık-Çalışlar Köyü arasının karlarını kendi bütçemizle, kepçelerimizle açtırdık. İl Özel İdaresi’ne yardımcı olduk, onlar da bize yardımcı olsunlar. Yollar konusunda Sait Açba’nın, Mehmet Zeybek’in, Salih Sel’in haberi var. Tamam denildi, ancak bir şey göremiyoruz” ifadelerini kullandı.
KANALİZASYON
SORUNU VAR
Beyyazı’nın kanalizasyon sorununun da çözülmediğinin altını çizen Başkan Kocatepe, “Foseptik alanı da aynı şekilde. Ben belediye başkanı oldum olalı orası ile uğraşıyorum. 2 kilometre uzaklıktaki Organize Sanayi Bölgesi’ne bağlamak istedik, kolektör hatları kaldırmıyormuş. Çayırbağ, Fethibey, Erenler, Beyyazı, Çıkrık, Susuz size kolektör hatlarıyla arıtmaya bağlanacaksınız dediler. Bursa’dan bir ekip geldi. Proje yaptılar, proje yok. Başka projeler de yapıldı. Bu zannederim 4’üncü proje. Sayın Bakanımızın talimat vermesine rağmen projelerimiz gerçekleşmemiştir. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne gittiğimizde, Bölge Müdürlüğümüzün haberi yoktu neredeyse” dedi.
A PARTİSİ, B PARTİSİ GÖZETİLMESİN
Afyonkarahisar Belediyesi’nde Akarçay Havzası ile ilgili bilgilendirme toplantısının yapıldığını hatırlatan Kocatepe, şöyle devam etti:
“Belediye’de yapılan Akarçay toplantısında bir şey anlamadım. 2023 yılına kadar kanalizasyon sorunun çözülmesini planlıyorlar. Çıkrık’ın kanalizasyonu bizi etkiliyor. Foseptik pisliği, bir vatandaşımızın da tarlasını işgal etmiş. Foseptik çukuruna yüzde 60’ı bağlamadık. Beldenin yüzde 60’ını da bağlasak Allah muhafaza Organize’den sonra Afyon’u da götürür bizim kanalizasyonumuz. Mağdur olan vatandaşın parasının da ödemesini yapıyoruz. A partisi B partisi gözetmeksizin ben hizmet ediyorum, bu yetkililerin de hizmet etmesini bekliyorum. Bu sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz.” (Kocatepe)

Taş ocaklarında
olağanüstü bir durum yok

Beyyazı Belediye Başkanı Hasan
Kocatepe, bir dönem Afyonkarahisar
gündemini meşgul eden taş ocaklarında olağanüstü bir durumun olmadığını söyledi

Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe, beldeyi etkilediği belirtilen taş ocakları ile ilgili açıklama yaptı. Kocatepe, “Taş ocaklarında iki firma var. Sayın ve Sağlamlar. Kullandıkları yol Hazine arazisinden olduğu için şimdilik sorun ve sıkıntıları yok. Sayın firması ocağı açtığında vatandaşa bol bol bedava kum dağıttı” dedi.
EYLEMLER ZARAR VERDİ İDDİASI
Kocatepe, taş ocağı eylemlerinin Belde’ye zarar verdiğini iddia ederek, şu ifadeleri kullandı:
“4 tane provokatör girdi mi içinize, hallaç pamuğu gibi attırır. Yıllık 850 bin girdisi olacak kasabamıza 8 kuruş girmiyor. Bu kasabalıdır, ama Afyon’da oturmaktadır. Onlar bu kasabanın toprağından anlamazlar. Kantar koyuyorduk, tartım için. 100 araç tartsak, 5’er liradan 500 lira edecekti. Yıllık 180-200 bin lira kazanç demekti bu. Kanalizasyon ve yolları da firmalara yaptırabilirdik. Ocaklar orada çalıştığında Beyyazı halkı çalışırdı. Firmalara 10’ar tane insan koysaydık, 20 kişi eder. Bin liradan çalışsalar 20 ailemize katkı olacaktı. Burada yapılması gerekenleri yaptırmadılar.”
“PARADA GÖZÜM YOK”
Bir basın mensubunun “Firmalardan para aldığınız iddia edildi, bu doğru mu?” sorusunu da yanıtlayan Kocatepe, “İnsanlar eserleri ile, anıları ile anılmalı. Para-pulda gözüm olsa bu kasabayı satın alırdım. Buradaki pek çok makine benim. Buradan aldığım paranın bende kuruşu kalmaz. Vatandaşın hastası olur, sıkıntısı olur biz çözeriz. Para aldığım iddiası beni yıpratmak amacıyla çıkarılıyor. Geçmiş başkanların 10 yılda yaptığını biz 3 senede yaptık. 320 bin borçla belediyeyi aldım. Sıfır model araçlar aldık. Kilit taş ihalesi yaptık, o da Sayın firmasında kalmış” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme