'Muhalefet Gerçekçi Politika Gütmeli'

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, EYT Kanununun muhalefetin seçim vaadi yüzünden çıkarılmak zorunda kaldığını, muhalefetin dünya ve Türkiye gerçeklerine uygun politika gütmesi gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 14’ncü birleşimi bugün tamamlandı. Meclis üyeleri yarın 15’nci toplantı için biraraya gelecek.

KASIM AYI MECLİS TOPLANTILARI SÜRÜYOR

Dinar İlçesi Çiçektepe Köyü, Kaklık Deresi mevkiinde 18.500,00 metrekarelik taşınmazlar üzerinde Güneş Enerji Santrali amaçlı 1 paftadan ibaret, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı,3 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 3 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve eklerinin onaylanması talebi rapor hazırlanması için ilgili komisyona gönderildi. Toplantıda meclis üyelerinin Meclis Başkanlığına verdiği önergeler görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi. Hocalar İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin (KHGB) birlik işlerinde kullanılmak üzere talep ettiği 125.000,00 TL ödeneğin aktarılmasını uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi.

“BUNCA SIKINTIYA RAĞMEN 5 BİN TL’LİK ÖDEME GÜZEL BİR DAVRANIŞ”

Toplantı sonunda gündem dışı söz alan Sultandağı İGM CHP Üyesi İsmehan Nergiz, emeklilere verilen 5 bin TL’lik ikramiyeden Ziraat Odasına üye olan çiftçilerin yararlanamadıklarını, çiftçilere haksızlık yapıldığını belirterek konu hakkında açıklama istedi. İGM Başkanı Burhanettin Çoban, konu hakkında şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yılına özel devletimiz böyle bir düzenleme yaptı. Gönül ister ki rakam 5 bin TL değil daha fazla olsun. Herkese ikramiye verilsin. Ancak Türkiye’nin yaşadığı ekonomik durumlar, sahip olduğu kaynaklar bellidir. Bu rakamı çok zor şartlarda veriyor. Ülke hiç hesapta olmayan bir depremlem karşı karşıya kalmış ve 100 milyar dolar gibi önemli deprem gideriyle karşı karşıya kaldı. Yüz milyar deprem giderinin olduğu bir yılda emeklilere 5 bin TL ödenmesi bunca sıkıntıya rağmen güzel bir davranıştır. Tabi keşke çalışan emeklilere, çiftçilik yapan emeklilere de ödenseydi. Demek ki imkânlar buna müsaitmiş. İnşallah ileride bunlar karşılanır.”

Haber

“O NE VERİYORSA BEN İKİ MİSLİNİ VERİYORUM MANTIĞI ARTIK YOK”

Burhanettin Çoban, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu kanunu çıkaranların arzularının bu olmadığını bende görüyorum. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren ekonomide o güzel günler tekrar geri gelecek gibi duruyor. Güzel bir ekonomi yönetimi var. Cumhurbaşkanımız da bu ekibe güveniyor ve tam yetki vermiş. Karışmıyor, müdahale etmiyor. Eğer müdahale olsaydı. Cumhurbaşkanımız, siyasiler, vekiller müdahale eder istedikleri şekilde kanun çıkartırlardı. Beş bin TL değil, 15 bin TL verirlerdi. Ne olacak? Hatırlanacaktır eskiden ‘O ne veriyorsa ben iki mislini veriyorum.’ mantığı vardı ya onlar bitti.”

“EYT’NİN ÇIKMASINA MUHALEFET NEDEN OLDU”

Çoban, sözlerini şöyle tamamladı: “İsmehan Hanım bu vesile ile şunu söylüyorum; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, daha Başbakan iken Emeklilikte Yaşa Takılanlar Kanununa (EYT) karşı çıkıyordu. Buna bende karşıyım çoğu insanda karşıdır. Norveç, Danimarka, Hollanda gibi gelişmiş ülkelerde bile 40-50 yaş arasında emekli olmak mümkün değildir. Fransa’da emekliliği iki yaş daha büyütelim diye eylemler yapılıyor. Bunu yani EYT’yi getiren muhalefet yani CHP’dir. Siz seçim propaganda döneminde bu kanunu çıkarma vaadinde bulunmasanız, bizimkiler bunu yapmak zorunda kalmayacaktı. Çünkü insanlar cebine bağlı ve ister istemez etkileniyor. Cumhurbaşkanımız 4 yıl önec siyasi geleceğime mal olsa da yapmayacağını söylemişti. Ama şimdi muhalefet vaat ettiği için çıkarmaya mecbur kaldı. Öncelikle muhalefet dünya ve Türkiye gerçeklerine uygun bir seçim taktiği gütmeli ve bunlara girmemelidir. 40 yaşında, 43 yaşında emeklilik mi olur? Böyle bir şey nerede var? Bu kadar insanı emekli yaptıktan sonra bu paraları kim nereden verecek? Mümkün müdür, hangi ekonomi bunu kaldırır? O kadar kişi EYT’den emekli oldu ve hepsine para bağlandı. Tekrar ediyorum muhalefet dünya ve Türkiye gerçeklerine uygun politika güdecek, seçim vaatlerini buna göre belirleyip böyle bir soruyu ondan sonra sorma hakkı olacak. Tüm dünya da üç çalışan bir emekliye bakıyor. Dünya standardı budur. Şimdi neredeyse bire bir oldu. Bu durumu ekonomi kaldırmaz. Bunu vaat eden partinin insanı partisini uyarmalı. Yapmayın artık seçim vaadi muhtarlara özel kalem vereceğiz denildi. Muhtar özel kalemi ne yapacak?”

Haber

Bakmadan Geçme