'Muhalefet erken seçim oyununa gelmemeli'

Saadet Partisi'nin haftalık basın toplantıları devam ediyor. Partinin İl binasında düzenlenen bu haftaki basın toplantısı Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki birçok konuyu değerlendiren Başkan Şenel, yerel seçimlerin erkene alınması hakkındaki çalışmaların oyun olduğunu değerlendirdi. Son günlerde yaşanan çocuk istismarına yönelik ve Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri'nden sonraki dönemi değerlendirdi.'TEDBİRLER SÜRALTE ALINMALIDIR'Son dönemde [&hellip]

Saadet Partisi’nin haftalık basın toplantıları devam ediyor. Partinin İl binasında düzenlenen bu haftaki basın toplantısı Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki birçok konuyu değerlendiren Başkan Şenel, yerel seçimlerin erkene alınması hakkındaki çalışmaların oyun olduğunu değerlendirdi. Son günlerde yaşanan çocuk istismarına yönelik ve Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri’nden sonraki dönemi değerlendirdi.
“TEDBİRLER SÜRALTE ALINMALIDIR”
Son dönemde artan ve halkı çok derinden üzen çocuk istismarına karşı tedbirlerin süratle alınması gerektiğine dikkat çeken Başkan Şenel, “Çocuk kaçırılıp katledilen kız çocuklarına Allah’tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Yaşanan bu olay toplumu derinden yaralamıştır. İcra makamlarının derhal sıkı tedbirler alması gerekmektedir. Tedbirler süratle alınması gerekiyor. Bunun altında yatan sebepleri gün ışığına çıkarıp bu tip hadiselerin basit bir şekilde önlenmesi mümkün değildir. Esas problem bu tip meselelere noktasal yaklaşmaktan kaynaklanıyor. Toplumsal gerginlikten beslenenler dillerinin ucuyla konuşuyor. Bir türlü konuların, problemlerin arka planı ciddi manada ele alınmıyor. Yetkili olan kişiler ele alıyordur ama yönetimde böyle bir yaklaşım havasını görmüyoruz. Söz konusu mesele yöneticilerin gündemlerinin ilk maddesi olması gerekmektedir. Ne yazık ki toplumsal gerilimden beslenenler bu tip meseleleri dillerinin ucuyla gündeme getiriyorlar” dedi.  
“İDAM SİYASİ MALZEME YAPILMASIN,
KARARINIZI ALIN YÜRÜYÜN”
İdamın siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini aktaran Başkan Şenel, “İdam siyasi malzeme yapılmasın, kararınızı alın yürüyün. Alınacak her türlü tedbire partimizin destek olacağını ifade ediyorum. Bundan dolayıdır ki cennet gibi bir ülkede yaşamamıza rağmen, cinnet korkusu ile yaşar hale geldi toplumumuz. Elbette bu vahşi cinayeti gerçekleştirenler en ağır şekilde cezalandırılmalı. Biz suçluların cezalandırılması konusunda alınacak her türlü kararın arkasındayız. Ancak bu ceza konusunun her gün siyasi bir polemik haline getirilmesine de karşıyız. İcraat makamında olanlar kararı alırlar, biz de o kararları isabetli bulursak arkasında dururuz. İdam konusu gibi meseleleri siyasetin malzemesi haline getirmekten iktidar ve iktidar yanlıları mutlaka kaçınmalı. Bu bile ülkeyi yoruyor. Sürekli gündemde tutmak yerine alın kararınızı yürüyün” ifadesine yer verdi.” dedi.
“BU BİR AHLAK VE VİCDAN MESELESİ”
Yaşananların bir ahlak ve vicdan meselesi olduğuna dikkat çeken Başkan Şenel, “Bu bir ahlak ve vicdan meselesidir. Yaşananlar bir cinnet meselesinden öte daha büyük bir toplumsal sorundur. Bu bir cinnet meselesi değil, ahlak ve vicdan meselesi. Toplumda aile yapısı çöküyor, ahlak iflas ediyor. Sentetik uyuşturucu kullanımı maalesef öyle bir noktaya geldi ki, Türkiye dünyanın bir numaralı uyuşturucu kullanan ülkesi haline geldi. Uyuşturucu kullanım yaşı ilkokul çağlarına kadar inmiş durumda. Bütün bunların üstüne gitmeden meseleyi kanun ve ceza bağlamında değerlendirmek konuyu hiç ama hiç anlamamak demektir. Bataklığı kurutmadan sivrisineklerle mücadele edemezsiniz. Toplumsal huzuru sağlamadan ahlak ve maneviyat temelli bir eğitim sistemini kurmadan bu problemleri çözmek mümkün değildir. Gerilimden sadece siyasi menfaat bekliyorlarsa ülkenin problemlerini çözemezler. Kırk fırın somun yemeleri lazım ki, akılları başlarına gelsin” şeklinde konuştu.
“SEÇİM BİTTİ SORUNLAR BİTMEDİ”
Seçimden önce verilen sözleri veseçimden sonra yaşananlara dikkat çeken Başkan Şenel, “Seçimden sonra her şey düzelecekti, 25 Haziran’da her şey güllük gülistan olacaktı. Bundan önceki seçimlerden sonra da her seferinde problemler arttı. Bugün de artıyor. Gündeme gelen konular artan problemlerin üstünü örtmeye yönelik çabalar. Dolar ve faiz düşecekti, enflasyon düşecekti, ama düşmedi. Sigaraya, tünel geçiş ücretlerine, iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Kaşıkla verdiklerini kepçeyle alıyorlar. Emekliye, buna biraz zam, şuraya ikramiye, hepsi seçime kadardı. Seçim bitti, ihtiyaç kalmadı. Sıra zamlara geldi. Maalesef yanlış ekonomi ve tarım politikaları buraya getirdi. Suriye’den patates ithal etmeye başladık. Bu da onlara kıyağımız oldu. Her sıkıştığınızda çözümü ithal etmekte arayan bir anlayıştan çözüm bekleyemessiniz. Günübirlik Pansuman tedavilerle bu ülke de Tarım bitti Hayvancılık bitti. Sandıklı’da Şuhut’ta patates üretimi yapılırken , İç savaştaki Suriye’den patates ithal edilmesine anlam veremiyoruz. HayvancılıkTa Et ve et ürünlerinde önceden Türkiye’de adından söz ettiren Afyon’umuzda ithal hayvan ithal et var. Saadet Partisi her alanda Üretim Üretim Derken kulağını tıkayanlar şimdi nerede? Başladıkları yere döndüler. TÜİK rakamlarına göre enflasyon 15,39 olmuş. Oysa hükümetin 2018 hedefi yüzde 5 idi. Hedef yüzde 5, şimdiki rakam ise yüzde 15. 2003’te iktidara geldiklerinde enflasyon yüzde 18,36 idi. 16 yıl sonra başladıkları yere geri döndüler. Ama ekonomide her gösterge alarm veriyor. Felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama ekonomi 2001 krizinden daha sert bir krizle karşı karşıya kalacak intibasını veriyor. Bizden hatırlatması” diye konuştu.
“TOPLUMU GERİP YANGINA BENZİN DÖKÜYORLAR”
Toplumu gerip yangına benzin döküyorlar. Ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu konu huzur ve güvendir. Son günlerde birbiri ardına yapılan talihsiz açıklamalar şu konudaki endişelerimizi artırıyor. Gazeteciler ölümle tehdit ediliyor, şehit cenazeleri üzerinden toplum kutuplaştırılıyor. Sorumluluk sahipleri yangını söndürmek yerine yangına körükle gidiyor, benzin dökmeyi tercih ediyorlar. Kısa vadede fayda getireceğini sanıyorlar. Unutmayın ki, ayarını bozduğunuz kantar bir gün sizi de tartar. Herkesin alk-ı selim ve sağduyu ile hareket etmesi bir zarurettir. Buna en başta riayet etmesi gerekenler de bugünkü iktidardır” ifadesini kullandı.
“BİRİLERİ ERKEN SEÇİMİ GÜNDEME GETİRİYOR”
Türkiye’nin derin problemleri ile karşı karşıya olduğunu ve birilerinin erken seçimi gündeme getirdiğine dikkat çeken Başkan Şenel, “Muhalefet erken seçim oyununa gelmemeli. Türkiye bu kadar derin problemler ile karşı karşıya iken birileri erken seçimi gündeme getiriyor. Bir akıl tutulması ile karşı karşıyayız. Bir kere bunun için bir prosedür gerekiyor. Muhalefetin de bu oyuna gelmemesi gerekiyor. Anayasa değişmeden bu olmaz. Bu kadar gerilimin, sıkıntının içine sokmak kime ne fayda sağlar? Hem de bunu kim gündeme getiriyor ona bakalım. Hangi problemi çözeceksiniz bu seçimi erkene alırsanız. Sadece şu manaya gelir. Seçimin erkene alınmasının tek sebebi onun arkasından gelen korkunç problemlerdir. Gelecek ekonomik tehlikeleri görüyorlar. Tehlike adeta bir buzdağı gibi. Bir seçimden yeni çıktık, hemen daha alnının teri kurumadan hiç gereksiz yere seçime gidilir mi bir tane makul sebep söylesinler” dedi.
“BELLİ ŞARTLARDA İDAM GETİRİLMELİ”
Getirilmesi istenen idamın belirli şartlarda olmasına dikkat çeken Şenel, “İdamın Belli şartlarda idam getirilmeli. İdamın çok ama çok bariz konularda gerekli olduğuna inanıyoruz. Bir çocuğa biri tecavüz etmiş, alçakça katletmiş, o kişi idam edilmeli. Onun zihin yapısı bu toplumu uçuruma götürür. Çok özel hallerde idamın geri getirilebileceğini kabul ediyoruz. Öyle bir idam cezası olursa onun çok kesin ve özel durumlar için uygulanabilir olması gerekiyor. Ama bu konu siyaseten bir malzeme yapılmalı. Alacaksınız alın, almayacaksanız almayın. Kanaatim, bunun malzeme yapılmaması. Çok özel şartlar ortaya konabilirse o zaman idam cezasına fırsat verilebilir. İdam cezası uygulanabilir” ifadesine yer verdi.  
“MİLLETİN KEKE, ÇAYA DEĞİL İŞE İHTİYACI VAR”
Halkın bedava keke, bedava çaya ihtiyacı olmadığını söyleyen Şenel, “Milletin keke, çaya değil işe ihtiyacı var. Ekonominin, süratle düzelebilmesi için konsensüs sağlanacağı tedbirlere ihtiyaç var. Herkes demeli ki bu tedbirler doğru. Yatırım politikasını, ekonomik politikalarını nasıl değiştiririz demeleri gerekir. Biz israfa devam edeceğiz, parayı toprağa gömeceğiz, bunun için de yeni borç edineceğiz. Bu artık ipin ucunun kaçtığının delilidir. Çözemezler, çözülmez. Getirip de bunu kıraathanelere dayayacaklarsa, bin beş yüz değil, üç bin beş yüz açsalar da bu sorun çözülmez. Milletin bedava çaya, bedava keke ihtiyacı yok, işe ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
“PARTİ OLARAK BÜTÜN SEÇİMLERE HAZIRIZ”
Parti olarak bütün seçimlere hazırız. Seçimden korktuğumuz için bunu dile getirmiyoruz. 24 Haziran’ın hemen arkasından kolları sıvadık. Biz şuna inanıyoruz ki, Saadet Partimiz yürekleri dağlar kadar büyük, azimleri kayalar kadar sağlam bir teşkilata sahiptir. Her zaman her seçime hazırdır. Bu hafta sonu da Ankara’da bütün adaylarımız, gençlik ve kadın kollarımız ile bir toplantı gerçekleştirecek.Burada bundan sonraki çalışmaların hazırlıklarının startı vermiş olacaktır” diye konuştu.
“OYUNU EN ÇOK ARTIRAN PARTİ BİZİZ”
Alınan oyların çok yükselttiniz bu konuda ne düşünüyorsunuz sorusuna cevap veren Saadet Partisi Afyon Milletvekili 1. Sıra Adayı ve İşadamı Safa Şenel, “Saadet Partisi’nin önlenemez gelinişini gördüler. Biz Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nu Afyonkarahisar’a tam tanıtamadık. Partiler arasında da oyunu yüzde 111 ile en çok artıran parti biz olduk. Biz şu anda tohumu ektik ve filizleniyor” ifadesine yer verdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme