• Haberler
  • Genel
  • Muhalefet, aldığı oyun nedenini araştırsın

Muhalefet, aldığı oyun nedenini araştırsın

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan'ın açıklamalarına yanıt verdi. Tutumlu, muhalefet partilerinin aldıkları oyların gerekçesini araştırmalarını önerdi AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, haftalık değerlendirme toplantıları başladıktan sonra kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Tutumlu, 'AK Parti, 2002'den [&hellip]

Muhalefet, aldığı oyun nedenini araştırsın

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan’ın açıklamalarına yanıt verdi. Tutumlu, muhalefet partilerinin aldıkları oyların gerekçesini araştırmalarını önerdi

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, haftalık değerlendirme toplantıları başladıktan sonra kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Tutumlu, “AK Parti, 2002’den bu yana girdiği seçimlerde oylarını artırarak iktidarda olan tek partidir. Muhalefet partileri, bunun nedenini araştırsınlar. 30 Mart seçimlerinde yüzde 5 alan bir parti yerine, yüzde 50 oyalan bir partinin kadrolarını sorgulamaya başlarsanız yüzde 5’te kaymaya devam edersiniz” dedi.
NEZAKET BEKLERDİM
Kendisini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ile Afyon Lisesi’ndeki öğrencilik yıllarından bu yana tanışıklığının olduğunu aktaran Demirkırkan, “Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanımız Sevgili Kemal Demirkırkan, Afyon Lisesi’nden devremdir, yanlış hatırlamıyorsam da bir yıl sıra arkadaşlığı da yapmışızdır. Bu tanışıklığa uygun nezaketi beklerdim. Kendisi, ilk metinde de kendi içinde tenakuza düşen şeyler söylüyor. İki metinde de kendisiyle bu kadar çelişen cümleler sarf edebilmek yetenek olsa gerek. Kendisi, söyledikleriyle kendi partisinin tavrını eleştiriyor” diye konuştu.
İHSANOĞLU DA MI İSTİSMAR?
Tutumlu, siyasetçilerin yakın siyasi tarihi iyi bilmeleri gerektiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:
“Mesela ‘Din istismarıyla oy alanlar, bugün bazı milli duyguları istismar ederek oy almak istiyor’ diyor. CHP, Cumhurbaşkanlığı’na Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermedi mi? Ağustos ayında yaptığı kurultayta, Mehmet Bekaroğlu’nu kadrolarına dahil etmedi mi? Genel Başkan Yardımcısı yapmadı mı? Önce kendi partisine baksın. Şöyle mi bakmak lazım: Cumhuriyet Halk Partisi Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, Mehmet Bekaroğlu’nu bu konumlarda değerlendirirken, halkın dini duygularını istismar etti mi demek lazım.”
BEKAROĞLU’NDAN
İSTİFADE ETSİNLER
“Kemal Demirkırkan’ın kendi partisine zımnen yakıştırdığı bu tavrı ben, Cumhuriyet Halk Partisi’ne de, Ekmeleddin İhsanoğlu’na da, Mehmet Bekaroğlu’na da yakıştıramam. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanımam ama, Mehmet Bekaroğlu’nu tanırım. Ümit ederim ki Mehmet Bekaroğlu’ndan istifade ederler. Sağduyusu olan bir insandır” diyen Tutumlu, kurumsal ve kişisel eleştirilerin birbirinden ayrılması gerektiğine dikkat çekti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme