Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhacir-Ensar’dan “insan hakları ve kadın” temalı buluşma

Muhacir-Ensar’dan “insan  hakları ve kadın” temalı buluşma

Muhacir-Ensar İyilik Hareketi Buluşmaları çerçevesinde “İnsan Hakları ve Kadın” temalı bir buluşma gerçekleştirildi

 

Muhacir-Ensar İyilik Hareketi Buluşmaları kapsamında dün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Garden Kale Otel de “İnsan Hakları ve Kadın” başlıklı etkinlik düzenlendi. Hanımlara özel düzenlenen etkinlikte; Ensar-Muhacir Gönüllüleri, mülteci hanımlar hazır bulundu.
KADINLARA HAKLARI VE AİLE PLANLAMASI ANLATILDI
Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program kapsamında ilk sunumu Av. Selcen Hıdıroğlu yaptı. Hıdıroğlu, Türk kadınına pek çok kadından önce hakların tanındığını söyledi. Daha sonra Dr. Sena Ulaş tarafından Aile Planlaması hakkında katılımcı hanımlara bilgi aktarıldı.
“TÜRKİYE İNSAN HAKLARINDA ÖRNEK ÜLKE”
Programın son konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Şerife Münire Burcu yaptı. İnsan Hakları Sözleşmesinin 10 Aralık 1948 tarihinde imzalandığını belirten Burcu, “Oysaki insan haklarını yüzyıllar öncesinde Peygamber Efendimizin yaşamında görmekteyiz. Peygamberimiz insan haklarına Veda Hutbesinde vurgu yapmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizde bu hakları yaşanırken, dünyaya yaymayı, örnek olmayı hedef olarak belirlemiş ve bu yönde ilerlemeye devam edilmektedir. İnsan yaratılmış en yüce varlıktır. Fıtratında iyilik ve kötülük gibi birçok donanımla yaratılmıştır. Yola nasıl devam edeceğimiz seçimimize bağlıdır. Mevlana’nın dediği gibi ‘Yaratılanı severim, yaratandan ötürü’ anlayışı ile yaşamak gerekir. Bu anlamla iyiliği düstur edinmiş Ensar-Muhacir İyilik Hareketi grubunun davetlisi olarak etkinlikte bulunmaktayım.” diye konuştu.
“AFYONKARAHİSAR’IN MANEVİYATI YÜKSEK”
Suriye, Afganistan, Irak, Filistin, Bosna’da en temel hak olan yaşam hakkının silahlarla, bombalarla insanların ellerinden alındığına dikkat çeken Burcu şöyle konuştu:
“Ülkemiz bu yaraları sarmaya devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hiçbir kadın sahipsiz ve barınaksız kalmamasını sağlayacak tedbirler alınmaya devam etmektedir. Afyonkarahisar maneviyatı yüksek olan bir ilimizdir. Hayır, işlerinde buluşmak kolaydır. Yardımlaşma anlayışı çok yüksektir. Sevindirici olayları gözlemlemek ve içinde olmak gönlümüzü ferahlatıyor. Bu anlamda bir araya gelen Muhacir-Ensar Grubunun her bir gönüllüsünü yürekten kutluyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi