Muğla Pahalı Bir Şehir Mi?

Ege ve Akdeniz'i kucaklayan tatil bölgeleriyle ünlü ve tercih edilen bir şehir olan Muğla ili pahalı mı? Bu sorunun yanıtı özellikle tatilciler ve gezginler tarafından sıkça sorulup araştırılıyor.

Muğla’nın yüzölçümü 12.654 kilometrekaredir. Muğla, Akdeniz iklimi etkisindedir. Muğla şehrinin içinde bulunduğu Menteşe Yöresi’nde dağlar denize paralel uzanırken 800 metre yüksekliğe kadar olan alanlarda ‘Asıl Akdeniz İklimi’ ve daha yüksek alanlarda ‘Akdeniz Dağ İklimi’ hissedilir. Maksimum-minimum sıcaklık değerleri, nemlilik, yağış miktarı ve hâkim rüzgâr yönleri yerel coğrafi koşullara göre değişir.

MUĞLA TÜRKİYE’NİN EN UZUN SAHİL ŞERİDİNE SAHİPTİR

Metrekare’ye 1000 milimetreden fazla yağış alan Muğla, orman oranı bakımından Türkiye’nin en zengin olan yörelerinden bir tanesidir. Ne var ki yağışların büyük çoğunluğu kış mevsiminde düşer ve yaz kuraklığı belirgindir. Dağların denize paralel uzanmasının ve yükseltinin bu yörede Ege Bölgesi’nin genelinin aksine daha fazla olmasının diğer bir sonucu olarak ulaşım doğu-batı yönünde zorlaşır ve nüfus seyrekleşir. Muğla ili, 13 ilçe, 14 belediye, 569 mahalleden teşkil eder. Yüzölçümü 12.654 kilometrekaredir. Coğrafi olarak Aydın, Denizli, Burdur ve Antalya ile sınır komşusudur. Toplam uzunluğu 1.500 kilometreye yaklaşan Muğla deniz kıyıları ile Muğla, Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip ilidir.

MUĞLA TURİSTİK BİR ŞEHİRDİR

Muğla turistik bir şehir olduğu için pahalı bir şehirdir. Her türlü hizmetin en kalitelisi Muğla’da verilmektedir. Bu, yüksek kaliteli hizmetlerle hayatı daha pahalı hale getirirken kentte hayat pahalılığı Türkiye ortalamasından yüksek olmasına rağmen Avrupa’dakine göre daha ucuzdur.

Bakmadan Geçme