• Haberler
  • Genel
  • Müftülük’ten Kutlu Doğum ziyaretleri – Kocatepe Gazetesi

Müftülük’ten Kutlu Doğum ziyaretleri – Kocatepe Gazetesi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Müftülüğü yöneticileri tarafından Vali Hakan Yusuf Güner başta olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirildi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum yıldönümü olan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İl Müftüsü Burhan İşliyen, Müftü Yardımcıları ve din görevlileri Vali Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamlarında ziyaret ettiler.MANEVİ TERBİYE TEMEL [&hellip]

Müftülük'ten Kutlu Doğum ziyaretleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Müftülüğü yöneticileri tarafından Vali Hakan Yusuf Güner başta olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirildi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum yıldönümü olan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İl Müftüsü Burhan İşliyen, Müftü Yardımcıları ve din görevlileri Vali Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamlarında ziyaret ettiler.
MANEVİ TERBİYE TEMEL İHTİYAÇ
İl Müftüsü Burhan İşliyen öncülüğünde ki heyet ilk Kutlu Doğum Haftası ziyaretini Vali Hakan Yusuf Güner’e yaptıı. Kutlu Doğum Haftası’nı kutlayan Vali Güner, İl Müftülüğü’nün gerçek anlamda yüz ağartan bir performansa sahip bulunduğunu kaydetti. Vali Güner; “Müftülüğümüz gibi diğer kurumlarda hemen hemen iyi bir performansa yaklaştılar. Bu yönüyle biz bu kadar aktif bir İl Müftülüğüne bu kadar alışkın değiliz. Bu nedenle Müftü Hocamıza onunla birlikte çalışan değerli arkadaşlarımıza teşekkürlerimi ifade ediyorum. Dünya da yeryüzünün zenginlikleri her geçen gün artıyor. Maalesef insanların birbirleri ile paylaşma, hemhal olma, empati yapma kat sayısı da zahiri güzelliklere göre azalıyor. Bu yeryünüzün problemi. Savaşlar dönemi bitti. Şimdi ise insanlar birbirleriyle bireysel savaşlar sürüyor. İnsanların manevi bir terbiyeye ihtiyaç duyduklarını görüyoruz. İçsel manevi gayri safi hasılanın da yükselmesi önemli. Allah tüm insanlara sadece Müslümanlar’a değil daha fazla paylaşım nasip etsin. İnşallah hepimiz asıl vuslat, asıl varlık olan, asıl güzellik olan insan olma şeref ve güzelliğini hakkı ile yaşarız.” dedi. Vali Güner, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı.
MÜFTÜLÜĞÜN
ÇALIŞMALARI ÖN PLANDA
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret eden İl Müftüsü Burhan İşliyen ve beraberindeki heyet, Çoban’ın Kutlu Doğum Haftasını kutladı. Çoban, Peygamber Efedimizin (SAV) dünyaya teşrif ettiği hafta olan Kutlu Doğum Haftası’nın başta Diyanet İşler Başkanlığı olmak üzere ülke çapında sivil toplum örgütleri, camiiler, Kur’an Kurslarınca çok güzel faaliyetler yapıldığını söyledi. Tüm bunlar içerisinde Müftülüğün yaptığı programların çok güzel çalışmalar olduğunu belirten Çoban; “Bu vesile ile Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum. Hem de Sevgili Peygamberimizin yolunda ümmetin bilinçlendirilmesi noktasında Müftülüğümüzü güzel faaliyetleri nedeniyle tebrik ediyorum.” diye konuştu. Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, 14-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve protokolü ziyaret ederek hafta ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiklerini belirtti. Ziyaretlerde; İl Müftüsü Burhan İşliyen, Müftü Yardımcıları; Ayşegül Kurt, Galip Kolcu, Şehabettin Karabay, Şube Müdürü M. Ali Özel, Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Cengiz Kılınç, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Boyraz, Vaiz Mehmet Özuğur hazır bulundular. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme