Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müftülük’ten engellilere özel program : “Herkes bir gün ENGELLİ OLABİLİR”

VİDEOYU PAYLAŞ

Engellilere özel düzenlenen programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, her bireyin engelli adayı olduğunu hatırlatarak, “Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. Bu yönüyle empati yapmamız gerekiyor” dedi

 

Afyonkarahisar İl Müftülüğü’nce Engelliler Günü nedeniyle dün sabah Emir Murat Özdilek Uygulama Oteli’nde kahvaltı programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın mesajının okunmasıyla devam etti. Programda işitme engelliler için işaret dili anlatımını Asiye Ersarı yaptı.
“İSLAM’IN EMRİ ENGELLİLERE HASSASİYET”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, mesajında bireysel olarak ahlak ve erdemin, toplumsal olarak duyarlılık ve sorumluluğun, milletler ve kültürler açısından medeniyetin ölçüsü, yetimlere, kimsesizlere, yaşlılara, engellilere ve çevreye bakış olduğunu belirtti. Erbaş, “Bu manada hayatın bütün alanlarında yegane değer olarak Takva!yı belirleyen Yüce Dinimiz İslam, engellilere yaklaşım konusunda da adalet ve hassasiyeti emretmektedir.” dedi.
“İLÇELERDE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERİLECEK”
İl Müftüsü Şükrü Kabukçu yaptığı konuşmada toplumun önemli bir parçası olan engellilere yönelik yürütülecek din hizmetlerinin önem taşıdığını belirtti. Kabukçu, “Tüm insanlarımızın dolayısıyla engelli kardeşlerimizin de sağlıklı ve sahih bir din bilgisine ulaştırılması bizim açımızdan da son derece önemlidir. Bu vesile ile değerli mesai arkadaşlarıma yürüttükleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Şu anda eski Otogar Camii altında engelli kardeşlerimize yönelik Belediyemizin katkılarıyla yaptığımız çok güzel bir Kur’an kursumuz var. Bunun haricinde yine evlerde imkân dâhilinde ihtiyaç duyulduğunda hizmet götürmeye gayret gösteriyoruz. Ayrıca bu yıl ilçelerimizde koordinatörler oluşturduk. İlçelerimizde de özellikle işaret dili ile eğitim verecek olan arkadaşlarımızı yetiştirmek üzere seminer çalışmalarımız başlamıştır.” diye konuştu.
“HERKES ENGELLİ ADAYI”
Engelliler ve aileleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mustafa Tutulmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin problemlerine çözüm bulmaya çalışıldığına dikkat çekti. Engelliliğin isteyerek elde edilen bir durum olmadığına vurgu yapan Tutulmaz, “Bir kısım engelli kardeşlerimiz doğum itibariyle böyle bir durumda, bir kısmı da kazalar ve değişik sebeplerle engelli durumunda. Aslında sağlam olan herkes engelli adayıdır. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. Bu yönüyle empati yapmamız gerekiyor. Engelli olmayan kardeşlerimizin de empati yapmaları gerekiyor. Sahip olduğumuz değerler bizlerin elinde olan değerler değil. Bunlar Yaradan’ın bizlere bahşettiği değerler. Bu değerlere sahip olmak ta çoğu zaman bizim elimizde değil.” şeklinde konuştu.
“ŞÜKÜR VE SABIR BÜNYEDE İYİ TUTULMALI”
Sıkıntıların manevi duygularla aşılabildiğini söyleyen Tutulmaz şöyle konuştu:
“Biz inanalar olarak dünyayı geçici görüyoruz. Bu dünyada engelli olan kardeşlerimiz bu sıkıntılarının karşılığını ebedi âlemde alacak ve belki de orada şimdiki durumunda daha sağlıklı olacaktır. Şükür ve sabır kelimelerini bünyemizde iyi bir şekilde tutabilirsek, bu iki kavramı iyi bir şekilde özümseyebilirsek, engellilik ve diğer alanlardaki sıkıntılarda daha az olumsuz şekilde giderilmiş olur. Bu tür sıkıntılar ancak manevi duygularla aşılabilir. Manevi duygularla etkileri azaltılabilir. Bu yönüyle İl Müftülüğümüze ve Müftülük çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Yıl boyu devam eden kurslarla engelli kardeşlerimizin yanında olmaları ve bugün sizleri unutmaları dolayısıyla kendilerini tebrik ediyorum.”
“DEVLET ENGELLİLERİN YANINDA”
Devletin her zaman engellilerin yanında olduğunu söyleyen Tutulmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bundan 20 yıl önce engelli kardeşlerimizin elde ettikleriyle bugünkü imkânları kıyaslamak bile mümkün değil. Bugün devletimiz her yönüyle sizlerin yanındadır. Gerek evde bakım hizmetleriyle, gerek gündüzlü Bakım Evi hizmetleriyle sizlerin yanındayız. Bugün itibariyle 50 engellimize engelli bakım hizmeti verilmektedir. Arzu edenlere de yine hizmetler devam etmektedir. Her zaman devletimiz, kamu görevlisi arkadaşlarımız sizlerin yanındadır. Bugünün iyiliklere, güzelliklere vesile olmasını diliyorum.”
Öğrencilerin ilahi dinletisi sunduğu programda Umre Ödüllü bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Tasavvuf Musikisi Dinletisi ardından yapılan dua ile tamamlanan programa; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Yasin Evcin, engelliler, aileleri ve yakınları katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

DİĞER VİDEOLAR