• Haberler
  • Gündem
  • Müftülük şehit ailelerini unutmadı – Kocatepe Gazetesi

Müftülük şehit ailelerini unutmadı – Kocatepe Gazetesi

“Şehit Yakınlarına Vefa Ziyaretleri” projesi hakkında bilgi veren Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu 'Şehit yakınlarımızın aileleri bizim ailelerimiz, evlatları bizim evlatlarımızdır. Her konuda yanlarında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istedik.” dedi.Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından şehit ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek, şehit yakınlarına olan minnet borcunu yerine getirmek amacıyla ziyaret programları düzenleniyor. Din görevlileri tarafından Temmuz ayında [&hellip]

“Şehit Yakınlarına Vefa Ziyaretleri” projesi hakkında bilgi veren Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; “Şehit yakınlarımızın aileleri bizim ailelerimiz, evlatları bizim evlatlarımızdır. Her konuda yanlarında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istedik.” dedi.
Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından şehit ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek, şehit yakınlarına olan minnet borcunu yerine getirmek amacıyla ziyaret programları düzenleniyor. Din görevlileri tarafından Temmuz ayında 26 aile evinde ziyaret edildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ve dua merasiminin de yer aldığı ziyaret programlarında şehitlerin fedakârlıkları anılırken yakınlarına manevi destek veriliyor.
“ÜZÜNTÜLERİNİ BİR NEBZE DE OLSA PAYLAŞABİLMEYE UMUYORUZ”
Şehit yakınlarına yapılan ziyaretleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Şehitliğin peygamberlikten sonra gelen en güzel mertebe olduğunu hatırlataarak, “Mukaddes değerlerimiz ve vatanımız uğruna canlarını ortaya koyarak şehitlik makamına erişmiş şehitlerimizin aileleri bizim ailelerimiz, evlatları bizim da evlatlarımızdır. Aziz şehitlerimizin geride bize bırakmış oldukları emanetlerini ziyaret ederek her konuda yanlarında olduğumuzu kendilerine bir kez daha hatırlatmak istedik. Valiliğimizin öncülüğünde ilgili diğer kuramlarla beraber çok önem verdiğimiz bu ziyaretlerimiz ile şehitlerimizi dualarla anıyor ve şehit yakınlarımızın yüreklerinde hissettikleri derin üzüntüleri bir nebze olsa da paylaşabilmeyi umuyoruz. Din görevlilerimize evlerinin kapılarını açan ve içtenlikle misafir eden şehit yakınlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
“ŞEHİDİMİZİN BEREKETİ”
Ziyaret programları kapsamında din görevlilerine evinin kapısını açan Şehit Yunus Çiçek’in babası Yılmaz Çiçek, sevgi ve özlemle andığı evladını 2016 yılında kaybettiğini, evladının çocukluğundan beri çok faklı bir yapıya sahip olduğunu, olaylar karşısında olgun davranabilen, çok anlayışlı bereketli bir çocuk olduğunu anlatarak, “Biz ahirette şehidimizin şefaatini beklerken o bu dünyada da bize bereketini yaşattı. Onun bereketiyle hacca gidip geldik.” ifadelerini kullandı.
“TORUNUMUZ, ŞEHİDİMİZİN ŞEHADE YILDÖNÜNÜNDE DOĞDU”
1994 yılında şehit olan Hüseyin Öğüt’ün eşi Döne Öğüt, eşinin evlendiklerinden 1,5 sene sonra şehit olduğunu söyleyerek, “Eşim vefat ettiğinde küçük oğlum yeni doğmuştu. Büyük oğlum ise 1 yaşındaydı. Rabbimiz bize öyle bir ikramda bulundu ki aile olarak çok etkilendik. Eşimin şehit olduğu gün ile aynı tarihte bir erkek torun sahibi olduk ve torunumuza eşimin ismini verdik.” şeklinde konuştu. Tedavi gördüğü AKÜ Hastanesi’nde din görevlilerini kabul eden şehit Hüseyin Ögüt’ün babası Fehmi Öğüt ise, “Oğluma hasretim çok büyük. Allah devletimize zeval vermesin. Tek tesellimiz çocuğumuzu vatanımız için şehit olmasının verdiği gururdur. Oğlumun şehadet yıldönümünde doğan ve oğlumla aynı ismi taşıyan torunumuz bize teselli oldu, Müftülüğümüz adına yaptığınız bu hasta ziyareti beni ziyadesiyle memnun etti.” dedi.
Afyonkarahisar Müftülüğünce gerçekleştirilen şehit yakınlarına vefa ziyaretlerinin Eylül ayına kadar sürmesi planlanıyor.

Bakmadan Geçme