• Haberler
  • Genel
  • Müftülük 'Ramazan Günlüğü' adlı eseri dağıttı

Müftülük 'Ramazan Günlüğü' adlı eseri dağıttı

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından hazırlanan 'Ramazan Günlüğü' isimli eser ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı. Koronavirüs (COVİD-19) salgını sebebiyle bu süreçte vatandaşların din hizmetlerinden mahrum kalmaması adına Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından sosyal medyada, yazılı ve görsel basında yer almak üzere birçok program planlanarak başlatıldı. Bu kapsamda 'Hayat Eve Sığar” diyerek hazırlanan 'Ramazan Günlüğü' adlı eserin evlerinde kalanlara [&hellip]

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından hazırlanan “Ramazan Günlüğü” isimli eser ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.

Koronavirüs (COVİD-19) salgını sebebiyle bu süreçte vatandaşların din hizmetlerinden mahrum kalmaması adına Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından sosyal medyada, yazılı ve görsel basında yer almak üzere birçok program planlanarak başlatıldı. Bu kapsamda “Hayat Eve Sığar” diyerek hazırlanan “Ramazan Günlüğü” adlı eserin evlerinde kalanlara manevi katkı sunması hedefleniyor.
Ramazan Ayı’na özel oluşturulan “Ramazan Günlüğü” isimli çalışma hakkında bilgi veren İl Müfüsü Şükrü Kabukçu sözlerine şöyle devam etti:
“İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca hazırlanan ve ‘Ramazan Günlüğü’ adını verdiğimiz bu eser; ülkemizi ve dünyayı tehdit eden koronavirüs tedbirleri sebebiyle ‘Hayat Eve Sığar’ diyerek gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamındadır. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayında, ülkemizin sağlığı ve güvenli geleceği için evlerinde kalıp topluma iyilik eden kıymetli hemşehrilerimize manevi katkı sağlamak çalışmadaki amacımızdır. Sevgi, saygı ve yardımlaşma gibi erdemleri kapsayan konu başlıkları ele alınarak toplumsal huzura katkı sağlanmasının yanında tarihimize iz bırakan bazı ilim adamlarını gelecek nesillere tanıtmak üzere hazırlanan bu eserle; Valiliğimiz himayesinde yürütülen ‘2020 Afyonkarahisar Sevgi Yılı’ projesine katkı sağlamayı da hedeflemekteyiz. İslam dininin doğru kaynaklardan öğrenilmesini sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından faydalanılarak ortaya çıkan bu çalışmada emeği olan başta İl Müftü Yardımcımız Sevdegül Çekiç olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.”
Ramazan Ayı’na özel oluşturulan bu eser Müftü Kabukçu tarafından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e de bizzat hediye edildi.

Haber

Bakmadan Geçme