Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müftülük gençleri yalnız bırakmadı

Afyonkarahisar İl Müftülüğü gençlere

Afyonkarahisar İl Müftülüğü gençlere yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

İl Müftülüğü gençlerin koronavirüs günlerini daha verimli değerlendirmelerini sağladı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığınca bir dizi tedbirin hayata geçirilmesiyle birlikte Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından toplumun her kesimine yönelik çalışmalara gerek yazılı ve görsel basın gerekse sosyal medya uygulamaları vasıtasıyla ara verilmeden devam edildi.
Bu kapsamda Afyonkarahisar İl Müftülüğü manevi danışmanları, KYK Yükseköğrenim yurtlarında kalan gençlerin koronavirüs günlerinde de yanında ve yakınında olmaya özen gösterdi.
Sosyal izolasyon gereği üniversitelerinden ve eğitimlerinden ayrı kalan öğrencilere yönelik Whatsapp grupları kurularak, Ramazanın her gününü dolu dolu geçirmelerine katkı sağlandı. Kur’an’ı Kerim’den ayetler, Diyanet İşleri Başkanlığının Hadislerle İslam eserinden alınan hadisler ve Başkanlığın eserleri arasından yer alan diğer kitapların içeriklerinden oluşan günlük planlar paylaşılarak, gençlere yalnız olmadıkları hissettirildi.
Yapılan etkinlikler, öğrencilerin düzenli olarak kitap okumalarına katkı sağlamanın yanında eğer varsa sorularını manevi danışmanlara iletme imkânını da sundu. Bu süre içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üç hafta süreli dört etkinlikten oluşan yarışma gerçekleştirildi. Söz konusu yarışma boyunca KYK yurtlarında görevli manevi danışmanlar, gençlerin yanında olarak yarışmaya aktif bir şekilde katılımlarını sağladı.
İl Müftülüğü bünyesinde Kur’an kursu öğreticisi ve Bacım Sultan KYK yurdunda manevi danışman olarak görev yapan Esra Pekuslu, “Gençlerimizi motive ederek etkinliklere katılımlarını sağladık. Motivasyonlarını yüksek tutmanın yanında onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin sonunda öğrencilerimizin başarılı olarak, çeşitli ödüller kazanması da bizleri mutlu etti.” diyerek Bacım Sultan KYK öğrencilerine yönelik gerçekleştirdikleri hizmetler konusunda bilgi verdi.