Müftülük boş durmuyor

İl ve İlçe Müftülüklerinin gençlere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar devam ediyor   Afyonkarahisar İl ve İlçe Müftülükleri gençlik koordinatörleri ile manevi danışmanlar vasıtasıyla gençlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 15 günde bir Bacım Sultan KYK öğrencileri ile kitap kritigi programı gerçekleştiriliyor. Söz konusu kitap kritiklerinden biri Merkez Osmanlı Camiinde her pazar üniversite öğrencilerine yönelik devam eden [&hellip]

İl ve İlçe Müftülüklerinin gençlere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar devam ediyor

Afyonkarahisar İl ve İlçe Müftülükleri gençlik koordinatörleri ile manevi danışmanlar vasıtasıyla gençlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 15 günde bir Bacım Sultan KYK öğrencileri ile kitap kritigi programı gerçekleştiriliyor. Söz konusu kitap kritiklerinden biri; Merkez Osmanlı Camiinde her pazar üniversite öğrencilerine yönelik devam eden gençlik sohbetlerinin ardından yapıldı.
Rasim Özdenören’in “Müslümanca Yaşama Üzerine Denemeler” adlı kitabının tahlili İl Gençlik Koordinatörü Ebubekir Çetiner ile manevi danışman Esra Pekuslu rehberliğinde öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi. Çok yakında İl Müftülüğü tarafından faaliyete geçirilmesi planlanan Gençlik Merkezinde gerçekleşen tahlilde; gençlerin toplumsal hayatında ya da düşünce hayatında karmaşıklığa sebep olan etkenlere karşı “Dünyada müslümanca düşünmenin imkan ve yöntemi nedir?, “İslam konusunda yeterli malumata sahip olmak müslümanca düşünmek için yeterli midir?” gibi sorulara cevaplar bulunması hedeflendi. Verimli geçen programın ardından gençlere, bir dahaki kritikler için belirlenen kitapların dağıtımı Müftülük tarafından yapıldı.
Öte yandan İl Müftülüğü Meraşal Fevzi Çakmak Camiinde ise her cuma akşamı gerçekleştirilen genç-cami buluşmalarıda devam ediyor. Adalet, sorumluk, saygı ve nezaket gibi başlıklarda değerler eğitiminin de yapıldığı cami buluşmaları kapsamında çocuk ve gençler camide misafir ediliyor.
Ayrıca 17 İlçe Müftülüğü gençlik koordinatörlükleri bünyesinde okullarda değerler eğitimi seminerleri ve cami-genç buluşmalarıda devam ediyor.

Bakmadan Geçme