Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müftülüğün temel aile bilinci seminerleri sürüyor

Müftülüğün temel aile bilinci seminerleri sürüyor

İl Müftülüğü tarafından organize edilen “Temel Aile Bilinci” seminerleri devam ediyor

 

Diyanet İşleri Başkanlığınca (DİB) aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesi amacıyla imam-hatip ve müezzin kayyımlara yönelik yurt genelinde hayata geçirilen “Temel Aile Bilinci” seminerleri, Afyonkarahisar İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından il merkezi ile ilçelerde uygulanıyor.
“AMAÇ AİLEYİ KORUMAK”
İl Merkezinde Miftah Kur’an Kursu konferans salonunda gerçekleştirilen seminerlerin ilk grup programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın toplumu din konusunda aydınlatma görevi kapsamında din hizmetleri alanında ve özellikle de aile konusunda yapmış olduğu çalışmalar büyük önem taşımaktadır. Materyalist ve seküler akımların oluşturduğu sosyal bozulmalar aileyi temelden sarsmaktadır. Bize düşen en önemli görev ise, imam hatip sıralarından beri elde ettiğimiz temel dini bilgi ve malumatı bu seminerlerde aldığımız bilgilerle beraber güncelleyerek memleketin en ücra köşesine kadar ulaşabilen siz kıymetli cami görevlilerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımıza aktarmak ve bu bozulmaları ortadan kaldırma yolunda gayret göstermektir. Bu çalışmaların hayırlara vesile olması diliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız başta olmak üzere ‘Temel Aile Bilinci’ seminerlerinde emeği geçen herkese şükranlarını arz ediyoruz.” dedi.
SEMİNERLER ŞUBAT’TA TAMAMLANACAK
Seminer programları kapsamında ilk dersi “Ailem ve Ben” ve “Ailemde Bir Çocuk Var” konu başlığıyla İl Müftüsü Şükrü Kabukçu verdi. İl ve 17 İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan tüm imam-hatipler ile müezzin kayyımlara yönelik, gruplar halinde 3’er gün olarak planlanan seminerler İl Müftüsü, İlçe Müftüleri, Vaizler ve Uzmanlar marifetiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen sunumlar eşliğinde Şubat ayında tamamlanacak. Ayrıca projenin ikinci aşamasında eğitim alan din görevlileri bu eğitimi cami cemaatine yönelik bizzat gerçekleştirecek.