'Müfettişlerden teşekkür aldık'

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Sayıştay müfettişlerinin teftiş sonrası kendilerine teşekkür ederek ayrıldıklarını söyledi. Zeybek, 'Birileri bulanık suda balık avlamaya çalışıyor. Şöyle arkasına dönüp de kendi partisinin ne yaptığına baktığı yok. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Herşeyimiz açıktır' dedi   Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ocak ayı toplatısı dün akşam Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Küresel salgın tedbirleri çerçevesinde [&hellip]

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Sayıştay müfettişlerinin teftiş sonrası kendilerine teşekkür ederek
ayrıldıklarını söyledi. Zeybek, “Birileri bulanık suda balık avlamaya çalışıyor. Şöyle arkasına dönüp de kendi
partisinin ne yaptığına baktığı yok. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Herşeyimiz açıktır” dedi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ocak ayı toplatısı dün akşam Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Küresel salgın tedbirleri çerçevesinde misafir kabul edilmeyen toplantıda 61 madde görüşüldü.
HUZUR HAKKI ÜCRETİ ARTTIRILMADI
Bir önceki toplantıya ait Aralık ayı meclis tutanak özeti oybirliğiyle kabul edildi. Belediye’nin bir önceki yıl gelir ve giderleriyle hesap kayıt ve işlemlerinin kontrolü için Denetim Komisyonu Üyeliğine; Semai Kaya 30 oyla, Şükrü Tunçbilek 29 oyla, İrfan Özsandık 28 oyla seçildi. 2022 yılında Belediye Meclis üyeleri tatil yapmama kararı aldı. Meclis toplantılarının sesli ve görünlütü cihazlarla kayda alınması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Meclis üyelerine ödenecek huzur hakkı ücretlerinin 95 TL olarak devam etmesine karar verildi. 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihleri arasında asfalt, parke ve yol yapım işlerinde Belediye bütçesinden harcanan yol harcamalarına katılım payının yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden alınmamasına karar verildi.
“HERŞEY ŞEFFAF,
VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK”
Belediye’nin 2020 yılı Sayıştay Denetim Raporu hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Raporun sonuç bölümünde 2020 yılı Belediye mali rapor tablolarının doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varıldığı bilgisi aktarıldı. Konu hakkında söz alan Millet İttifakı CHP Meclis Üyesi Av. Murat Çelikbaş, ‘Sayıştay raporunun yerel basına yansıyan kısmıyla Özel Kalem Müdürlüğü ile ilgili bir mesele vardı. Bir de yanılmıyorsam Yüntaş A.Ş ile ilgili bilgiler yansımıştı. Bununla ilgili işin ne mahiyette olduğuna dair kısa bir bilgi verilmesini talep ediyorum.” dedi.
Özel Kalem Müdürlüğü görevinin Mehmet Savaş tarafından yürütüldüğünü belirten Mehmet Zeybek, “Birileri bulanık suda balık avlamaya çalışıyor. Şöyle arkasına dönüpte kendi partisinin ne yaptığına baktığı yok. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Herşeyimiz açıktır. Özel Kalem Müdürümüz Mehmet Savaş’tır. Sözleşmeli personelimizi Özel Kalem Müdürlüğü’nden kadroya Başkan Yardımcısı olarak atıyorum. Harcamada sıkıntımız yoktur. Merak eden arkadaşlar olursa elhamdülillah meclis üyelerimiz de, sıkıntı yok, dışarıdan olsun, gelsinler onlara gösterilir. Yüntaş A.Ş’de dünden bugüne kadar hiç denetim geçirmemiş. İlk defa denetim geçirdi. Sayıştay müfettişleri teşekkür ederek ayrıldılar. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Herşeyimiz şeffaftır.” diye konuştu.
ÖN ÖDEMELİ SU SAYACI 2022 FİYATI 560 TL
Belediye’nin satışını yaptığı ön ödemeli su sayacı satış bedeli KDV ve sökme-takma dâhil 560 TL olarak belirlendi. Norm kadro yönetmeliğine göre dolu olan kadro derecelerinde değişiklik yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Park ve Bahçeler eski Müdürü Barış Dal’ın Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandığı bilgilendirmesi yapıldı. Mehmet Zeybek, üç başkan yardımcısının görev yaptığını dördüncü başkan yardımcısı olarak Dal’ın atandığını ifade etti. Kolsan A.Ş’ye ait döküm alanının Belediye tarafından hafriyat, inşaat yıkıntı alanı olarak kullanımı için yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Cezaevinin arka kısmında Karaaslan çayırında şirketin beton santrali olduğunu belirten Zeybek, “Şirket orayı kapatında bu alanı döküm alanı olarak kullanabileceğimiz belirtildi. Hakikaten Belediye olarak bize orası uzun süre kullanabileceğimiz bir döküm alanı oluşmaktadır.” dedi.
BELEDİYE’NİN TOPLU TAŞIMA TARİFESİ OYÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Belediye sınırlarında aktif faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine ve Belediyespor Kulubüne 3 milyon 324 bin 688 lira 32 kuruş nakdi yardım yapılmasına karar verildi. Sözleşmeli çalışan toplam 9 Belediye personelinin sözleşmelerinin yenilenip, ücretlerinin 6 bin 600 TL seviyesinden 9 bin 100 TL’ye çıkarılması oybirliğiyle kabul edildi. Belediye’nin 2022 yılında şehir içi toplum taşıma tarifesi oy çokluğuyla karara bağlandı. Tam kart biniş ücreti 2,75 TL, öğrenci kart biniş ücreti 2,50 TL, abonman kart 150 TL, öğrenci abone kartı 115 TL, nakit biniş ücretinin 3 TL olaması yönünde Plan Bütçe Komisyonu raporunda komisyon üyesi Av. Murat Çelikbaş’ın ret oyu bulunduğu belirtildi. Rapor oy çokluğuyla kabul edildi.
PLAKA DEVİRLERİ YASAL SÜRESİ KAPSAMINDA YAPILDI
2022 yılı itibariyle çalışma izni biten şehir içi nakliye araçlarına tahsis edilecek durak yerleri, araç sayıları ve çalışma ruhsatı için talep edilecek bilgi ve belgelere karar verildi. Buna göre; On durak, 100 araç hizmet verirken, durakların yapılacak çalışma ile yeniden belirlenmesine karar verildi. 03 M0247 plakalı minibüs hattının İshak Ay üzerinden Osman Yakut üzerine devrini uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. 03 T 0035 plakalı ticari taksi plakasının Yüksel Fincankaya üzerinden Sultan Aktürk üzerine tahsis süresince devrine karar verildi. 03 S 0368 servis aracı plakasının Yaşarlar Ltd Şirketi üzerinden Afyon Batı Özel Eğitim Şirketine yasal süresi kadar devri oybirliğiyle kabul edildi. Yasal süresi kadar 03 S 0324 servis plakasının Aybar Servis Şirketinden Yüksel Koca üzerine devri kabul edildi. Aynı şekilde 03 S 0281 servis plakası Afyon Atan Kardeşler Şirketi üzerinden Şeyda Koçkan üzerine devri oybirliğiyle kabul edildi.
ZEMİN KAT YÜKSEKLİĞİ 6 METRE OLACAK
Sadıkbey Mahallesi’nde 356 ada, 85 parselin turizm ticaret alanı amaçlı ilave imar planı yapılması talebi ilgili görüşlerin alınmasından sonra tekrar meclis gündemine gelecek. İl merkezinde yapılan inşaatlarda asma kat taban alanı oranının plan lejantında düzeltilmesi için teknik inceleme yapılacak. İl merkezinde yapılan inşaatlarda asma kat yapılmasa bile zemin kat yüksekliğinin 6 metre olmasına karar verildi. 5,75 metre olan ölçü düzeltme kararının müfettiş yönlendirilmesiyle alındığı ifade edildi. Selçuklu Mahallesi 1135 ada, 1 parselde imar plan değişikliği talebi bu alanın eğitim alanı olması nedeniyle uygun görülmedi. Selçuklu Mahallesi 3940 ada, 1 nolu ve 3937 ada, 3 parselin olduğu bölgede Hazine arazisine yapılan itiraz olduğu bildirildi. Konu kurumlar arası yazışmalar devam ettiğinden konu tekrar gündeme gelecek. Erenler Mahallesi 130 ada, 2 numaralı parselde sağlık tesisi amaçlı imar plan değişikliği yapılmasına karar verildi. Sözkonusu yerin yeni camiinin arkasında kalan eski sağlık ocağının bulunduğu yer olduğu açıklandı.
PARK İHLAL SİSTEMİ ÇELİKALAY
ALT GEÇİDİ BÖLGESİNE ALINACAK
Afyonkarahisar Belediyesi Elektronik Denetleme Sistemlerinin Uzun Çarşı mevkiinde yapılacak park ihlal sistemi restorasyon çalışması nedeniyle iptal edilerek sistemin İsmet İnönü Bulvarı üzerinde yapılması için karar alınmasına karar verildi. Konu hakkında bilgi veren Zeybek, “Uzun Çarşı’da yapacağımız sokak sağlıklaştırma çalışması nedeniyle park ihlal sistemini Şükrü Çelikalay Alt Geçidi ile Sanayi Çarşısının önündeki Park Afyon AVM’ye kadar olan alana alıyoruz.” şeklinde konuştu.
TRAFİK KOMİSYONU KALICI
BİR ÇALIŞMA YÜRÜTECEK
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Şükrü Çelikalay alt geçidinde ışıkta bekleme yapmadan dönüş yapıldığına dikkat çekti. Zeybek, “Şehirde yaşamanın bir bedeli var. Hatta Fatih ve Örnekevler’de Şükrü Çelikalay alt geçidinden çıkıp DSİ’nin oradan dolaşıp gelmeyi zul görenler var. Alt geçitten çıkar çıkmaz sola dönüş vermemiz mümkün değildir. Bu konuda kalıcı bir çözüm önemlidir. Trafik komisyonumuz bu konu üzerinde çalışma yapsın. Gerekirse orayı kapatırız.” ifadelerini kullandı.
65 YAŞ ÜSTÜ CENAZE GÜNLERİNE
ARAÇ TALEP EDİYOR
Millet İttifakı’nın İYİ Partili Üyesi İrfan Özsandık, Paşa Camiine cenaze günlerinde araç kullanamayan 65 yaş üstü için araç tahsis talebi olduğunu ifade etti. Mehmet Zeybek, cenaze yoğunluğunda bir otobüs tahsis edilebileceğini söyledi. Özsandık, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sokak hayvanlarına yönelik yayımladığı genelgenin biz neresindeyiz?” sorusunu Zeybek şöyle cevaplandırdı: “Çevre Hizmetleri Birliğine üye Belediye Başkanlarıyla biraraya geldik. İlimizin 3 bölgesinde ormandan tahsisi alan alabilirsek doğal ortam oluşturmaya çalışacağız. Genelge yeni yayınlandı. Daha önce hayvanları kapalı alanda tutamazsınız diyerek barınaktaki hayvanlar salınmıştı. Devlet Parkının bulunduğu alanın yanına bu hayvanları toplayacağız. Dinar bölgesinde, Afyon bölgesinde hizmet edecek bir bölge ile Şuhut-Sinanpaşa-Sandıklı, Emirdağ ilçelerinde hizmet verecek bölge oluşturacağız.”
PLAKA DEVİR TALEPLERİ KABUL EDİLDİ
03 S 0053 plakalı servis aracı plakası yasal süresi içerisinde Abdülkadir Yenilmez üzerinden Nihat Acar’a devredilecek. 03 S 0299 servis plakalı araç plakasınınAfyon Atan Kardeşler Şirketinden Ali Bağatır üzerine devredilmesine karar verildi. 03 M 0114 plakalı minibüs hattının Yusuf Sivri üzerinden Mustafa Yakan üzerine devri kabul edildi.
AFSÜ KAVŞAĞINDA İMAR PLAN
DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ
Gazi Mahallesi 42 77 ada 1 parselde bulunan eski PTT Lojmanları bölgesinde lise yapımı için imar plan değişikliğine karar verildi. Gökçe Mahallesinde toplam bin 127 konutluk TOKİ alanıyla ilgili imar planının onaylanmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Garden Kale Termal Otel ile AFSÜ hastane kavşağı olarak bilinen alanda Karayolları’nca yapılan projeye göre imar plan değişkiliği yapılmasına karar verildi. MEVcut bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisinin imar notlarına ‘Biyokütle Enerji Santrali kurulabilir’ ifadesinin eklenmesine karar verildi. Selçuklu Mahallesi 5256 ada, 1 parselde taşınmaz tahsisinin iptal edilerek imar alanında ibadet alanında kalan mülkiyeti Belediye’ye ait 45 ada, 4 parselde 2.051,87 metrekarelik taşınmazın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsisine karar verildi. Millet İttifakının İYİ Partili Üyesi Hasan Akyalçın’ın Covid-19 virüsüne yakalanması, AK Partili Üye Hasan Hüseyin Karacak’ın il dışında olması nedeniyle mazeretli kabul edildiler. Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı 1 Şubat 2022 Salı akşamı saat 18.30’da meclis toplantı salonunda başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme