Müdür Gölbaşı veda kahvaltısı ile uğurlandı

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) tarafından dün sabah Öğretmenevi'nde Bursa'ya tayini çıkan BYGEM İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı onuruna kahvaltı verildi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı toplantıda Gölbaşı, pek çok medya çalışanı ve bürokrasiden isimlerle vedalaşıp, helalleşti.GÖLBAŞI SAYESİNDE5 PROJE HAZIRLANDIToplantı açılışında konuşan AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları, yerel medya ile kanal, ajans temsilcilerinin bir aile olduklarını [&hellip]

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) tarafından dün sabah Öğretmenevi’nde Bursa’ya tayini çıkan BYGEM İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı onuruna kahvaltı verildi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı toplantıda Gölbaşı, pek çok medya çalışanı ve bürokrasiden isimlerle vedalaşıp, helalleşti.
GÖLBAŞI SAYESİNDE
5 PROJE HAZIRLANDI
Toplantı açılışında konuşan AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları, yerel medya ile kanal, ajans temsilcilerinin bir aile olduklarını söyledi. Protokolden uzak bir kahvaltı programı düzenlemenin daha uygun olacağına kanaat getirdiklerini dile getiren Abdioğulları; “Biz meslektaşlarımızla bir aileyiz. Daire müdürlerimizle bir aileyiz. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarla şu an biraradayız. Ali Fuad Gölbaşı sayesinde AGD beş ciddi projeye imza attı. Bir daire müdürü gibi değil de bir sekreterya gibi çalıştılar. Bu anlamda BEGM’de ki personelde bizleri bir aile gibi kabul ettiler. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Bizim devletle kanalında ki tüm resmi yazışmalarımızı sanki biz yapıyormuş gibi hazırlayıp önümüze imzalamak üzere koydular. O anlamda haklarını helal etsinler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. AGD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, derneğin çıtayı yükseltip markalaşmasında BEGM İl Müdürlüğü’nün, Basın İl Kurumu  (BİK) Müdürlüğü katkılarının gözardı edilemeyeceğini belirtti. Ali Fuad Gölbaşı’nın Bursa’ya tayininin çıkmasıyla bir ekip arkadışını kaybetmenin hüznünü yaşıdığını sözlerine ekledi.
“BÜYÜK
DESTEK GÖRDÜK”
BYGEM İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, AGD yönetimi ve mensuplarına onuruna verilen veda kahvaltısı için teşekkür etti. 2012 yılında TBMM’de çalışırken BYGEM İl Müdürlüğü önerisini kabul ettiğini söyleyen Gölbaşı; “Görevi kabul ettiiğimde sıfırdan bir kuruluş olacağını biliyordum. Bir zahmet var. Ama ben o tecrübeyi yaşamak istedim. Buraya yani Afyon’a geldiğimde elimde genel müdürlükten verilen bir flash bellek vardı. Bütün dosya vs olduğu bir çantam vardı. Sıkça Defterdarlığı gidiyordum.  Sakarya’ya atanan şehrin eski Defterdarı Mustafa Ceylan’la sıkça görüştük. Süreç onlarla başladı. Kendisi bana bir çanta ve flash bellekle beni gördüğünü bu işin nasıl olacağını sordu. Çünkü bilindiği üzere bir evrak düzenlemesi için kamu da üç imza olması gerekiyor. Üç kişi bile yoktu. Bir içtihat yapıldı. Ben iki imza atabiliyorum, birde Muhasebe Müdürlüğü üçüncü imzayı atarak süreci başlattık. Müdürlüğü kurduk ama biz her zaman destek gördük. Elimizde bir çanta ve flas bellekle geldik ama her zaman Afyon’da dönemin Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Mehmet Beylerin, AGD’nin, gazetecilerin diğer daire amirlerinin her zaman katkılarıyla gerçekten kurumsallaşmayı kısa sürede tamamladık. Biz kurumu sadece basın kartı müracaatlarını kabul edip değerlendiren, bunları sonuçlandıran bir müdürlük olarak anılmasını istemedik. Bir gelenek oluşturup proje bazlı bir hizmet yürütmeyi istedik. Bu nedenle ZEKA’ya proje müracaatlarında bulunduk.” diye konuştu.
BEŞ YILLIK EMEK VAR
AGD gibi bir paydaşı olmaması halinde projeler sunumayacağını kaydeden Gölbaşı şöyle konuştu: “Eğer benim AGD gibi bir paydaşım olması projeler sunamazdım. Çünkü bu işler paydaşla oluyor. Mekan AGD’nin mekanıydı. Katılımcı AGD’nin katılımcısıydı. Bürokrasi işlerine yatkınım ama sonuçta onlar tamamlayıcıydı. Hamd olsun ZEKA’ya projeleri sunduk, Almanya ve Belçika’la 15 günlük çalışma ziyaretine ilimizden gazeteciler gönderdik. AKÜ’nün her zaman desteğini aldık, Frig Vadisi ile ilgili vb güzel işler yaptık. En azından beş yıllık bir müdürlük var. Bundan sonra gelen arkadaşta bakar o da inanıyorum ki üzerine birşeyler koyacaktır”
GÜZEL BİR MÜESSESE OLUŞTURDU
Basın İlan Kurumu (BİK) İl Müdürü Selami Çalışkan, Ali Fuad Gölbaşı’nın Afyonkarahisar’a bir flash bellekle geldiğini, ancak daha sonra büyük bir müessese oluşturduğunu kaydetti.  Çalışkan şunları s��yledi: “Ali Fuad Gölbaşı, sıfırdan oluşturduğu teknik donanımı ve personeli ile güzel bir müessese oluşturdu. Kendisi ile çok iyi günlerimiz oldu. Zaferin kazanıldığı topraklar olan Afyon’dan Osmanlı İmparatorluğu’nun temelinin atıldığı topraklara uğurladığımız Ali Fuad Gölbaşı’nın ailesine kavuşacağı için sevinçliyim. Ayrılacağımız içinde hüzünlüyüm. Yine AGD’nin organize ettiği bir törende kendisi ile çekilmiş fotoğrafımızı hatıra olarak kendisine vermek istiyorum. Aynı iman ve gayretle Bursa’da hizmet edeceğine inanıyorum. İnşallah kendisini daha yüksek mevkilerde görürüz.” Gazete sahipleri ve medya çalışanları Gölbaşı ile çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını, tayininin hayırlı olmasını, başarılı çalışmasının devamını dilediler. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme