Mübaşir Ne Kadar Maaş Alıyor?

Mübaşir ne kadar maaş alıyor? Sorusu internette en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Peki, Mübaşir ne kadar maaş alıyor? Gelin birlikte öğrenelim…

Kamu görevlisi olarak çalışan mübaşirler mahkeme salonunda düzeni sağlamak ve gerekli belgeleri hazırlamakla yükümlü olmaktadır. Peki, Mübaşir ne kadar maaş alıyor?

MÜBAŞİR NE İŞ YAPAR?

Bir kamu görevlisi olan mübaşir, mahkeme salonunda düzeni sağlamak ve mahkeme başkanının talimatları doğrultusunda işlemleri yürütmek, duruşma salonunu hazırlamak, gerekli belgeleri hazırlamak ve ilgili taraflara sunmak, duruşmalara katılan kişilerin kimlik bilgilerini kontrol etmek, tanıkları duruşmaya çağırmak ve onları mahkemeye yönlendirmek, mahkeme kararlarını ilgililere tebliğ etmek, dava dosyalarını düzenlemek ve saklamak, mahkeme kararlarını yazmak ve gerekli yerlere iletmek, mahkeme salonlarının temizliğini yapmak ve düzenini sağlamak, duruşmanın iç disiplinini, hakimin emirleri doğrultusunda düzenlemek, duruşmada konuşacak kişinin, beyanlarını ayakta vermesini sağlamak ve hakim karar aşamasına gelindiğini beyan ettiğinde salondaki herkesi ayağa kalkmaları için uyarmak, ertelenen duruşma olması halinde, taraflara ertelenen tarihi bildiren belgeyi hazırlamak, mevzuatta bulunan uygun resmi kıyafeti giymek, kapalı duruşma yapılması halinde salonu boşaltmak ve duruşmanın gizliliğini belirten yazıyı duruşma salonunun kapısına asmak, günlük duruşma listesini görünebilir bir yere asmak, yazı işleri müdürünün denetimi altında kalem işlerinde çalışmak, arşivdeki dosyaların düzenini sağlamak ve arşivdeki dosyalara ilişkin giriş çıkış işlemlerini kontrol altında tutmak gibi görevleri üstlenir.

MÜBAŞİR NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Kamu görevlisi olan mübaşirler çalıştıkları kurum ve tecrübelerine göre değişiklik gösterebilir.Türkiye Cumhuriyetinde görev yapan mübaşirler hakem kurulu tarafından belirlenen oran ile 2023 yılında 15.000 TL ve 35.000 TL aralığında olmakta olup diğer ülkelerde bu miktar değişmektedir. Kamu görevlisi olan mübaşirler yaptıkları mesaiden dolaysıyla ek ödemeler de maaşlarında artış gösterebilmektedir.

Bakmadan Geçme